E moj deda zašto...? Zašto...? Zašto...?

Ne povlači me za jezik

otići će pola forumske ''memorije'' samo na to ''zašto'' i off topic...

Problem je, moj deda, a i ti to jako dobro znaš čim pišeš na način na koji pišeš, što to sa ''rupom'' vidiš ti i svega ''dvojica trojica u cijeloj Hrvatskoj''.
Sve je jasno samo sa spikama i komentarima na svim portalima i drustvenim mrežama nakon onog Šimunićevog ''Ja kreten - ponovite ZA mnom... ZA mnom... ZA mnom...''
Tu se vidi na koji način i kako razmišlja pojedinac i kako to pojedinčevo razmišljanje rezonira u masi. Ista spika je i sa tim ''zašto nismo nastavili''? zato jer je nekome to bilo u INTERESU i uspio JE, ili uspjeli SU u toj svojoj nakani učinivši ljude doslovce OVCAMA u toru koje možeš musti, klati, jahati pa i ševiti u dupe bez da itko išta kaže i još da kliču ''Super nam je''.

I dok ovce bleje u stadu ne shvačajući ništa dešava se u biti Orvelova ''Životinjska farma'' gdje konji rade 98% sveg posla i umiru hrmbajući da bi par svinja uživalo u maslu.
I ako itko ima imalo mozga shvatiće da je ova opaska u biti samo logički nastavak ''pipca za rezervu benzina'' i ''štapa za mjerenje količine benzina'' kao i tvoga pitanja ''zašto''?

U biti samo ovo, da ne kažem ''izdr...PIIIP!!!...avanje'' na temu mjernog štapića je samo ogledalo kako se ne gleda stvar u globalu'' iz nekog drugog NEUTRALNOG kuta, a ne samo iz svoga kuta gledišta. Ako sam išta naučio u školi, ako sam ijednim profesorima neizmjerno zahvalan to zasigurno nije ''brdo formula i definicija' nego što su me nekolicina uistinu GENIJALNIH profesora naučili da mislim SVOJOM glavom, ali ne ''tvrdoglavo i slijepo'' nego da se uvijek bilo problemu, bilo nekoj pojavi, bilo ''bilo čemu'' pristupi ANALITIČKI i da se sagledaju sve komponente sustava kako ponaosob, tako i u cjelini sustava. I na tome im neizmjerno hvala.

prof. Em što sam se načitao knjiga i knjiga, em su me neki profesori uistinu usmjerili u pravom smjeru, poput legendarnog profesora Nijaza Karića i njegovog ''Sve ribe plivaju. Kit nije riba. Kit ne pliva''.
Trabi je ''takav kakav je'' i ima NEIZMJERNU VRIJEDNOST kao ''jedan od onih autiju koji su obilježili povijest''. Ismijavanje ili iščuđavanje nekim stvarima samo pokazuje da se stvari ne gledaju u cijelom svom kontekstu.
To što se auto čekao toliko koliko se čekao - i je i nije istina. čekao se ''koliko se čekao''. U nekim periodima si ga čekao mjesecima, u nekim si ga čekao godinama. I to čekanje je isto bilo jedno od sredstava za kontrolu naroda, nešto slično kao što Amerika danas radi sa kontrolom monetarne moći i cijene nafte sa svojom politikom NAFTNIH REZERVI. Tko shvaća - shvaća. Tko ne shvaća - mogu se samo nadati da želi shvatiti i da sam ga dovoljno zaintrigrirao da sam samostalno i ANALITIČKI pritupi ovome pojmu.
U povijesti je ''namoćnija moć'' i ''najvrijednija vrijednost'' bila i ostala - informacija.

kao sama informacija kao informacija, tak i plasiranje iste sa ciljem upravljanja - BILO ČIME. Bilo kapitalom, bilo narodom, bilo - biločime.
Upravo i čitamo uvijek samo ''naslove'' pa nam od cijele knjige, od cijelog štiva ostane samo ''bombastični naslov'' tiskan velikim slovima ''NA TRABIJA SE ČEKALO I PO 14 GODINA!!!'' što i je i nije slučaj jer je istina samo jedna i apsolutna. Ali način prikazivanja istine je u biti MOČ, a to je ono što najbolje znaju

političari i odvjetnici. Čisti primjer je OSLOBAĐAJUĆA presuda O.J. Simpsona. Manipulacija sa moći i sa - istinom.
Priča oko Trabija i općenito priča oko života ''iza željezne zavjese'' je nešto što se može predavati cijeli semestar i to kroz nekoliko kolegija - od ekonomije pa da preko sociologije i povijesti pa sve do - psihologije, tako da je uzaludno raspravljati i pisarati o tako nekoj kompleksnoj temi koja je samo ne ''vrh ledenog brijega'' nego je ''vrh vrha ledenog brijega'' a koja se zove ''DDR i Trabi''.
E moj deda... A rekao sam sam sebi da se neću ''naješkati'' na to tvoje ''zašto nismo''...