Neće to biti baš "restauracija", ostavio mi na mom placu kolega, nije za vuču, ali nezaštičena trebaju osvježiti, ako se boja neka bude original.
NE, restauracije ADRIA iz tih godina je "malo škakljivo" jer one koje su očuvane i mogu proći tehnički (premda ne znam 12 colla kotači?) ne trebaju restauraciju, a one na izdisaju su "teške".
Inače, žao mi je što je ADRIA napustila ono što ju je desetljećima izdvajalo od ostalih sličnih a to su plavi prozori. Prije tri, četiri godine su prešli na univerzalne koje koriste svi.
Romyo kažeš "malo je poznato da su se one dosta i izvozile na Europska tržišta". Što je sa tom firmom sada(Adria) ? Kamo se ti kamperi rade?"
Ma izvozilo se "masno", imala je tada ADRIA "izvozne modele" čak se po ondašnjoj državi i šaputalo da ADRIA ima pogon u Belgiji ili tako nešto? Tovarna iz socijalističke države gradila marku na zapadu kontinenta, donosilo devize u bivšu državu. U SLO nisu "privatizirali" na silu ako je tvornica donosila profit. ADRIA dobro zastupljena i prepoznata na svim tržištima zapadne Europe. Odličan omjer cijene i kvalitete, dostupnost rezervnih dijelova a dizajnom je čak i bolja od mnogih njemačkih marki.
Ove zime (16/17) je ponudu za kupnju Adrije iz Novog Mesta dala francuska tvrtka TRIGANO, najpoznata po šatorskim prikolicama (u našim krajema tzv. brako-prikolica) premda imaju u koncernu više marki i čvrstih prikolica.