Autor Tema: Kako se rijesavate hrdje izmedju dva lima  (Posjeta: 3402 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline MrNovak

• Junior member
  • **
Kako se rijesavate hrdje izmedju dva lima
« : 13 Svibnja, 2012, 16:07:22 »
znaci pitanje se odnosi na punktirane dijelove kako unistit hrdju bez razdvajanja limova ....

mislim da bi trebalo saniran to kod restauracije
na novijim vozilima i nema bas tih problema pa pitam da ne isprobavam
Ako ima zdravlja ima svega!!!

Offline ivmatic86

« Odgovori #1 : 13 Svibnja, 2012, 16:32:23 »
Hrđu bi u pravilu tribalo obrusit i to misto premazat temeljnom bojom... A, sad baz razdvajanja limova- ovisi kolikohrđe ima. Ako je samo nekoliko površinskih točkica, onda je špricanje reaktivne temeljne i kasnije voska dovoljno. Ako je hrđa uznapredovala, onda moraš razdvojit limove i to propisno sanirat jer čeispod piture još brže trunit.
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #2 : 13 Svibnja, 2012, 17:25:33 »
Vosak,farba i smola ništa  ne pomažu kod hrđe do koje se ne može doći.Ja to rješavam sa smjesom starog motornog ulja,smole za unutarnje špricanje i benzina da se sve dobro zmeša i jako razredi i zalijem šupljine i i limove gdje je duplo a hrđavo i traje dok si živ i nikad više niš ne probija.

Offline Risbo

• Antique Member
  • Spol: Muški
« Odgovori #3 : 14 Svibnja, 2012, 11:04:25 »
kod prave restauracija se punktovi probuše i rastave se limovi.... to je jedino pravo rješenje...

A za improvizaciju zaliti anktikorozinom ili nečim sličnim i dobro zadihtati diht masom da ne može zrak unutra....

Offline dejanR

« Odgovori #4 : 14 Svibnja, 2012, 11:24:58 »
Citat: Risbo;316523
kod prave restauracija se punktovi probuše i rastave se limovi.... to je jedino pravo rješenje...

A za improvizaciju zaliti anktikorozinom ili nečim sličnim i dobro zadihtati diht masom da ne može zrak unutra....

Mislim da ne postoji tako restauriran auto u kojem su odpunktirani SVI limovi pa ponovno sastavljani... Osim naravno u slučajevima tvorničke restauracije.

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #5 : 14 Svibnja, 2012, 14:08:49 »
Kod prave restauracije se gola školjka i šasija potope u kiseline,pa antikorozine i na kraju aluminiziranom cink bojom,samo tko bi to platio,a ćemu,pa neću si valjda dozvolit da auto traje duže od mene, prema tome stanite malo na loptu i vratite se u realnost.

Offline bubuleja

« Odgovori #6 : 14 Svibnja, 2012, 15:29:15 »
ja se pitam zašto uopće restaurirat? sredi mehaniku i gasssssssssssss
Adio mare

Offline Wheeler

• Antique Member
« Odgovori #7 : 14 Svibnja, 2012, 17:10:53 »
Citat: deda;316378
Vosak,farba i smola ništa  ne pomažu kod hrđe do koje se ne može doći.Ja to rješavam sa smjesom starog motornog ulja,smole za unutarnje špricanje i benzina da se sve dobro zmeša i jako razredi i zalijem šupljine i i limove gdje je duplo a hrđavo i traje dok si živ i nikad više niš ne probija.

Čuo sam negdje da ta fora s uljem smrdi poslije, jel istina?
Limarenje, ključevi i sva ta super sranja// N <3

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #8 : 14 Svibnja, 2012, 17:38:05 »
Smrdi,najviše benzin dok ne ispari,ali je odlićno,jer ulje upije hrđu i drži je masnu,smola sprećava da se ulje ocjedi.Gledao sam na jednom Fičeku nakon 20 god rezultate,sve je bilo kao i kada smo mu to nalijali.Ja sam jednom svojem autu kojeg stalno vozim nalijao u vrata koja su bila hrđava do bola,najprije izvana očistio hrđu kolko se da,sve pofarbao i zaljepio diht masom i pofarbao,a iznutra sve natopio ovim ,još dan danas nema ni trga probijanja hrđe koja je ostala iznutra na nepristupaćnim  i duplim mjestima.

Offline Wheeler

• Antique Member
« Odgovori #9 : 14 Svibnja, 2012, 18:00:23 »
Nakon koliko vremena to više ne smrdi? Jel pričamo o par sati/dana dok to ne odradi svoje ili ta smola to sve zarobi pa auto smrdi još mjesecima?
Limarenje, ključevi i sva ta super sranja// N <3

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #10 : 14 Svibnja, 2012, 19:30:10 »
Smrdi jedno dva tri tjedna,zavisi jel zima ili vruće,velim smrdi jedino benzin.Ulje se onda poljepi za smolu i ne kuži se.

Offline MrNovak

• Junior member
  • **
« Odgovori #11 : 14 Svibnja, 2012, 22:30:30 »
eh dobri odgovori samo me interesiralo neko novo rjesenje a mislim da je deda taj koji je dao rjesenje

hehe ...
Ako ima zdravlja ima svega!!!

Offline brzi68

• Senior member
  • Spol: Muški
« Odgovori #12 : 15 Svibnja, 2012, 10:20:28 »
stvarno dobro rješenje u nekim fazama radova s koktelom "ulje smola benz", ali prvo dobra jako temeljita priprema.

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #13 : 15 Svibnja, 2012, 15:17:56 »
To se napravi na kraju svega,nakon farbanja,jer inaće bu lakirer znorel.