Autor Tema: smola na autu - pokusaj skidanja neuspio - help  (Posjeta: 11724 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline gvx

smola na autu - pokusaj skidanja neuspio - help
« Odgovori #15 : 25 Kolovoza, 2012, 11:56:41 »
I ja od uvjek čistim sa benzinom. Da šteti svi bi auti bili oko čepa rezervoara bez boje.;)
Problemu treba dat težinu!

Offline fuzzy

• Antique Member
« Odgovori #16 : 25 Kolovoza, 2012, 13:29:34 »
Evo da kazem nesto na kraju o ovome... Mislim da cu poceti od onog kaj ima najmanje sanse da osteti auto, dakle sampon, a zavrsiti sa najagresivnijim sredstvom - acetonom.

Sto se tice benzina, to sam uvijek i ja tvrdio, pa sam na stojkanu koristio i obicni benzin. Kad sma presao na malo bolje aute presao sam na benzin za ciscenje sto bi toplo preporucio jer nemaju svih onih aditiva kao "obicni" benzin. Inace, imao sam jednu dulju prepisku vezano za upotrebu benzina za ciscenje i cini se da je ok za stare aute, ali nije preporucljiv za nove, jer novi auto lakovi su "ekoloski prihvatljivi", drugim rijecima drugaciji je sastav nego auto lakovi nekad i mogu biti osjetljivi cak i na ovo ciscenje ako se izvede grublje. Ja osobno mislim da je takvo ciscenje ok, ali preskocit cu ga ipak za svaki slucaj.

sa WD-om pretpostavljam da je ista fora kao i sa uljem.

antisilikonsko čistilo - ima li mozda kakav komercijalni naziv, da znam kaj da trazim? Ili barem ime proizvodjaca?

RAPIDET E - Di to mogu kupit (u ZG)?

taxi80, di je tocno ta automatska autopraona na aveniji Dubrovnik? Istocno ili zapadno od velesajma? I s koje strane ceste je?
Inace, da, scena ciscenja smole s auta na moru je bila skoro tocno takva kak si ju i zamslio :) Doduse, imao sam dobar pogled na onu staru, staru BMW šesticu i to Alpinu tak da mi je brzo prošlo vrijeme :D

Offline taxi80

« Odgovori #17 : 25 Kolovoza, 2012, 15:43:46 »
od Ininine zgrade prema rotoru,prije Cro benz benzinske pumpe,automatska na kefe,nutra u kućici di teta prodaje pograme za pranje...
opel kadett d

Offline ivmatic86

« Odgovori #18 : 25 Kolovoza, 2012, 16:25:08 »
RAPIDET E se nažalost nigdi nemože (koliko ja znan) nabavit u Hrvatskoj. Mogu ga nabavljat samo firme u pakiranjima 10 i 20L. Mi ga nabavljamo za potrebe pranja iz Italije i jako je skup. Namjenjen je za autopraonice,pranje kamiona, mesnica i klaonica. Proba užicat malo u nekoga od njih. Par KAPI u litru vode i peri!
Da si ovde negdi rješija bi ti koju čašicu...
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

Offline Matija

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: P305 Ph1 SR
« Odgovori #19 : 26 Kolovoza, 2012, 12:27:05 »
Dečki s Cro-Detailing foruma između ostalih preparata hvale i Würth-ov skidač smole u spreju te Sonax-ov Contact Cleaner.

Offline fuzzy

• Antique Member
« Odgovori #20 : 04 Rujna, 2012, 09:31:22 »
Pozdrav...

Dakle, prvo i osnovno, hvala svima za puno prijedloga i korisnih preporuka.
I sad da skocim na ono najvaznije... cini se da je fleka otisla :D I zasto sam osjetio potrebu da to ovdje napisem? Pa zato jer nisam koristio niti desol, nit wurthov skidac, ni nista slicno.

Zena mi je skinula fleku s auta :o i to "Sensitive" vlaznim maramicama za bebe :sok:
Naime, dok sam ja sa starijim sinom skocio po pelene u ducan, vrag joj nije dao mira i bilo joj je dosadno i gore navedenim sredstvom je (cini mi se) uspjesno skinula fleku s auta :sok:

Trebali ste mi vidjet facu kad mi je rekla :mellow:

Auto sam vidio po noci tako da ovo jos moram potvrditi na danjem svjetlu, ali cini se da je sve cisto i neosteceno. I jos uvijek mi nije jasno zasto je to funkcioniralo :mellow: Moje jedino objasnjenje je da je moje prvo skidanje zaista skinulo veci dio smole, a s obzirom da je bilo toplo, dio se razmrljao u tanki sloj na koji se nakupilo prasine i necistoca pa je zato i bilo grubo pod prstima. Ovi u autopraoni vjerojatno koriste neki jeftiniji sampon koji dosta agresivno djeluje na masnocu zbog cega je fleka i ostala (nije bila "podmazana"). Ove bebi maramice su na opip malo uljaste i vrlo vlazne pa vjerujem da su podmazale zaostali sloj smole (ocito, smolu treba podmazati da klizne, kao i sve ostalo :D ), a ostatak maramice je onda samo skinuo taj sloj.
Eto, nemam pametnijeg objasnjenja!

Eh da, iako je to upalilo, jos uvijek imam jedno mjesto na haubi gdje se prosle godine skorio komadic smole tako da cu nesto od ovih namjenskih sredstava uskoro ipak isprobati i apdejtati rezultat.

BTW, morat cu zenu registrirati na ovaj detailing forum. Ciscenje i pospremanje su joj omiljeni hobi :D
« Zadnja izmjena: 04 Rujna, 2012, 09:34:04 fuzzy »

Online OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #21 : 04 Rujna, 2012, 12:51:48 »
Ko kaže da su žene beskorisne:D? Sad će svi ženama pokrast maramice :ne:
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline nino81

• Junior member
  • **
  • Spol: Muški
« Odgovori #22 : 06 Listopada, 2012, 11:25:18 »
Savjet za skidanje smole, natopiti krpu sa alkoholom iz ljekarne i skida bez beda, a ne oštećuje lak, čak moguće i sa malo nitro razređivača sam s njim biti malo oprezniji. Kada sam radio zaštitu podvozja zašpricali mi i vrata i malo nitroa i ide dolje bez beda..