Ima dva rezervoara jer ima(o je) benzinski motor a grijanje mu je webastom na naftu.
Tomo Vinković je privatiziran i dosta dobro radi pod nekakvim njemačkim imenom (ali mislim da je vlasnik domaći čovjek), Standard je sada MIO Osijek i mislim da više sastavlja a manje proizvodi.
Netko je prije spomenio FAP "Dubrava". Sjećam se TAZovih buseva "Dubrava" sa FAPovim motorima, da sjećam, i vozio sam se njima. Mislim da FAP nije imao svoj model toga naziva ali provjeriti ću.
Da, radilo se nekada puno više ali... FAP 1620 ("glumac") plaćao se 100% avansno a čekao min. 2 godine, o dodatnoj opremi moglo se samo sanjati...Vjerovali ili ne ,80-ih se prodavao model Z-101 SNO ("sedala na obaranje",dodatna oprema), opravdanje za poskupljenje jednog od "101" bilo je uvođenje "posebnih poklopaca točkova za manji otpor vazduha.." a poznanik je zalio somborski asvalt sa 20ak litara regulara 86/88 jer na potuno novom kombiju Z-AK 435 nije bilo cijevi između otvora za utakanje i rezervoara...auti su isporučivani uz 3,4 mjeseca čekanja...ako ste imali debelu vezu ili nekoga potplatili...ali ni tada niste dobili željenu boju...aute iz uvoza ste mogli platiti samo u devizama (plus bar još toliko davanja u din.) koje nigdje niste mogli legalno kupiti..a bilo je i bonova i "par-nepar"..dobra stara vremena