Autor Tema: Stroboskop ???  (Posjeta: 8051 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ivmatic86

Stroboskop ???
« : 13 Kolovoza, 2012, 20:07:10 »
Dobija san od prijatelja stroboskop koji ne radi, pa bi ga tija popravit...

Neznan jeli problem u lampi ili nečemu drugom, neznan ni kako izgleda isparavna lampa jer ovakve više nije moguće kupit, nego samo neke u obliku potkove. Kad gaspojin na akumulator i kabel od 1.svičice i pritisnen botun na njemu čuje se zujanje ka kad se puni blic od foto aparata, ali nema bljeska. Svi djelovi su na njemu, samo san ga ja malo rastavija. Šta mi je činit? Nisan dobar sa elektronikon,pajesvaki savjet dobrodoša :gosp:
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

Offline deda

• Antique Member
Stroboskop ???
« Odgovori #1 : 13 Kolovoza, 2012, 20:54:15 »
To je neka kućna radinost?

SCARY

• Gost
Stroboskop ???
« Odgovori #2 : 13 Kolovoza, 2012, 21:38:24 »
Citat: deda;334229
To je neka kućna radinost?

aha, to je svaki šljaker iskre doma na kuhinjskom stolu slagal u fušu:lol:

pa kaj ne vidiš oznake 'iskra'... 'stroboskopska svetiljka MA3903'...

Offline deda

• Antique Member
Stroboskop ???
« Odgovori #3 : 13 Kolovoza, 2012, 23:00:22 »
Kaj ja znam,lići mi na kućište fena,ja takvog nisam još videl.Ko da je stroboskop problem napraviti,ja sam ih sam napravio nekoliko prije 30godina,kaj misliš da se to moglo sam tak kupit u dućanu ko danas.Stara me skoro vbila,jer sam joj raskopal jedan Metz blic da zvadim bljeskalicu.

SCARY

• Gost
Stroboskop ???
« Odgovori #4 : 13 Kolovoza, 2012, 23:30:35 »
tad su rukovodstva firmi bili pametni pa su iste alate koristili za različite proizvode;)
a isti je drek jeli kučište izgleda k'o pištolj ili fen;) bitno je da srce funkcionira kak treba...

Offline ivmatic86

Stroboskop ???
« Odgovori #5 : 14 Kolovoza, 2012, 09:40:58 »
Proizvod je originalan i isti ovakav san vidija kod nekog meštra i na FESB-u. Da, ovo je kućište od fena i identičan fen san ima doma, samo u biloj boji.
A, sad, šta sa ovin fenon napravit da mogu bljeskat svoju Yužinu :D ?

Offline KAISER SOZE

• Antique Member
  • Spol: Muški
Stroboskop ???
« Odgovori #6 : 14 Kolovoza, 2012, 13:41:19 »
Sori na upadu(da ne otvaram novi post), imam sličan problem.
Znaći...imam stroboskop,ali bez one kvačice kaj ide na kabal o svečice...da li ga ima gdje za kupit ili ima netko doma,.. a želi ga prodati?

Offline stressman

• Antique Member
  • Spol: Muški
    • stress photography
  • Vozilo:: scirocco mk2 / kadett C
Stroboskop ???
« Odgovori #7 : 14 Kolovoza, 2012, 15:13:02 »
Vjerovatno, ako se čuje zujanje, je zviznula ili xenon cijev, ili trafić za okidanje. I jedno i drugo nije neka lova... Chipoteka:

http://www.chipoteka.hr/www_new/modules/moduli/shop/product.php?sifra=2600003001
http://www.chipoteka.hr/www_new/modules/moduli/shop/product.php?sifra=6070581585

;)
as vintage as it gets

http://gordanperkovic.wix.com/stressphoto

'84. Rocco D - daily beater
'74. Kadett C - art project

Offline ivmatic86

Stroboskop ???
« Odgovori #8 : 14 Kolovoza, 2012, 18:57:07 »
Moguće da je i trafo, na crnoj kutijici blizu lampe je rupica (vidise na 2. slici). Ovakva U lampa u St košta 25kn, jeli to ista stvar ka i ova ravna?

Offline deda

• Antique Member
Stroboskop ???
« Odgovori #9 : 14 Kolovoza, 2012, 22:03:42 »
Gruntam i gruntam i nikak ne mogu skužit što mu znaće oni stupnjevi i kakva je svrha toga,eto pitao sam pa makar ispao blesav?

Offline deda

• Antique Member
Stroboskop ???
« Odgovori #12 : 15 Kolovoza, 2012, 11:03:30 »
Ma dobro kućište ovako,onako,tak svejedno,al netko zna ćemu služi ono podešavanje stupnjeva i kakva je svrha toga,to mene zanima?

Offline gundevaj

• Senior member
Stroboskop ???
« Odgovori #13 : 15 Kolovoza, 2012, 13:35:26 »

Offline ivmatic86

Stroboskop ???
« Odgovori #14 : 15 Kolovoza, 2012, 21:09:05 »
Covjek je u pravu za zakućište, baš takvog san ima...
deda Stupnjevi na stroboskopu služe za otklon blijeska- ovi stroboskopi se ne koriste samo za štimanje paljenja. Primjer- korištenje za "usporeno" promatranje strojeva za brzo pakiranje (npr. lijekova u male kutijice-jako brzo). Dok promatramo lagano pomičemo stupnjeve od 0 do 45 i tako dobijemo prividno usporeni sliku, a zapravo to je najčešće po 1 slika (blijesan) od svakog ciklusa, ali zbog otklona stupnjeva u različitom trenutku ciklusa. (kodove primjene neznan di se spaja klemakoja inače ide oko kabela 1. svičice- ovo nisan radija, negosamo gleda)
Štimanje paljenja- Stroboskop se spoji na akumilator i oko kabela 1. svičice. Postavi se na 0 stupnjeva i pomiče se dok se ne dobije isti broj stupnjeva na stroboskopu i autu. Tada vidimo na koliko je strupnjeva paljenje (npr. 6 prije GMT). popustima razvodnik paljenja i rotiramo ga da bi dobili željeno paljenje, bljeskanje na autu pokazuje "čudnu" vrijednost,i onda opet pomičemo stupnjeve na stroboskopu dok se ne poklope. Tako "pogađamo" dok ne dobijemo željenu vrijednost (npr 8 prije GMT). Npr ako je paljenje u stvarnosti na 8 prije GMT,a na stoboskopu je namišteno na 6 blijesak če na autu pokazivat 10- razilaze se u suprotnon smjeru, zato triba pogađat dok se ne poklope.

Neka me ispravi neko ko bolje zna ako griješin :gosp: