Autor Tema: bijela lista limara  (Posjeta: 13959 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline oldaudijaner

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Audi vozila
bijela lista limara
« Odgovori #30 : 13 Prosinca, 2012, 13:07:51 »
AutoJura  zato ne voziš trabanta kaj Ti je truli blatobran i hauba:D šalim se.

Točna je Tvoja konstatacija da kada se rastavi da se još svega nađe ,ali to onaj koji radi treba napomenuti tu mogućnost,i mislim da nema problema sa pravom mušterijom.Oni koji to ne žele već žele proći tehnički njima je dosta malo kita po podvozju i donjem dijelu zamaskira sa kubitom i nema truleži.
Nažalost to je naša stvarnost a kada želiš da se uredno napravi youngtimer ili oldtimer onda svi misle "taj ima love" ili
"dobro je to ,kaj bi htio pa to ima 40 godina i više).
Nitko nema novaca ,svi bi jeftino,eto počeli su Austrijanci i Nijemci voziti k nama oldtimere na restauraciju,radi jeftinih sati rada(normalno i majstori su OK).
marijanko

Offline mojitobar

bijela lista limara
« Odgovori #31 : 13 Prosinca, 2012, 14:25:36 »
Citat: AutoJura;358294
A sad vidi ovo: Treba dva, tri dana da se auto rastavi, obrusi/ispjeskari itd, da sve vidiš i da možeš reći treba to, to i to. I to košta toliko i toliko i treba OTPRILIKE toliko vremena. Naravno opet neznaš koliko će što pravit probleme.
I lijepo napraviš ponudu, vlasnik kaže to mi je skupo, ne bih to radio.
I šta sad?
Sastavljati auto, vratit ga rastavljenog, kako naplatit rad, a "ništa nisi napravio".

Slažem se da treba SVE dogovoriti pa onda početi raditi, ali jednostavno neznaš što te čeka.
Nije svaki golf truo na istom mjestu, nije svaki kadett pukao na prednjem desnom stupu, nije na svakom fiatu jednako pod otpao.

Iz moje radione nije izašao auto, a da ja nisam bio zadovoljan (govorim o ozbiljnim poslovima). I 5put radit ako treba o svom trošku, ali bit će odlično ili nikako.
A ova krpanja i "plastificiranja" radim, jer MORAM, ne zato jer želim.

ne znam,naravno da uvijek postoji element iznenađenja kad rastaviš i opjeskariš auto pa se vidi i ono što se nije vidilo prije dok je auto bio kompletan. neću sad ulaziti u krparenje,to napraviš kako znaš da uzmeš 100 kn i da čovjek prođe tehnički,ali... kod restauracije auta ili obnove,kako hoćete,treba prvo vidjeti što gazda želi...sve sve do zadnjeg šarafa,samo pokrpati ili kombinaciju nečega...zatim uzeti u obzir odokativno stanje auta kad ga dovede,znači odredit neku kategoriju-npr:samo ga boja drži na okupu,raspad sistema ali vozi,registriran ali truli pragovi,površinska hrđa tu i tamo ali malo udren naprijed i sl..i onda reći-s obzirom na stanje i što se zahtjeva cijena bi bila u kategoriji od npr 10 do 15 000 kn,a u to ulazi rastavljanje,pjeskarenje,dijagnoza,varenje,kitanje ili što već ide(ili reći moja je cijen rada toliko i toliko kn po satu a na autu treba toliko i toliko sati rada za to što se traži) ako mu je to prihvatljivo onda se još kaže da se poslije pjeskarenja može više reći kolika je šteta zapravo na limariji i da se tad dogovore za cijenu i što raditi dalje.ja mislim da bi tako bilo ok..tako konačna cijena ne može varirati puno od početne a gazda zna otprilike što ga čeka i u što se upušta.bar bi ja tako volio da mi se kaže a i ja bi vj tako postupio da sam na mjestu majstora...
built,not bought

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

bijela lista limara
« Odgovori #32 : 13 Prosinca, 2012, 14:49:26 »
Fora je u tome da te navuku: Je nebu više od 500 eura, je bu gotov za 2 tjedna, je sve bu super...a na kraju kifla. Hvala bogu da treba uzet u obzir moguća iznenađenja pa kažeš nešto višu cijenu, ako bude manja neće se klijent buniti. I ako je iskusni limar valjda zna da je na Yugo trula greda i mulde straga, da je R 5 truo na spoju praga i stražnje bočne stranice i da su vrata gepeka isto takva (znam da nisu oldiji ali samo za primjer), a ako je kompletna trulja to se kuži bez obzira ne kile kita i boje.
Što se tiče plaćanja po satu, jednom treba 120 drugom 370 sati, ovisi kojom brzinom radi. Reci cjenu za posao, do kad ga možeš napravit, pa radi pol sata dnevno ako hoćeš, a ne se pravit mutav: crko mi aparat, pada kiša danima, punica mi u bolnici, nemam elektrode, neko mi je ukrao bicikl, imam prišt na guzici i zanokticu na malom prstu.....
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline dvojka

• Antique Member
bijela lista limara
« Odgovori #33 : 13 Prosinca, 2012, 15:18:35 »
svidja mi se kako ovaj AutoJura prica, totalno se razumijemo
vucna sluzba,najjeftiniji prijevozi: 098/9043 358

Offline mojitobar

bijela lista limara
« Odgovori #34 : 13 Prosinca, 2012, 15:55:18 »
bok dvojka,pitao sam se kad ćeš se ti javiti,znam da radiš stvari vezane uz temu...daj malo podijeli iskustva s nama...koliko ti zaračunavaš? ;)
built,not bought

Offline AutoJura

• Senior member
    • http://www.autojura.hr
bijela lista limara
« Odgovori #35 : 13 Prosinca, 2012, 18:07:58 »
Danas sam malo nabrijan jer sam imao 2 pacijenta. Zavari auspuh, a nemaš za šta, a novi lonac 200kn i zamjena brtve glave (rek'o mu komšija), kad pukla glava, "ti mene 'oćeš prevarit".
Nemam drugog posla nego se natezat s budalama za siću.

Ljudi ne shvaćaju da to nije samo rad, ni tih sat ili 2 ili 300, a gdje je tu struja, voda, grijanje, razna davanja pa potrošni materijal i tako u nedogled.

Rad je najmanje plačen, a najviše se troši.

Sad malo o potrošnom materijalu.
Kaže mi jedan gospodin: "kako to potrošni materijal 65kn? Zar to nije uračunato u materijal?"
Rekoh, nije, to su npr: WD, ulje, kakva brtvica, pločica, crijevce, cijevčica itd.
kaže:"To nije uredu tako naplačivati. To bi trebalo biti u sklopu sata rada ili napisati točno na račun."
Kako da ja na račun napišem 3 šprica WDom ili 10dkg žice i 2dcl co2?
Ili da za ta tri šprica WDom naplatim cijeli?

P.S. Trabi spava zimski san.

Offline mojitobar

bijela lista limara
« Odgovori #36 : 13 Prosinca, 2012, 18:55:56 »
pa tu se može uzeti neki paušal,ovisno o veličini posla,za te wd-ove žicu i sl...to mi se čini ok.s tim da se ne ide u neka pretjerivanja,tipa da je potrošni materijal skuplji od posla i vremena ;)
built,not bought

Offline ivmatic86

bijela lista limara
« Odgovori #37 : 13 Prosinca, 2012, 19:16:29 »
Potrošni materijal može bit skuplji od posla i vrimena. Primjer: Vodobrusni papiri za roto-vibro brusilicu 800-3000 (50-100kn po papiru). Ja ne radin limariju na autima ali popravljan brodove. Nekad se zbog sitne točkice stvarno mora kupit takav papir, a nekad sanjin mogu izmatirat pola broda prije poliranja.
Primjer kako nemožete znat šta vas čeka prije nego raskopate sve: Na podvodnon dijelu broda naša san mali komad truleži, iskopaga i očistija- kad odispod procuri 10-ak L dizela (koji se prolija ispod rezervara i uništija plastiku) Nakraju iskopana rupa kroz koju može proč čovik i par 1000kn štete, a tribalo je bit krpljene od 100 kn. Ajde to objasni vlasniku koji je sam po sebi kreten...
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

Offline mojitobar

bijela lista limara
« Odgovori #38 : 13 Prosinca, 2012, 19:28:16 »
hahaha kretenu ni ne pokušavaj objasniti!
vratiš mu brod,napraviš što ste dogovorili  a s ovim nek se zeza neko drugi!
paušalno se naplati nešto za potrošeni materijal,jbg,nekad dobiješ nekad izgubiš,win some,lose some,prosjek izvuče ;)
built,not bought

Offline Emil Kž

• Veteran member
bijela lista limara
« Odgovori #39 : 13 Travnja, 2013, 09:09:25 »
matić u koprivnici , meni je slagal auto , sve u dogovorenom roku. nije skup i fantastično radi. kad ideš cestom od varaždina par km prije koprivnice.