Pozdrav...
Dakle, prvo i osnovno, hvala svima za puno prijedloga i korisnih preporuka.
I sad da skocim na ono najvaznije... cini se da je fleka otisla :D I zasto sam osjetio potrebu da to ovdje napisem? Pa zato jer nisam koristio niti desol, nit wurthov skidac, ni nista slicno.
Zena mi je skinula fleku s auta :o i to "Sensitive" vlaznim maramicama za bebe :sok:
Naime, dok sam ja sa starijim sinom skocio po pelene u ducan, vrag joj nije dao mira i bilo joj je dosadno i gore navedenim sredstvom je (cini mi se) uspjesno skinula fleku s auta :sok:
Trebali ste mi vidjet facu kad mi je rekla

Auto sam vidio po noci tako da ovo jos moram potvrditi na danjem svjetlu, ali cini se da je sve cisto i neosteceno. I jos uvijek mi nije jasno zasto je to funkcioniralo

Moje jedino objasnjenje je da je moje prvo skidanje zaista skinulo veci dio smole, a s obzirom da je bilo toplo, dio se razmrljao u tanki sloj na koji se nakupilo prasine i necistoca pa je zato i bilo grubo pod prstima. Ovi u autopraoni vjerojatno koriste neki jeftiniji sampon koji dosta agresivno djeluje na masnocu zbog cega je fleka i ostala (nije bila "podmazana"). Ove bebi maramice su na opip malo uljaste i vrlo vlazne pa vjerujem da su podmazale zaostali sloj smole (ocito, smolu treba podmazati da klizne, kao i sve ostalo :D ), a ostatak maramice je onda samo skinuo taj sloj.
Eto, nemam pametnijeg objasnjenja!
Eh da, iako je to upalilo, jos uvijek imam jedno mjesto na haubi gdje se prosle godine skorio komadic smole tako da cu nesto od ovih namjenskih sredstava uskoro ipak isprobati i apdejtati rezultat.
BTW, morat cu zenu registrirati na ovaj detailing forum. Ciscenje i pospremanje su joj omiljeni hobi :D