Autor Tema: Q: Lada Niva - kako skinuti zadnje tromle?  (Posjeta: 9553 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline stressman

• Antique Member
  • Spol: Muški
    • stress photography
  • Vozilo:: scirocco mk2 / kadett C
Q: Lada Niva - kako skinuti zadnje tromle?
« : 13 Lipnja, 2012, 12:09:04 »
Dakle, kad roos nešto izmisli :)

Lupal sam po njima, improvizirao nekakvu stegu, ali ne daju se dolje. Može kakav savjet? :o
as vintage as it gets

http://gordanperkovic.wix.com/stressphoto

'84. Rocco D - daily beater
'74. Kadett C - art project

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #1 : 13 Lipnja, 2012, 12:24:46 »
Možda mora bit -50°C da se stisne, pa onda lupiš macolom:lol:
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline pelepelezg

• Antique Member
    • http://www.youtube.com/user/pelepelezg
  • Vozilo:: kadett d c20let corsa a 2x c20xe
« Odgovori #2 : 13 Lipnja, 2012, 15:33:57 »
ne znam tocno, ali dali mozda ima steler kakav koji se vidi kroz rupu gde seraf prolazi (ne zanm dal je seraf ili ima maticu?)?

manje vise svi auti imaju da se kroz tak neku rupu ili kroz seraf di prolazi ili sa straznje strane ima otvor gdje je steler koji se sa uskim serafncigerom otpusti i samim tim pakne se odvoje od dobosa. ili je problem da je dobos na glavcini zapeko?

Offline werdas

« Odgovori #3 : 13 Lipnja, 2012, 20:17:29 »
Citat: stressman;322841
Dakle, kad roos nešto izmisli :)

Lupal sam po njima, improvizirao nekakvu stegu, ali ne daju se dolje. Može kakav savjet? :o

kak je penelope napisal ima s zadnje strane dva štelera pa njih odkreni i lupaj po tromblama da se pakne bar malo stisnu
a s prednje strane su dva šarafića tj. one špice na koje sjeda felga njih moraš prvo odšarafit da bi uopće mogao skidat tromblu

ak sve to nepomogne radapciger i udri..

Offline i šime

« Odgovori #4 : 13 Lipnja, 2012, 20:45:54 »
Citat: werdas;322913
a s prednje strane su dva šarafića tj. one špice na koje sjeda felga njih moraš prvo odšarafit da bi uopće mogao skidat tromblu

Na mjesto tih srafica nasrafaj duge srafe i oni guraju trombl van

:gosp:

Offline flafy

« Odgovori #5 : 13 Lipnja, 2012, 22:22:02 »
de me nazovi pa ti bum objasnil
I LOVE ŠPEK & LUK,ŠARAFIM PO TRKAMA

puyol

• Gost
« Odgovori #6 : 13 Lipnja, 2012, 23:42:22 »
Evo način koji je uvijek palio na ladi kad je moj stari još njih radio, tj. bilo ih na cesti više.
Dakle auto na klocn, u brzinu, zapalit, i naterat da se zavrti pa zakoči naglo. Naravno prije povadit one šerafe koji glavčinu sa dobošem drže zajedno.
Dva tri kočenja i otpusti.
Sad to smo radili na rivi uvijek, ne na Nivi tak da je tu problem sa sva 4, ali  mislim si ak cijelu stranu staviš u zrak da budu oba diffa proradila pa ti bude uspelo.

sputnik

• Gost
« Odgovori #7 : 13 Lipnja, 2012, 23:55:09 »
Citat: puyol;322964
Evo način koji je uvijek palio na ladi kad je moj stari još njih radio, tj. bilo ih na cesti više.
Dakle auto na klocn, u brzinu, zapalit, i naterat da se zavrti pa zakoči naglo. Naravno prije povadit one šerafe koji glavčinu sa dobošem drže zajedno.
Dva tri kočenja i otpusti.
Sad to smo radili na rivi uvijek, ne na Nivi tak da je tu problem sa sva 4, ali  mislim si ak cijelu stranu staviš u zrak da budu oba diffa proradila pa ti bude uspelo.
upravo tako i jaćuo,,vele da ja 100% sigurno trombla vani!!

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #8 : 14 Lipnja, 2012, 06:58:44 »
Baš tak,na klocne,ali prvo stisni kočnicu nožnu do jaja i naglo pusti kuplung,odpušta  sigurno,tak sam radio milion puta.Prije samo još našpricaj wd oko glavčine i tromla.I ne lupaj čekićem po tromlu jer je kod lade aluminijski sve ćeš rastuć.

Offline dejov

• Junior member
  • **
« Odgovori #9 : 14 Lipnja, 2012, 09:48:27 »
Evo slika iz upustva

Znači imaš ona dva šarafa koja ti posluže kao izvlakač. Ne moj se previše pozdat u nih odnosno previše ih pritezati jer lako provrte. Lagano ih stežeš i kuckaš čekićem. Dobro nasprejaj WD-a. Preporučujem ti da obavezno popustiš sajlu ručne il još bolje da je skroz otkačiš.

Offline dejov

• Junior member
  • **

Offline kađo-c

« Odgovori #11 : 14 Lipnja, 2012, 11:19:02 »
aluminij je zeznut kad korodira na željezo,ja sam radio kao na rugoj slici podmetnes komad drva udaris par puta i tako u krug,samo pazi da staviš drvo do ploče od kočnica da ne ptrgas rub tromble,ovo sa šerafima kroz tromblu uspjeva dok je nova,kasnije ti moze provrtiti navoj ili popucati trombla,na rivi sam i ja radio po sistemu ručna do kraja prva i gas:),ali riva ima šerafe koji idu u glavčinu a na nivi su naprešani prema van tako da na nivi to odpada.poslje sve očistis stavis masti toliko da je masno da opet ne zapeče.

ili kobiniras napnes sa šerafima kroz tromblu i iza udaras kao na slici.
well pam Wich way to go? left or right?
right!
noo.. its too bad ..
why?
because it was 50/50 shot on you be going left or right,you see we both going left ....