Autor Tema: Pjeskarenje cijelog auta -iskustva  (Posjeta: 27434 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ivmatic86

Pjeskarenje cijelog auta -iskustva
« Odgovori #30 : 07 Lipnja, 2012, 09:36:18 »
:palac: A za one dijelove di ne pomaže ni pjeskaranje ni soda blasting- pomaže ICE BLASTING (suhim ledom)... Skuuupo i mislin da nema u RH.
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

Offline Alfa Veloce

« Odgovori #31 : 07 Lipnja, 2012, 17:00:02 »
Ima.
"Nothing drives like an Alfa!"

Offline gigi V8

• Antique Member
« Odgovori #32 : 08 Lipnja, 2012, 14:22:04 »
evo da se i ja malo ukjučim u raspravi i možda dam koji savjet
ima više varijanti što i kako pjeskariti

slažem se da je veće plohe treba jako paziti da se lim ne izvitoperi..udubi.......

ja preporučam ovo:

valike plohe-krov, vrata, blatobrane, haube prvo namazati lavakolom, koji nabuburi i digne farbu...zatim ju špahtlom postrugati.. tako par puta.......a za kraj  excentričnom brusilicom80-100 pobrusiti

i kada auto ide na pjeskarenje- samo GA LAGANO OPRATI PJESKOM,....time se čuvaju ravne plohe i ne izvitoperi lim..

a onda štokove, prakove, kompletan pod iznutra i izvana, bunker, prostor oko muldi - ispjaskariti do kraja..............

čim je to gotovo- isti dan - auto staviti u temeljnu , dvokomponentnu i nastaviti s radovima...

eto, meni se to pokazalo kao najbolja varijanta....
je nešto skuplja zbog lavakola (1 kg -oko 100kn) i brušenja,, ali nitko poslije nemože reči da mu je udubljeni djelovi karoserije-a učinak je dobar....

Offline DS71

• Antique Member
« Odgovori #33 : 08 Lipnja, 2012, 14:43:35 »
to i ja mislim da je jedna boljih solucija..tako sam ja mantu napravio,vrata,krov i bokovi očiščeni ručno do gologa a onda samo "odimljeno" na brzinu sa pjeskom - osim krova koji je očiščen samo ručno do golog ...ostalo pjeskareno u pravom smislu
Inače..nekad ni pjeskarenje ne pomaže ..eto meni sad sranja kod mante ..izgleda da su na bokovima bila toliko sitna udubljenja od ruzine da jih ni pjesak nije očistio a na oko izgledalo je ok .. kad mi je limar na kraju to pocinio,uz upotrebu svih pasta i kiselina,nakon par dan izbila kroz prajmer ruzina .. sad smo se odlučili za zamjenu kompletnih bokova,a na ovom mi je inzistirao limar..i po razmišljanju mu dam pravo .. bolje sad rješit nego za koju godinu,kad je avto kompletiran imati sranja
..THERE WILL NEVER BE ANYTHING LIKE THEM AGAIN...the NOISE...the SPEED...the POWER...the GROUP B...

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #34 : 08 Lipnja, 2012, 16:23:55 »
Ma sve je to ok,ali treba jedno znati,nemreš od stare babe napraviti junfericu i ne treba se tim svim toliko opterečivat.

Offline ruggine

• Veteran member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Ford Taunus 1974, Zastava 750 1984
« Odgovori #35 : 09 Lipnja, 2012, 13:10:36 »
Citat: deda;321111
Za boju nema frke,prvo našpricaš stabilizator i nema šanse da se digne pa da je bilo ćime prije farban.
sta je to stabilizator?

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #36 : 09 Lipnja, 2012, 15:53:52 »
Upravo tako se zove, bezbojan je,šprica se prije filera tak da si siguran da se neće stari sloj boje napuhnut i odignut,on sve pokriva i na njega može ić poslije kaj god hoćeš.

Offline ivmatic86

« Odgovori #37 : 09 Lipnja, 2012, 19:05:22 »
Može link ili slika nekog takvog proizvoda? Preporuka koji koristit...
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

Offline linoleumboy

« Odgovori #38 : 10 Lipnja, 2012, 12:17:34 »
prica mi frend da je pjeskario sitnice tipa dijelove ovjesa i sl. sa malim kompresorom od 50l

dal je to netko radio i dal je moguce
znam da je tesko sa tako malim kompresorom i ode puno pijeska u propast ali jedino me zanima jel se moze
If I could get all the money back I ever spent on cars, I'd spend it on cars

Offline pajo_patak

• Veteran member
« Odgovori #39 : 10 Lipnja, 2012, 21:22:05 »
ne...računaj da ti treba stalan tlak bar 8 bara, sa tako malim kompresorom ako to čak i nadruka padne u roku par sekundi...a dok napuni opet...:spava:
lancia-klub.com
Život je prekratak da bi ga trošili na ružne žene i aute koji malo troše

Offline gigi V8

• Antique Member
« Odgovori #40 : 12 Lipnja, 2012, 10:00:35 »
to ti je kao da sa malim čekićem ideš rušiti kuću !!
budeš ju srušio... to je sugurno........samo je pitanje kad  .....i koliko ćeš energije potrošiti..

Offline Chaser

• Antique Member
    • psychobrothers garage
« Odgovori #41 : 12 Lipnja, 2012, 22:59:53 »
Citat: linoleumboy;322252
prica mi frend da je pjeskario sitnice tipa dijelove ovjesa i sl. sa malim kompresorom od 50l

dal je to netko radio i dal je moguce
znam da je tesko sa tako malim kompresorom i ode puno pijeska u propast ali jedino me zanima jel se moze

moguće je...stojim čvrsto iza toga jer sam ja radio.... ali je neisplativo ako radiš nekome za lovu.... jer npr. poklopac ventila motora koji ima 2 bregaste, a 4 cilindra(to je samo primjer veličine), ako nije plastifikat, napraviš ga za pola sata-sat...to pričam za primjer sa kompresorom od 50 litara... i dizni od 2mm, a da je pijesak do 0.6mm...provrtiš na 6 bara stalnih oko 30kg pjeska..
za to je trošak kaj ubijaš kompresor jer radi non-stop, pjesak je cca. 15kn, struja, staklo za komoru....sve se haba a nesmiješ naplatit iznad 50-60 kn... jer za tu lovu ti skoro svi to naprave....ako radiš sebi onda je to super.... al je u startu ulog...napravit ili kupit komoru, crijevo za pjeskarenje, pištolj jednocjevan(deadman valve)...dizne...

Offline gigi V8

• Antique Member
« Odgovori #42 : 13 Lipnja, 2012, 08:45:52 »
naveo si poklopac !!
primjer- u Panexu -ČAkovec to naprave za 30 sekundi......max 1 min i uzmu ti 10-20 kn
i savršeno ispjeskare, nemoraš niti prati u nitru - već samo direkt na to epoxija temelja.................

rezervoar kompresora ima  12000 litara

zato neke stvari jednostavno nema doma matematike raditi...
htio sam kupiti veću komoru za jedno 1200-1500 eura, ali kad vidim kako mi to naprave u panexu - žao mi je dati tolke novce, barem dok je takva situacija (ekonomska)

Offline RISBO THE BLADE

• Antique Member
    • http://www.cardomain.com/ride/2605843
« Odgovori #43 : 15 Lipnja, 2012, 18:01:50 »
gigi,pitanje oko ove temeljne,koja je po tebi najbolja dvokomponentna temeljna i kolko para dojde,i dal ima to kod gabuda :) ?

Offline Zvonimir1985

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: švabe, talijan, englez te pokoji japanezer
Odg: Pjeskarenje cijelog auta -iskustva
« Odgovori #44 : 25 Ožujka, 2014, 15:53:04 »
Isprike na diznju teme!
Trazim uslugu pjeskarenja u Zagrebu i blizoj okolici za ne velike novce!