Autor Tema: malo povijesti EX YU autoindustrija - cakule  (Posjeta: 105303 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline krntija

malo povijesti EX YU autoindustrija - cakule
« Odgovori #195 : 23 Srpnja, 2012, 14:10:47 »
Citat: OVERDOSEDSPEEDJUNKIE;330269
MACK-ove sam svake dodine viđao na Fruškoj gori, 2 okeržuta boldoga, vukli neke cisterne:njam:
Krntijo, stavi sliku buldogića, šta se sramiš:D

Pa kad ga tolko zelite vidjet i hocu, moram ga poslikat prvo pa ga prezentiram!:)
++++ PRODAJEM TVORNICKE PROSPEKTE ZA SVE MARKE AUTOMOBILA kao i KATALOGE GODISNJAKE ; POGLEDATI U Ponuda/Potraznja http://oldschoolhr.com.hr/forum/index.php?topic=15429.825

Offline borut

• Oldschool rookie
« Odgovori #196 : 23 Srpnja, 2012, 14:57:38 »
Citat: romyo;330238
Odlicne slike.... :gosp:

Sjecam se kao klinac ovih SLO cisterni, od ove firme koji se kamioni vide na zadnje dvije slike,
kako su te cisterne sibale po Petrolejskoj cesti (iznad Rijeke) pune goriva iz Urinja prema SLO.
Uvijek su isli po trojica, cetvorica, vozili su hebeno brzo, a kao violina.

I uvijek su imali strasno dobre kamione. :gosp:

Bajdvej, i Rijecka firma Autopromet imala je Mackove u svom voznom parku.

si siguren? kogarkoli vprašam mi pravi da autopromet ni imel mackov, tudi osebno jih nikoli nisem videl.

Offline krntija

« Odgovori #197 : 23 Srpnja, 2012, 19:19:52 »
MACK- BULDOG - figura sa poznatih kamiona!
Dugo sam ih vrebao po kamionima (nemoguce ih je skinut na brzaka), a na kraju skupo platio na sajmu!:ghh:   Danas se ovim figurama cijene krecu od 100-150 EUR, ovisno o starosti i stanju!!

[/IMG]

[/IMG]

[/IMG]

[/IMG]
« Zadnja izmjena: 23 Srpnja, 2012, 19:44:33 krntija »
++++ PRODAJEM TVORNICKE PROSPEKTE ZA SVE MARKE AUTOMOBILA kao i KATALOGE GODISNJAKE ; POGLEDATI U Ponuda/Potraznja http://oldschoolhr.com.hr/forum/index.php?topic=15429.825

Offline romyo

« Odgovori #198 : 23 Srpnja, 2012, 23:56:43 »
Citat: borut;330309
si siguren? kogarkoli vprašam mi pravi da autopromet ni imel mackov, tudi osebno jih nikoli nisem videl.

Hmmm.. Nisam 100 % ziher.

Mislim da ih se ko klinac sjecam, Autoprometovih Mackova. Nekako mi je to u magli.

Raspitati cu se. Znam jednog covjeka koji je nekad davno tamo radio.

Offline krntija

« Odgovori #199 : 24 Srpnja, 2012, 00:15:35 »
:)  Sad sam se setil da sam MACK-ove sa tupom njuskom u Jugoslaviji sretal i sa tablicama IG sto ce reci IVANGRAD u Crnoj Gori, koji se danas zove Berane!!
Usput sam nabasal na ovaj zanimljiv link sa Yugo tablicama! :vecernji: Pa uzivajte Jugonostalgicari moji u virtualnom putovanju Jugoslavijom!! :ghh:

http://sr.wikipedia.org/wiki/Registarske_oznake_u_Jugoslaviji

Online OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #200 : 24 Srpnja, 2012, 09:34:47 »
Citat: krntija;330342
Dugo sam ih vrebao po kamionima (nemoguce ih je skinut na brzaka), a na kraju skupo platio na sajmu!:ghh: Danas se ovim figurama cijene krecu od 100-150 EUR, ovisno o starosti i stanju!!

[/IMG]

Ovog propetog buldoga nisam vidio dosad, samo one na okruglom postolju (sve 4 na limu:D)
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline krntija

« Odgovori #201 : 24 Srpnja, 2012, 14:26:37 »
:pda: Bas ovakvi , propeti na dve zadnje, su bili na tim MACK-ovima s tupom njuskom iz 70-tih, koje su imale neke firme po Jugoslaviji!  Osim nasih, po auto-putu sam sretao iste takve iz Turske i Irana!

« Odgovori #202 : 24 Srpnja, 2012, 14:56:40 »
Imaš možda Bugattijevog slonića?:lol:
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline krntija

« Odgovori #203 : 24 Srpnja, 2012, 19:18:01 »
Citat: OVERDOSEDSPEEDJUNKIE;330494
Imaš možda Bugattijevog slonića?:lol:
Nije da ga ne bi! Ali to su neki drugi cjenovni razredi!:D

Offline taxi80

« Odgovori #204 : 24 Srpnja, 2012, 21:27:26 »
:sok:Hm,ne bih se čudil da jednog dana na Srednjacima nikne muzej xy alias Krntija,mislim svako vrijeme ima svog Budickog:D
eksponati... od papira do automobila:ghh:
opel kadett d

« Odgovori #205 : 25 Srpnja, 2012, 09:04:01 »
Da, trebao bi napunit kakav šleper sa svojim eksponatima i doć na zagrebanciju da ga napijemo i rasturimo kolekciju:rofl:
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline goran16v

« Odgovori #206 : 02 Kolovoza, 2012, 10:33:39 »
Trambus (bez njuske) svijetlo plave i narandzaste Mackove F700 je imao Autoprevoz Mostar. Do nedavno se znao zadesiti pokoji na cesti. Evo sa nekog foruma sam ukrao jednu slicicu, mislim da je jedina koja postoji.

Offline goran16v

« Odgovori #207 : 02 Kolovoza, 2012, 10:50:33 »
Kad smo vec kod Mackova do rata, pa i poslije rata je sarajevska Hidrogradnja imala Mack njuskare mjesalice, mislim da je jedan bijeli jos uvijek aktivan, vjerovatno nabavljene na bliskom istoku 70-ih godina kad je Hidrogradnja imala u toj regiji puno gradilista. Inace osim Mackova na isti nacin su dobavili stare Mercedese i MAN-noe njuskare, tegljace i kipere, pa i 2 mercedesa W126 280S za upravu, jedan od kojih je prije 10-ak god na licitaciji za nekih 700 EUR zavrsio kod mene, a drugi malo bolji kod poznanika za 800 EUR. Oba su bila u vrlo losem stanju i ba vrlo brzo bez ikakvih radova proslijedjenja dalje za malo vise novaca.

Offline crna ovca

« Odgovori #208 : 06 Kolovoza, 2012, 17:12:01 »
da li netko zna koja firma je 1975. u makedoniji proizvodila kamp kućice?

hvala :gosp:

Offline kenmeri

• Antique Member
« Odgovori #209 : 06 Kolovoza, 2012, 18:00:18 »
Šta znate o tvornici IDA ?Nedavno sam saznao za nju da je proizvodila Kadett D kao IDA Kadett.Šta je još radila koliko je trajala itd?