Autor Tema: malo povijesti EX YU autoindustrija - cakule  (Posjeta: 105363 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline deda

• Antique Member
malo povijesti EX YU autoindustrija - cakule
« Odgovori #240 : 16 Kolovoza, 2012, 19:54:42 »
Imali smo,a i sada imamo ing,strućnjaka i to kakvih,samo ih nitko više ne treba,ili se potucaju po burzama ili rade ko dostavljači pizza ili bauljaju po kafičima,nijh više nitko u ovoj zemlji ne treba.Pa ja sam radio u Končaru na razvoju oklopnjaka transportera sa raketma zemlja zrak i sto puta smo napravili bolje oklopnjake od Rusa od kojih smo dobili kao neku licencu.Bili su namjenjnjeni za bliskoistoćno tržište,ali došao je rat i na svu sreću naši su dečki uspjeli čopit tih nekoliko prototipova.I sad umjesto da smo ustrojili proizvodnju i počeli ih prodavat drugim zemljama,sve je otišlo u pm.Strojevi koji su bili najmoderniji u ono doba(japanski Mazak) otišli su  mutnim kanalima kojekakvim novopećenim biznimenima koji nisu ni znali ćemu služe.A koštali su čitavo bogatstvo.

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #241 : 06 Rujna, 2012, 13:44:16 »
Evo nekih mojih ''fresh'' slika - stare su samo 10-12.. Skoro 15 godina... Neki dan ''razvijene''... :D Naime, naletio sam na deset filmova ''zaostalih'' iz vojske. Bio sam laborant u Atomsko-Biolosko-Kemijskoj Obrani. Popularni ''Abekajac''. Onim seljoberima sto pumpaju sklekove i treniraju strogocu u Vojnoj policiji - poznatiji smo bili kao Otrovi. Šminkerski Otrovi. :lol: Uvijek cisti, uvijek nasmijani... Svaki dan u gradu... :ghh:
Uglavnom, mozda si netko prepozna ''balkon'' ili svoj neboder... Slike su sa vojnih vjezbi u vojarni Croatia, odnosno bivsa ''Maršalka'' na Utrinama.
Ovo je, je...PIIIP!!!...ga, nekada sam znao i tocan model i specifikacije napamet :o  :lol: ''jedan vojni kamion'' :lol: koji sluzi kao dekontaminacijsko vozilo. Opremljen je vakuum-pumpom za crpljenje vodom sa dubine ''X'' (fakat, sve sam zaboravio :o ) kao i centrifugalnom crpkom koja tjera na mlaznice ''vodu'' odnosno u ovom slucaju specijalnu otopinu koja ''otapa'' sve bojne otrove (ihhh, bas ima spasa kad te ''zaliju'' VX-om :rofl: )  kao i jos jednu specijelniju otopinu koja neutralizira radio-nuklide. Ihhh, kao da bi ikome dalo prati nakon sto te zbombaju sa dve ''gljive'' :ubise: Ovo cudo ima i ''bojler'' odnosno tank za pripremu tople vode i mogu reci da radi ''ko ludo''. Sa tom toplom vodom smo odledili poligon ''u roku ''keks'' - dve cisterne spricaju toplu vodu, a ekipa iza baca sol. Hrvatske ceste - it jor šorts. Vojska rules!!!! :to:
Uglavnom - ovo je, ako se ne varam TAM 150.

[/IMG]

Posto sam ja bio laborant, ti ''prljavci'' od dekontaminatora :rofl: me nisu interesirali. Moje vozilo je bilo, izmedu ostalog ovo... Mada ''moje'' vozilo nije bitno jer sam ja svoj prijenosni laboratorij mogao ''ufurati'' i spakirati u bilo koje vozilo.
Ovdje se radi o TAM-u ''ne-znam-kojem'' - onaj sto ga zovu ''dajc''. Znam samo da je star milion godina, nema serva, nema nicega, sve brzine ''gore'' i ''dolje'' se moraju saltati sa duplim kvacilom... Ima DOOOOSLOOOOOVCEEEE 10-ak tisuca kilometara i pali ''na zub'' bez obzira koja je vani temperatura.. Bilo +50 ili -40.. VruUUuUuM... Boli me samo pomiao koliko je takvih ''starih krseva'' rashodovano i frknuto u staro zeljezo... :(

[/IMG]

I evo, za kraj.. Moj prijenosni laboratorij... 8) S ovim ''kuferčetom'' sam, kao, pod kišom metaka, bio u stanju detektirati prisustvo bilo kojeg bojnog otrova ili samo njegovog simulatora na bilo kojem uzorku... :vecernji: Danas se pitam :ubise: - ima li to smisla uopce kad nas ''i Ameri i Rusi skeniraju preko mobitela'' svakodnevno... Nebitno - bolje kapati kemikalije po komadu drva i grumenu zemlje nego pumpati sklekove i trcati pod punom ratnom spremom. :lol:

[/IMG]

Za sada toliko... Jedva cekam ''razviti'' ostale filmove... :balki:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline taxi80

« Odgovori #242 : 06 Rujna, 2012, 15:21:16 »
Maršalka je u (bliže)Travnom:D,preko puta kućica u nizu ili ti ga Kineskog zida u kojem je Sunce:piva:
opel kadett d

Offline krntija

« Odgovori #243 : 06 Rujna, 2012, 17:24:05 »
:spava: S ovim gumenim rukavicama si isti Dexter iz crtica!!:ghh:  Jos samo seka Didi (jel sam fulal ime, nisam siguran??) fali da je ugodjaj kompletan!!:D
++++ PRODAJEM TVORNICKE PROSPEKTE ZA SVE MARKE AUTOMOBILA kao i KATALOGE GODISNJAKE ; POGLEDATI U Ponuda/Potraznja http://oldschoolhr.com.hr/forum/index.php?topic=15429.825

SCARY

• Gost
« Odgovori #244 : 06 Rujna, 2012, 22:18:31 »
a tiii si taj koji slaže pirotehniku doma u špajzi:lol::lol::lol:

Online OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #245 : 07 Rujna, 2012, 09:26:57 »
Sad bar znamo što je utjecalo na razvoj mladog Frikovog mozga - kemikalije. Nije stoga ni čudno da  je u njegovim očima ona perilica na kotačima ljepša od najljepših:lol:
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #246 : 07 Rujna, 2012, 16:09:36 »
Citat: krntija;339163
:spava: S ovim gumenim rukavicama si isti Dexter iz crtica!!:ghh:  Jos samo seka Didi (jel sam fulal ime, nisam siguran??) fali da je ugodjaj kompletan!!:D

Evo i seke... :lol: :lol: :lol: ''What's this buttooooon doooooo...?!?!?'' :rofl:

[/IMG]

A sto se tice ''domace radinosti iz špajze''.. He he he... Malo votke, puno vina... Nacela se boca loze... Opaaaaa - evo nitroceluloze... :foc::foc:

[video=youtube;Itkk4j2M_sg][/video]

A ti overdose... Nemas pojma kak' je zivot lep uz kemikalije... Dan tmuran, cesta grbava, pada BDP, banke srozavaju neke kredibilitete od kojih raste švicarac i nitko nece ulagat' u drzavu, otkazi pljuste, kasne plaće, benzin sve skuplji, struja vec neplativa, državni birokratski aparat nezasitan, svaki dan novi porez, a tebi samo ovako... Sve ružičasto...  :elvis: :elvis:

[video=youtube;HKAFaHu5q4Y][/video]

No, dosta off topica... Kad se vratim sa godisnjeg - razvijam ostale slike... :piva:
« Zadnja izmjena: 07 Rujna, 2012, 16:34:59 frik-ri »
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline crna ovca

« Odgovori #247 : 11 Rujna, 2012, 19:19:51 »
iz stare moto revije: proizvodnja novih šporeta tj. renolčeka

Offline renault 4 tl 1981

« Odgovori #248 : 11 Rujna, 2012, 23:23:27 »
Treća po redu  na traci je frikova izaBELLA:balki:.
Život je kratak da bi trošio vrijeme na budale.

SCARY

• Gost
« Odgovori #249 : 11 Rujna, 2012, 23:36:55 »
iza čega?

:lol::lol::lol:

Offline goran16v

« Odgovori #250 : 22 Rujna, 2012, 15:30:40 »
Paznje vrijedan dragulj ex Yu autoindustrije:

Offline goran16v

« Odgovori #251 : 22 Rujna, 2012, 15:38:13 »
Dupli post
« Zadnja izmjena: 24 Rujna, 2012, 18:16:55 goran16v »

Offline frik-ri

• Antique Member
« Odgovori #252 : 22 Rujna, 2012, 16:00:41 »
Maaaaa daaaaaaaaaj... :sok:
Moze malo vise informacija, pliz? Strasna stvar. I ne, necu namjerno reci da je ''ista teretna Panda'' :lol:

Offline goran16v

« Odgovori #253 : 22 Rujna, 2012, 16:38:20 »
Nemam puno info, znam da su se pojavili negdje u sumrak bivse nam drzave i da su zadnje stop lampe bile sa Z128

Online OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #254 : 24 Rujna, 2012, 12:21:22 »
Rađeni su za dostavu pizze :njam::D
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.