Autor Tema: spužva (filter) ventilacije ?  (Posjeta: 3753 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline chaos

spužva (filter) ventilacije ?
« : 28 Prosinca, 2012, 17:59:58 »
Koja je vrsta spužve koja se stavlja kao filter zraka na ulazu ventilacije ?
Ima li kakva alternativa, zamjena, za to čudo koje izgleda ka da su ga miši izili (na dodir se mrvi) ?

U obzir uzimam i najčudnije ideje ;)
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #1 : 28 Prosinca, 2012, 20:10:11 »
Ja sam stavljal od materijala koji se kupuje za filtere nape,odlićno se pokazao i skoro niš ne košta.

Offline robert1

« Odgovori #2 : 29 Prosinca, 2012, 11:50:15 »
Citat: deda;361129
Ja sam stavljal od materijala koji se kupuje za filtere nape,odlićno se pokazao i skoro niš ne košta.

Upravo to, odlična stvar kad auto nema filter kabine, a meni se pokazala i kao odlična zamjena za original filter, samo iskoristiš stari original okvir i ubaciš filter od nape...
Screwed by Šarafoteka...www.scharafoteka.hr

Offline kizo

• Antique Member
« Odgovori #3 : 29 Prosinca, 2012, 14:46:09 »
Dobra fora sa filterom za napu, ja sam nalijepio kod sebe spuzvu za tapeciranje, imao sam je doma pa da ju iskoristim, a koliko ce drzati to cemo vidjeti

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #4 : 29 Prosinca, 2012, 16:45:02 »
Isti taj materijal se koristi za filtriranje zraka kompresorskih stanica i klima uređaja.Meni ga dosta ostalo kada smo nekada menjali filtere na kompresorima za hlađenje trafoa i razvodnih ormara na elektrani Plomin.I toćno,odlićno služi za filter zraka na autima ako se može od starog iskoristiti kostur.

Offline ivmatic86

« Odgovori #5 : 29 Prosinca, 2012, 17:14:17 »
Kakav je na vlagu? Čuja san da je dobar. Baš sad radin filter zraka izvan auta sa zvonon za prednabijanje, pa me zanima....
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #6 : 29 Prosinca, 2012, 18:31:51 »
Ne smeta mu vlaga,jer je ful sintetički,uostalom kako bi funkcionirao na mapi da je osjetljiv na vlagu.Imaš dvoslojni,tanji dio je grublji,a deblji sloj za fine čestice.Baš sam malo proučavao kada smo ih mjenjali u termoelektrani,tamo je prašina do bola i ništa nije prošlo kroz njega.

Offline Žein

« Odgovori #7 : 29 Prosinca, 2012, 18:51:59 »
Ja sam cak stavio tanku obicnu spuzvu s kojom je neko pokusavao malo popravit vozacki sic.

Ponekad se malo osjeti amonijak od silikona s kojim sam ljepio(budzet popravak) ako dugo nije radilo grijanje ali sve u svemu dobro drzi.
Mnogi su se opekli igrajući se sa Oldschoolhr forumom ne shvaćajući da oldschoolhr forum nije ''samo neki tamo forum''....By-Frik-Ri

Offline chaos

« Odgovori #8 : 30 Prosinca, 2012, 16:36:37 »
Baš vam fala na savjetima i idejama.
Pošto je kod mene glavni ulaz sakriven od pogleda ispod lima, na njega ću kao primarni filter od krupne i sitnije prašine staviti komad onog plastičnog filtera iz klime, jer se on samo skine i opere.
A na sistem di je pogon ventilacije ću staviti onu spužvu iz nape.
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline jonge

• Veteran member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Fiat 128 sc
« Odgovori #9 : 21 Siječnja, 2013, 17:40:41 »
Kad bi sebi minja na napi filter, onda bi si visak zaminija u autu, i to na yugu, a znamo svi kako je na njemu na udaru kise otvor za ventilaciju, i nikad problema.