Autor Tema: Stol za motore  (Posjeta: 8100 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ledeni09

Stol za motore
« : 10 Siječnja, 2013, 09:47:17 »
Decki znam da je bilo na forumu al ne mogu nac pa me zanimaju slike i mjere ako netko od vas ima? Znaci stol za generalni remont motora sto se može rotirati za 360st i na kotačicima je? Malo je na dugacko al nadam se da kužite što me zanima:ghh::ghh:
Popravak vilicara motornih i elektricnih,paletara kao i hidraulike i lpg sistema..tel:098/926-3694

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
Stol za motore
« Odgovori #1 : 10 Siječnja, 2013, 11:45:15 »
Kolega John Doe koji u ''Garaži'' predstavlja restauraciju svoje Četvorke ga je baš nedavno napravio, pa... Zagnjavi njega... :D A on će kasnije mene što ga gnjavim da ga gnjave... :lol:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline šarafko

Stol za motore
« Odgovori #2 : 10 Siječnja, 2013, 12:10:23 »
Prodaja krokodil dizalica, ručnih viličara paletara, autolimarske ručne hidraulike, pumpi i cilindara te hidrauličnih automehaničarskih preša. 091/1680611 instagram: zb_stroj

Offline šarafko

Stol za motore
« Odgovori #3 : 10 Siječnja, 2013, 12:11:16 »
Inače negdje na forumu je bilo riječi o ovome, možda i mjere za izradu pa malo pretraži.
« Zadnja izmjena: 10 Siječnja, 2013, 12:13:29 šarafko »
Prodaja krokodil dizalica, ručnih viličara paletara, autolimarske ručne hidraulike, pumpi i cilindara te hidrauličnih automehaničarskih preša. 091/1680611 instagram: zb_stroj

Offline AutoJura

• Senior member
    • http://www.autojura.hr
Stol za motore
« Odgovori #4 : 10 Siječnja, 2013, 14:11:53 »
Ovoga je moj otac radio, ja doradio. Prima motore, mjenjače, glave svih vrsta i oblika.

Ovo je prihvat za glave, neke mjenjače, motore kosilica i sl.

Ovo je prihvat za veće mjenjače

Imam još 5 "Z" prihvata za motore.

Ide metar gore-dolje. Glava ide 360 stupnjeva + excentar po potrebi i 360 okomito.

I naravno tepsija ispod (isto ide 360, ali neovisno).

Offline uno_abarth

• Senior member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Fiat Uno 1.6
Stol za motore
« Odgovori #5 : 10 Siječnja, 2013, 21:22:00 »
Od cega je ovaj stup (jel to hidraulika ?) ?

Offline ledeni09

Stol za motore
« Odgovori #6 : 10 Siječnja, 2013, 21:45:37 »
Da to me je zanimalo,pregledao sam sve kolega nema nigdje. Dajte jos slika!
Popravak vilicara motornih i elektricnih,paletara kao i hidraulike i lpg sistema..tel:098/926-3694

Offline šarafko

Stol za motore
« Odgovori #7 : 10 Siječnja, 2013, 23:52:29 »
Pa prekopiraj ovaj koji ti je u linku, i mjere imaš samo ih pretvori u metrički sustav, ne razumijem u čemu je problem.

Offline AutoJura

• Senior member
Stol za motore
« Odgovori #8 : 11 Siječnja, 2013, 08:14:32 »
Citat: uno_abarth;364187

Nije hidraulika, a stup je hidraulični cilindar. Na prvoj slici se vidi da ima zupčastu letvu, na njoj je bila kurbla za podizanje i spuštanje, ali je skinuta jer je smetala. Mislim vratiti zupčanik, ali bez kurble, sa nastavkom za pištolj, ali nemam neke potrebe za tim jer se jako lako diže i spušta ručno ili sa kranom.

Imam i ovakav nosač sa šarafkovog linka, ali sam ga dao kolegi na korištenje, ovaj mi je puno zgodniji, a i ima više funkcija. s tim da ove nastavke mogu zašarafiti i na pank, ako je nosač zauzet.

Imam svakakvih inovacija i unaprijeđenih alata i strojeva po radioni. Meni je to sve normalno, a ljudi se čudom čude kad vide neke stvari.
imam stol za rastavljanje torzionih mostova itd.

Offline AutoJura

• Senior member
Stol za motore
« Odgovori #9 : 11 Siječnja, 2013, 08:19:05 »
Citat: uno_abarth;364187

Nije hidraulika, a stup je hidraulični cilindar. Na prvoj slici se vidi da ima zupčastu letvu, na njoj je bila kurbla za podizanje i spuštanje, ali je skinuta jer je smetala. Mislim vratiti zupčanik, ali bez kurble, sa nastavkom za pištolj, ali nemam neke potrebe za tim jer se jako lako diže i spušta ručno ili sa kranom.

Imam i ovakav nosač sa šarafkovog linka, ali sam ga dao kolegi na korištenje, ovaj mi je puno zgodniji, a i ima više funkcija. s tim da ove nastavke mogu zašarafiti i na pank, ako je nosač zauzet.

Imam svakakvih inovacija i unaprijeđenih alata i strojeva po radioni. Meni je to sve normalno, a ljudi se čudom čude kad vide neke stvari.
imam stol za rastavljanje torzionih mostova itd.

Offline ledeni09

Stol za motore
« Odgovori #10 : 15 Siječnja, 2013, 18:35:17 »
Ajmo još slika ili ako netko ima original pa nek slika i napiše dimenzije.

Offline pelepelezg

• Antique Member
    • http://www.youtube.com/user/pelepelezg
  • Vozilo:: kadett d c20let corsa a 2x c20xe
Stol za motore
« Odgovori #11 : 15 Siječnja, 2013, 19:47:01 »
ovo je kupljeni:

dimenzije su klasicne i po tim dimanzijama sam radio cvrsci podosta od kupljenog:

na ovaj nosac stavis koji got motor ili getribu...

mogu ti tocne dimenzije dat ovih dana ako te zaniam tak nesto ...

uglavnom ovaj kupljeni ti je oko 600-700kn otprilike i nije los u svakom slucaju...

Offline MarinKT

• Senior member
Stol za motore
« Odgovori #12 : 16 Siječnja, 2013, 11:21:15 »
Pozdrav!

Prikazani modeli stalaka za sklapanje motora su odlični ali ja sam se odlučio za nešto drugačije...

Ideja je bila da od postojećeg materijala složim stol na kojem ću moći složiti motor (kupio sam samo kotače) ali ne samo to... da stoji onako kako će biti u autu, (na identičnim točkama prihvata) sa složenim kvačilom i getribom, da se može upalit, i (naknadno) dodati i hladnjak za eventualno testiranje motora izvan auta, uhodavanje, bla, bla... Naravno, da bude pokretan u smislu složi-pokrij-nek stoji. Također, nakon što napravim nosače za originalni sklop motor + getriba poslužit će za pripasivanje i izradu nosača za getribu sa 5 brzina i još koješta... da se ne moram zajebavat sa tim oko auta.

A ovako bi to trebalo izgledat u kompletu... samo gruba 3D skica.

LP!

Marin

Offline catch

Stol za motore
« Odgovori #13 : 16 Siječnja, 2013, 17:56:45 »
kako rotiras motor na tom nosacu?

Offline MarinKT

• Senior member
Stol za motore
« Odgovori #14 : 17 Siječnja, 2013, 09:23:38 »
Ako je pitanje upućeno meni...

Jednostavno. Nosači original koji idu na blok zavareni su na Č. cijev 20x40x3, koja je C-profilima zašarafljena na nosač-vozilicu. Blok zajedno sa nosačima odšarafi se, okrene za 90°/180°/270° i ponovo zašarafi na iste rupe - ima se pristup za slagat radilicu i ostalo odozdola... :ghh:

Nije najspretnije ali je neki kompromis radi svega navedenog ranije. Za samo sklapanje bloka prije navedeni stalci su neusporedivo bolji i praktičniji...

LP!