Autor Tema: mećava sa jaruna,oldskuler no.2 !  (Posjeta: 34977 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline wecomakina

mećava sa jaruna,oldskuler no.2 !
« : 25 Studenoga, 2012, 12:46:15 »
pa hajmo redom,malo upuceniji su znali da trazim auto za svaki dan :vecernji: auto kojeg cu gonjat po zimi,snjegu,kisi nebitno,a onda se u proljece vratiti u svoju istinsku ljubav bubu...e sad kopao kopao i kopao od razno raznih hondi,punta,golfova,stodvajstrojki, nigdje nesto sto bi me zainteresiralo i tako me nesto ubode cisto onako da odem provjeriti o cemu je rijec...put me odveo u kutinu...e sad u kutini me docekalo dvotonsko cudo dizel motora sa punih 40 kilovata,garaziran i uredan,malo limariski nesavrsen sto mi je bilo nekako bitno da nemam posla oko auta vec sjedi,pali vozi...ali eto malo me markos i malo mozak nagovorio da ga kupim...u pocetku sam bio jako skeptican,ali sto sam ga vise vozao skepticnost je nestala i odluka je pala,vozim ga do proljeca/ljeta dok ne sjednem opet u bubu i prepustam ga nekom ok limaru koji ce urediti par sitnica koje se moraju sankcionirati...
o samom autu i vlasniku,auto je ni vise ni manje vec mercedes w115 200d iz 1968 godine,tzv.minika zelenkaste boje sa dodatcima smedje po rubovima blatobrana :D,sav svoj zivotni vijek je mercedes provodio u kutini i tu i tamo se provozao na more do vira i natrag,prvi vlasnik deda koji ga je odrzavao i pisao  biljeske kad i sta i gdje i koliko je mjenjano,sipano cega i sta od 70. godine sve do 2003,nakon toga nazalost deda umire i mercedes nasljedjuje sin :aa:  koji ga naravno ne cijeni i prodaje ga prvom susjedu kod kojega se uredno vozi sve do 2010 godine od kad je odjavljen i uredno spremljen na suho cekajuci novu budalu (citaj mene :ubise: ) da ga preuzme...trenutno nemam nesto slika,ali budem nakon rege jer je na probnima jos uvijek,na njemu jedino sta ne radi je radio i pokazivac goriva,te ne vraca rucica zmigavaca i to je to...inace sjedi,pali,vozi,a sad sta me kolega pitao "koja budala tebi prodala mercedesa sobzirom sta si od bube napravio,kako ce tek mercedes izgledat onda "  :D...zivi bili pa vidjeli,imam neke ideje,ali sve cemo svremenom za sada rega i udri kroz kise i ostale elementarne nepogode :gosp:

Uploaded with ImageShack.us

i biljeske koje sam spominjao imam jos i za traktor i nacrte iz 80tih za vikendicu na viru :ghh:

...inace mercedes je po dedinim biljeskama prosao punih 268 000 kilometara od mercedesovog rodjenja sve do danas,na nekih 150 tisuca je radjena generalka te je limarija radjena prije nego je deda umro oko 2003 godine te je spremna za neke malo manje operacijske zahvate na limariji...kad stignem malo detaljnjije poslikati pokazem o kakvom luksuzu je rijec :gosp:...

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #1 : 25 Studenoga, 2012, 13:06:18 »
Kak je moguće da je generalka rađena na 150 000 km,pa na toj km se ni na Fičekima još nije delala generalka?

Offline Števa 071

« Odgovori #2 : 25 Studenoga, 2012, 13:15:42 »
To je i meni čudno za generalku,a ulje je mijenjano svake 2-3000 km????:mellow:
elektrika i mehanika ,Ex Volvo servis.   http://www.autoklima-hrastinski.hr

Offline wecomakina

« Odgovori #3 : 25 Studenoga, 2012, 13:17:36 »
nebih znao,deda da je ziv objasnio bi sta mu sve to znaci u biljeznici,mozda nije bas bas generalka vec tko zna sta...vise ce znat reci mehanicar kad ga se docepa!

Offline bubuleja

« Odgovori #4 : 25 Studenoga, 2012, 13:29:06 »
weco...pa kud baš 115? koliko si dao životinja? jel ima naslon za ruku? jel vuče u stranu? A niš sad je to to...uživaj u vožnji...brrrrrrr..... super boja baj d vej...poz
Adio mare

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #5 : 25 Studenoga, 2012, 13:42:31 »
Ak je išel u ZG u Automehaniku na servise,onda bi se sve moglo saznat,pitaj sina ili nekog možda netko zna.

Offline mpavluk

• Antique Member
« Odgovori #6 : 25 Studenoga, 2012, 13:48:45 »
Weconi čestitam samo ti odradi svoje gušte i uživaj sa zelenkom kako god da si zamislio! Ovaj rokovnik budi u meni pozitivne emocije jer jednog takvog iz '69. sam i ja nasljedio sa mojim triletom pa točno znam gdje, kako, koliko..... je moj sivonja dosad proživio! Neprocjenjivo zar ne? M.
NK Bačka 1901 Subotica - Majstori s ravnice!
Out with the new and in with the old!
Scirocco mark I and Polo mark I WANTED! M.

Offline Looka-zg

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Hillman Avenger mk1 1971.
« Odgovori #7 : 25 Studenoga, 2012, 14:10:23 »
weco danas ZaGrebancija, moramo vidjet pilu u zivo ... ajde bas mi je drago da si konacno nasel nekaj zanimljivo

Offline kađo-c

« Odgovori #8 : 25 Studenoga, 2012, 14:41:11 »
Sa puno starijih djedova sam ja pričao,njima je generalka(pogotovo ako se ne kuže) ono kaj im majstor veli,mozda je taj tom dedi prodao foru,ima i druga vrsta koja kod pitanja kakav je motor odmah ispali;ima generalku!!Kad ga pitas kaj je rađeno na kraju ispada neka mršava polugeneralka..
Ma bitno da on pali i dobro vuče,po zimi budes sve znao,prije pravih hladnoca promjeni mu filter goriva,ulje,vidi grijače i ostale boljke tak da si po zimi miran.
well pam Wich way to go? left or right?
right!
noo.. its too bad ..
why?
because it was 50/50 shot on you be going left or right,you see we both going left ....

Offline bozidar

« Odgovori #9 : 25 Studenoga, 2012, 15:22:59 »
Cestitam !
Daj ako za Boga znas dojdi danas za Zagrebanciju da to vidimo uzivo! Pozdrav

Offline Ante V8

« Odgovori #10 : 25 Studenoga, 2012, 16:15:39 »
Čestitam kolega i želim puno sretnih kilometara.:gosp:
Definicija Demokracije:
Pošalješ čovjeka u p.m.. i on ide kud je njega volja!

Offline wecomakina

« Odgovori #11 : 25 Studenoga, 2012, 17:03:46 »
hvala ljudi na pozitivi i svaki savjet ce mi dobro doci od znalaca...planirao jesam navratiti na zagrebanciju,ali ako stignem hebiga a ako ne iducu stizem sigurno u nadi da cemo pilu registrirati do tada inace sam pre pre zadovoljan sa autom :D!

Offline krntija

« Odgovori #12 : 25 Studenoga, 2012, 17:51:04 »
:palac:Znaci , MECKA je pala!! Dobro da mi je dosla u susjedstvo, previse plastike na Jarunu, pa malo da pokvaris prosjek!:rofl: S tim TAXI- Mecama sam se najvise navozal u 80-tim i 90-tim,  bas u Taxijima ko putnik! Ponekad sam i biral da bude bas Mini , a ne 123 kojih je i onda dosta bilo podosta!
++++ PRODAJEM TVORNICKE PROSPEKTE ZA SVE MARKE AUTOMOBILA kao i KATALOGE GODISNJAKE ; POGLEDATI U Ponuda/Potraznja http://oldschoolhr.com.hr/forum/index.php?topic=15429.825

Offline wecomakina

« Odgovori #13 : 25 Studenoga, 2012, 17:53:31 »
evo par škrtih :)

a ovo je definitivno jedan od razloga koji je prevagnuo sta sam ga uzeo :gosp:

Offline ZDRAVKO

• Antique Member
« Odgovori #14 : 25 Studenoga, 2012, 18:03:56 »
meca je stvarno super,a unutrasnjost boli glava,cestitke!!!:gosp: