Evo nekih mojih ''fresh'' slika - stare su samo 10-12.. Skoro 15 godina... Neki dan ''razvijene''... :D Naime, naletio sam na deset filmova ''zaostalih'' iz vojske. Bio sam laborant u Atomsko-Biolosko-Kemijskoj Obrani. Popularni ''Abekajac''. Onim seljoberima sto pumpaju sklekove i treniraju strogocu u Vojnoj policiji - poznatiji smo bili kao Otrovi. Šminkerski Otrovi.

Uvijek cisti, uvijek nasmijani... Svaki dan u gradu... :ghh:
Uglavnom, mozda si netko prepozna ''balkon'' ili svoj neboder... Slike su sa vojnih vjezbi u vojarni Croatia, odnosno bivsa ''Maršalka'' na Utrinama.
Ovo je, je...PIIIP!!!...ga, nekada sam znao i tocan model i specifikacije napamet :o

''jedan vojni kamion''

koji sluzi kao dekontaminacijsko vozilo. Opremljen je vakuum-pumpom za crpljenje vodom sa dubine ''X'' (fakat, sve sam zaboravio :o ) kao i centrifugalnom crpkom koja tjera na mlaznice ''vodu'' odnosno u ovom slucaju specijalnu otopinu koja ''otapa'' sve bojne otrove (ihhh, bas ima spasa kad te ''zaliju'' VX-om

) kao i jos jednu specijelniju otopinu koja neutralizira radio-nuklide. Ihhh, kao da bi ikome dalo prati nakon sto te zbombaju sa dve ''gljive'' :ubise: Ovo cudo ima i ''bojler'' odnosno tank za pripremu tople vode i mogu reci da radi ''ko ludo''. Sa tom toplom vodom smo odledili poligon ''u roku ''keks'' - dve cisterne spricaju toplu vodu, a ekipa iza baca sol.
Hrvatske ceste - it jor šorts. Vojska rules!!!! :to:
Uglavnom - ovo je, ako se ne varam TAM 150.

[/IMG]
Posto sam ja bio laborant, ti ''prljavci'' od dekontaminatora

me nisu interesirali. Moje vozilo je bilo, izmedu ostalog ovo... Mada ''moje'' vozilo nije bitno jer sam ja svoj prijenosni laboratorij mogao ''ufurati'' i spakirati u bilo koje vozilo.
Ovdje se radi o TAM-u ''ne-znam-kojem'' - onaj sto ga zovu ''dajc''. Znam samo da je star milion godina, nema serva, nema nicega, sve brzine ''gore'' i ''dolje'' se moraju saltati sa duplim kvacilom... Ima DOOOOSLOOOOOVCEEEE 10-ak tisuca kilometara i pali ''na zub'' bez obzira koja je vani temperatura.. Bilo +50 ili -40.. VruUUuUuM... Boli me samo pomiao koliko je takvih ''starih krseva'' rashodovano i frknuto u staro zeljezo... :(

[/IMG]
I evo, za kraj.. Moj prijenosni laboratorij... 8) S ovim ''kuferčetom'' sam, kao, pod kišom metaka, bio u stanju detektirati prisustvo bilo kojeg bojnog otrova ili samo njegovog simulatora na bilo kojem uzorku... :vecernji: Danas se pitam :ubise: - ima li to smisla uopce kad nas ''i Ameri i Rusi skeniraju preko mobitela'' svakodnevno... Nebitno - bolje kapati kemikalije po komadu drva i grumenu zemlje nego pumpati sklekove i trcati pod punom ratnom spremom.

[/IMG]
Za sada toliko... Jedva cekam ''razviti'' ostale filmove... :balki: