Autor Tema: BMW 740iL, '97  (Posjeta: 13018 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Renegade

Odg: BMW 740iL, '97
« Odgovori #75 : 10 Listopada, 2013, 10:28:19 »
Ajd imam i ja pitanje. Veli mi jedan majstor za BMW da je pomalo problematičan za održavanje jer u pravilu nema za zamjenskih rezervnih dijelova.
Istina ili laž?
Pritom ne mislim na diskove i ločice tj. potrošni materijal već krupnije stvari, dijelovi ovjesa, karoserije .....

Pitaj majstora koji uistinu radi BMW a ne koji se hvali kako radi BMW.

Za ovjes imas bas sve zamjensko, kao i najcesce trazene dijelove limarije, npr limarija prednjeg kraja. Naravno, postoje i specificne stvari koje moras kupovati u originalnom pakovanju.
Za moju e38 sam trazio senzor temperature i nivoa ulja u motoru i nisam ga nasao vec sam morao naruciti po originalu. A proizvodi ga Hella........
Onome tko je izmislio Facebook treba dat Nobelovu nagradu!
Svi su našli  misto di mogu srat do mile volje, a ja ih ne moram ni slušat ni čitat!

Offline tomtom

« Odgovori #76 : 10 Listopada, 2013, 10:39:11 »
Zaboravio sam majstor staviti pod navodnike.
Iz tog i prozlazi moje pitanje, a mislim da nema boljeg mjesta i osobe za pitat nego eto vlasnika. Al opet ispada da ''majstor'' i nije potpuno u krivu, sam kažeš da si neke dijelove morao kupovati originale jer nema zamjenskih mada ih proizvodi poznata firma.
Čuo sam svojevremeno priču, naglašavam priču da BMW ne dozvoljava svojim kooperantima da na tržište izbacuju originalne/zamjenske rezervne dijelove X godina nakon prestanka proizvodnje.
Ima li tu kakve istine ili je čista patka?

Kad popijem pet gemišta, fićek ide kao ništa, nema brda nema zavoja, policija neka maše.....

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #77 : 10 Listopada, 2013, 14:56:09 »
Što se tiče kupnje i posjedovanja jednog ovakvog vozila - stvar je jasna. Niti se pita za održavanje, niti se pita za potrošnju. Zna se tko kupuje ovakve aute.
Jedni ga kupuju jer je ''Veći, još još veći, vid' mi kola ju ju ja sam baja u selu'' ili zato jer su ''face u društvu''. Takvima auto traje koliko traje, izgleda kako izgleda i auto poslije njih je najbolje sa suzom u oku frknuti na otpad mrmljajuci sebi u bradu:''Jo što ljudi od ovakvog auta naprave, pa treba ih u kacu kiselog kupusa zatvoriti, a ne u zatvor...''  :sad2: :sad2:
Drugi koji ZNAJU šta kupuju i kupuju ga iz LJUBAVI, ili iz ISKUSTVA, ili iz ŽELJE, ili jednostavno - MOGU/ŽELE/VOLE taj auto - to je onda druga priča. Ti neće uzeti izsluženi grob, ti neće auto voziti na ulju od 30kn/2 litra akcija K+ niti će taj auto unistiti nekim nakaradama od rezanja opruga, šank-spojlera i nece crtati bijesne lubanje koje rigaju vatru po haubi i bokovima.
Ti drugi koji taj auto voze ZNAJU šta voze i ŠTO taj auto pruža. Na kraju kad se ''Krčmaru!!! Račun!'' svedu računi ispada da se u nekom, karikiram, peto-sedmogodišnjem periodu voziš, opet karikiram, sedam kuna skuplje mjesečno od nekog - ''normalnog'' auta. A pod normalno mislim na neki... Da ne nabrajam, sada da se netko ne nade uvrijeden. Baš - ''normalan i svakodnevni'' auto.
Naravno... Ako ne ''zapneš'' kao ja na 750 IL pa plačeš i plačeš...  :)) :))
« Zadnja izmjena: 10 Listopada, 2013, 15:01:58 frik-ri »
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline kalkan

« Odgovori #78 : 18 Ožujka, 2015, 19:06:37 »
ljeto 2014!  :)

felge polakirane u srebrno, i obučene nove, malo šire gume (275/30/20 umjesto dosadašnjih 255/30/20)

Offline kalkan

« Odgovori #79 : 18 Ožujka, 2015, 19:07:16 »
ljeto 2015..  :D

komplet motor osvježen, uređene glave, promjenjeni knock senzori, sve brtve i brtvice, novi tank stavljen, i još gomila sitnica, i naravno malo dnevne doze napaljenog tjunera!

Offline Neno330

• Senior member
  • Spol: Muški
« Odgovori #80 : 18 Ožujka, 2015, 19:38:40 »
Odlican je :)

Offline marek1

• Oldschool rookie
« Odgovori #81 : 12 Travnja, 2015, 09:46:49 »
Koja je bila greška sa mjenjačem?i koji dijelovi su se mijenjali?
Jer mi se frendu javlja getriebeprogramm greška i baca getribu usafe mod.
Hvala

Offline kalkan

« Odgovori #82 : 13 Travnja, 2015, 08:10:33 »
Jedan ležaj, pa je tlak ulja varirao. Mjenjač nije pokazivao nikakve znakove umora, ništa, dok jednom u vožnji nije samo ostao u petoj brzini, i onda je imao samo rikverci petu.  Ništa drugo, hidrogrupa, lamele, sve je bilo kao novo. Ali svejedno, poslan je na reparaciju, i stavljeni su pojačani ležjevi (ima neka fora sa pojačanim komponentama za taxi vozila i ostale spec. namjene) tako da je sad garancija "doživotna" uz mjenjanje ulja svakih 80 000km.