Autor Tema: Materijal za unutrasnjost krova  (Posjeta: 4163 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline tommyvz

• Antique Member
Materijal za unutrasnjost krova
« : 27 Prosinca, 2012, 23:11:33 »
Bok ljudi. Pitanjce za znalce... Koji materijal se koristi ili koji bi bio najbolji za izradu kompletno nove obloge za krov iznutra. Kolega mi je rekel za lesonit, na netu citam da ide tvrdi karton ili neki ABS. Naime, na zadnjem dijelu kabine je dosta zaobljeno i jos k tome imam rubnu gumu koja ima utor pa nadeblje kaj smije u taj utor je 4 mm.

Offline ivmatic86

« Odgovori #1 : 28 Prosinca, 2012, 12:44:29 »
Na ravno lesonit,na zaobljeno i di triba bit tanko taj karton. Tebi če tribat karton, ali ga obavezno inpregniraj temeljnon za drvo ili lakon za parkete, pa drfofikson nalipi kaširano platno.
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

Offline mojitobar

« Odgovori #2 : 28 Prosinca, 2012, 12:54:38 »
kad se već o tome povuklo pitanje da se i ja ubacim...
vidio sam na tv u onim emisijama di prerađuju aute da oni imaju kao neki impregnirani karton,ili kao neku rahlu meku spužvu ili neki materijal koji se lako oblikuje.koliko sam skužio debel je nekih 5-10 cm(vjerovatno ima više vrsta).lik ga uzme,otkine veličinu otprilike po veličini krova,ubaci u unutrašnjost,zalijepi na krov,oblikuje po oblinama i konturama krova,izreže višak a onda rašpom i skalpelom oblikuje kako želi da krov izgleda iznutra.zatim uzme platno i polijepi ga po tome i na kraju to sve izgleda ko tvornički,vjerovatno uz to ima i dobru zvučnu i toplinsku izolaciju.da ne kažem kako to samo jednostavno izgleda dok se ugrađuje,izbjegava se ono pipavo krojenje,natezanje,šivanje tog platna i provlačenje onih žica.a pogotovo lako izgleda jer je to na tv :P ali svejedno...a čini mi se da i novija auta na sebi imaju tako nešto slično po krovovima,bar je meni na alfi bilo tako( bar na dodir ;) )
a pitanje je zapravo ima li toga kod nas za kupiti?i koliko dođe?postoji li uopće nešto tako ili sam samo zabrijao....
built,not bought

Offline tommyvz

• Antique Member
« Odgovori #3 : 28 Prosinca, 2012, 18:17:35 »
Meni je zenska u ducanu jucer rekla da ne preporucaju karton jer se neda savijati dobro, oni imaju vec gotove te obloge, samo ne mislim to kupovati gotovo i vleci u HR. Prvo zguzvano bude doslo, a i transport bude mi ohoho... Da li je netko mozda radil na novo tu oblogu, ne popravljal staru i cime ju je napravil.

Offline Boxer

• Administrator
  • Antique Member
  • Spol: Muški
    • http://alfa-corse.com
  • Vozilo:: Ponovo Alfa Romeo Sprint QV
« Odgovori #4 : 28 Prosinca, 2012, 20:53:14 »
savitljiva šperploč, imaš u elgradu u VŽ.... nisam siguran dal trenutno imaju 4mm debljine, 7 ili 8mm imaju sigurno, ploča je 244x125  cm

Lesonit odnosno medijapan ne jer je higroskopan i radi na vlazi...stolar sam, svakodnevno radim s njim i nije baš za takve stvari
« Zadnja izmjena: 28 Prosinca, 2012, 20:56:39 Sprint QV »
Hrđa bez granica

Offline tommyvz

• Antique Member
« Odgovori #5 : 28 Prosinca, 2012, 22:46:11 »
Ok, sperploca... samo, da li se bude ona mogla tak spigati da se dobije taj cosak u kabini koji je tak zajeban... Jer svi ostali auti nemaju tapecirung pod takvim lukom, vecina je samo krov, a kod mene je krov i bocno otraga...

Offline bajavz

• Antique Member
« Odgovori #6 : 28 Prosinca, 2012, 23:39:11 »
Vidim da nisam jedini stolar na forumu,sused dok dojdeš doma okreneš jariča na bregu :njam:a mi bumo napravili obloge ako se kolega Sprint QV slaže,makar ih
na kolenu pigali:rofl:

Offline tommyvz

• Antique Member
« Odgovori #7 : 28 Prosinca, 2012, 23:43:26 »
Ah, pa nema brige za jarkana, ja sam uvijek za tak nekaj. Tomek, kaj ti mislis ? Jer bude jebeno takav luk otraga dobiti s sperplocom...

Offline bajavz

• Antique Member
« Odgovori #8 : 29 Prosinca, 2012, 00:02:01 »
Mislim da bu sa šperpločom ili bilo kojim drugim materijalom to problem,jer kolko sam pogledal slike imaš obline prema vratima i prema zadnjem staklu,dakle problem su čoškovi ako sam dobro skužil.

Offline tommyvz

• Antique Member
« Odgovori #9 : 29 Prosinca, 2012, 00:16:34 »
Tocno to... plastika ili stakloplastika ?

Offline bajavz

• Antique Member
« Odgovori #10 : 29 Prosinca, 2012, 00:34:51 »
evo ako o tome pričamo

Offline tommyvz

• Antique Member
« Odgovori #11 : 29 Prosinca, 2012, 00:41:19 »
Da, samo ovde izgleda ko da nije sve od jednog komada. Ko da je krov napravljen posebno, odvojen od kuteva... hmmmm, a ako nikak drugac, onda bude i tak moralo biti dobro. Na taj nacin bi se moralo dati resiti...

Offline bajavz

• Antique Member
« Odgovori #12 : 29 Prosinca, 2012, 00:49:19 »
Je,vidi se da je tapecirung spuštani možda baš zbog tih okruglina.Nije mi jasno kak je ova oboga pričvrščena na karoseriju?

Offline tommyvz

• Antique Member
« Odgovori #13 : 29 Prosinca, 2012, 00:55:01 »
Ide guma po rubu s nutarnje strane koja na sebi ima utor kam se taj tapecirung upusti. Gledal sam sad jedan video na youtubeu i radili su od kartona i  onda na taj karton jos naspricali neku pjenu koju su onda brusili da dobe te obline. Sad kak bi to bilo i kakva je to pjena ? Neznam bas za karton makar taj auto nebude bas kise videl...

Offline raketenMISKO

• Antique Member
« Odgovori #14 : 29 Prosinca, 2012, 11:49:50 »
nisam znalac, ali sam svjedok da se uz pomoć stakloplastike čuda daju činit.
Go hard or go home.