kad se već o tome povuklo pitanje da se i ja ubacim...
vidio sam na tv u onim emisijama di prerađuju aute da oni imaju kao neki impregnirani karton,ili kao neku rahlu meku spužvu ili neki materijal koji se lako oblikuje.koliko sam skužio debel je nekih 5-10 cm(vjerovatno ima više vrsta).lik ga uzme,otkine veličinu otprilike po veličini krova,ubaci u unutrašnjost,zalijepi na krov,oblikuje po oblinama i konturama krova,izreže višak a onda rašpom i skalpelom oblikuje kako želi da krov izgleda iznutra.zatim uzme platno i polijepi ga po tome i na kraju to sve izgleda ko tvornički,vjerovatno uz to ima i dobru zvučnu i toplinsku izolaciju.da ne kažem kako to samo jednostavno izgleda dok se ugrađuje,izbjegava se ono pipavo krojenje,natezanje,šivanje tog platna i provlačenje onih žica.a pogotovo lako izgleda jer je to na tv

ali svejedno...a čini mi se da i novija auta na sebi imaju tako nešto slično po krovovima,bar je meni na alfi bilo tako( bar na dodir ;) )
a pitanje je zapravo ima li toga kod nas za kupiti?i koliko dođe?postoji li uopće nešto tako ili sam samo zabrijao....