Autor Tema: Farbanje bloka  (Posjeta: 7510 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline vitomir

• Senior member
Farbanje bloka
« Odgovori #15 : 22 Siječnja, 2013, 13:44:20 »
ja bi to polio 2kepoxy prajmerom + crna i nema gdje i sta da je guli,tvrdo ko kamen

Offline gigi V8

• Antique Member
Farbanje bloka
« Odgovori #16 : 23 Siječnja, 2013, 16:28:04 »
evo kako ja to radim
sam blok - zaštitiš prvo sve one spojeve na koje dođu dihtunzi (koje prethodno dobro očistiš) trakom
zatim ako je bio polakiran prije- uzmeš sredstvo za otpuštanje  (razgrizanje)boje
i tako par puta i usput skidaš četkom, bušilicom ili sličnim.
a ako je sama hrđa- ona bbušilicom i četkama raznih profila , ovisno o dostupnosti..
kad dođeš skroz "do kraja!.....onda par puta prvo dobro opereš benzinom sve...
a na kraju sa nitrom.......
a još na kraju finišem - nitrom u šprici, da sva masnoća iz svih pora izađe van......

nakon toga (ako nisi zaštiti cilindre, mjesta gdje su dihtunzi..gdje nesmije doći farba, ispod bloka, prema radilici ,usis i ispuh mjesta ... da boja neide po tome..)
onda  dvokomponentnu temeljnu (epoxi) u dvije ruke polakiraš
a nakon toga 2- lagane ruke laka , zaliješ i to je to
i to možeš i metalikom, ali bez laka na kraju, samo bazom.......
ili akrilom.....
eto........

Offline deda

• Antique Member
Farbanje bloka
« Odgovori #17 : 23 Siječnja, 2013, 17:02:00 »
Nije dobro nikad ništa prati sa nitrom,ako se poslije nanosi bilo kakva boja,temeljna ili kit.Može se dogodit da zbog toga ne primi dobro.Oprati je najbolje ako već treba prati benzinom ili običnim razređivaćem.

Offline gigi V8

• Antique Member
Farbanje bloka
« Odgovori #18 : 23 Siječnja, 2013, 17:08:21 »
nikad dosad nisam imao problema nakon pranje s nitrom
NIKAD !!
naravno da se treba posušiti prije !!

Offline ivmatic86

Farbanje bloka
« Odgovori #19 : 23 Siječnja, 2013, 17:38:02 »
Malo je skuplji, ali aceton radi čuda ;)
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

Offline deda

• Antique Member
Farbanje bloka
« Odgovori #20 : 23 Siječnja, 2013, 18:36:05 »
Možda nisi,ali kad ti se jednom stvori problem,promjenućeš mišljenje,mene je jedanput isto tak zajebo,uvjek sam prao nitrom,jer on je najjači pa si siguran da najbolje sve opere.Pitao sam lakirere i oni su mi upravo rekli da se prije farbanja nikada ne smije niš prati nitrom jer farba bježi ko luda i nisi siguran da je dobro primila podlogu.

Offline ax-ja

• Veteran member
Farbanje bloka
« Odgovori #21 : 24 Siječnja, 2013, 00:02:38 »
Pa i ja uvijek samo s nitrom brisem,do sad sve ok.
to mi nekako najsigurniji nacin,bar mislim?
Bogataš u tuči nastoji sačuvati lice, a siromah kaput.

Offline deda

• Antique Member
Farbanje bloka
« Odgovori #22 : 24 Siječnja, 2013, 07:12:55 »
Ako ste kada gledali dok lakireri brišu auto sa onom njihovom tekućinom za pranje prije samog lakiranja zbog zaostale prašine i prljavštine,ona nije na bazi nitra upravo zbog toga jer boja ne prima dobro nakon pranja s njim.Nisam ja baš neki strućnjak u tome,to bi trebali objasnit neki koji su profesionalci,valjda ima takvih na forumu.

Offline gigi V8

• Antique Member
Farbanje bloka
« Odgovori #23 : 24 Siječnja, 2013, 08:02:08 »
nemoj miješati lakirere i one površine koje oni rade na kojima nikad nije bilo masti, ulja u sličnoga, i one koje na kojima zna biti i 10-20 -30 god masnoća i svih ostalih sranja !!
znam da u finišu kad perem zadnji puta špricom u kojem je nitro, da još iz onih usjeka na "gusu ili željeznom  ljevu" izlaze još masnoće
a toga na karoserijskim dijelovima  -  N E M A !!

Offline deda

• Antique Member
Farbanje bloka
« Odgovori #24 : 24 Siječnja, 2013, 12:47:39 »
Znam ja da nitro najbolje sve očisti i perem i sa njim,ali nikad poslije ne špricam farbu,nego još jednom operem sa obićnim razređivaćem ili benzinom i tek onda bacam boju.Nekoliko puta sam imao sranja i nije mi bilo jasno pa sam pitao tehnologe za površinsku zaštitu u tvornici gdje sam šljakao i lakirere i oni su baš tak rekli.Ne mora se niš desit i može biti dobro,ali ne mora,pa tak da sam ziher da nema iznenađenja,tak već godinama radim i nikad mi se nije više desilo,da imam rupice po farbi ili da mi se farba guli.

Offline deda

• Antique Member
Farbanje bloka
« Odgovori #25 : 24 Siječnja, 2013, 12:48:04 »
Znam ja da nitro najbolje sve očisti i perem i sa njim,ali nikad poslije ne špricam farbu,nego još jednom operem sa obićnim razređivaćem ili benzinom i tek onda bacam boju.Nekoliko puta sam imao sranja i nije mi bilo jasno pa sam pitao tehnologe za površinsku zaštitu u tvornici gdje sam šljakao i lakirere i oni su baš tak rekli.Ne mora se niš desit i može biti dobro,ali ne mora,pa tak da sam ziher da nema iznenađenja,tak već godinama radim i nikad mi se nije više desilo,da imam rupice po farbi ili da mi se farba guli.

Prinz

• Gost
Farbanje bloka
« Odgovori #26 : 24 Siječnja, 2013, 13:20:22 »
Lakireri ne koriste nitro, jer je kemijski agresivan, a i uvlaci se se u pore u materijalu , ali kao sto je rekao gigi blok motora je prica za sebe. Ja bih uvijek kao dodatnu mjeru odmascivanja upalio brener pa za svaki slucaj jos spalio sve masnoce sa povrsine.

Offline raketenMISKO

• Antique Member
Farbanje bloka
« Odgovori #27 : 24 Siječnja, 2013, 13:26:53 »
lakireri za pripremu karoserijskih površina koriste silikonsko čistilo, ali to je više za prašinu i sitne čestice, pomaže i s mašću ali ni približno agresivno kao obični razrjeđivač, a kamoli nitro
Go hard or go home.

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
Farbanje bloka
« Odgovori #28 : 24 Siječnja, 2013, 13:27:19 »
Eee deda, deda... :palac: Ti si ko Metuzalem... :lol: Mislim - ili si živio i ''upijao'' znanje preko nekog ''USB brain stick device-a'' ili si ipak rintao k'o mazga čim imaš takve postove kave imaš. Po mome - biće da je ovo drugo. :palac: :gosp:
Istina je - nitro zna uistinu napraviti takvo nje-sra da ti pamet stane. I to baš po recepturi koju je deda rekao.. Sto puta napravis tako i sto puta bude dobro i sto i prvi kad napravis isto boja se ili ''razmulja'' po površini ili ''pokipi'' kao mlijeko. :pda:
Mada - istina je i ovo sto Gigi kaze.. Nije isto slinavi blok motora koji ima na sebi više ulja nego neki auti u karteru i nova hauba koju izvadis iz kutije i pripremis ju i lakiras. Mada - ovo što kaže deda mi je isto rekao moj lakirer koji mi je iznio jednostavnu računicu...
''Kanta me izađe toliko i toliko.. Po autu me izade toliko i toliko (zbilja neka bijedna cifra reda velicine 15-20-30kn)... Nikad mi se nije desilo da bude sranja...''  Taaaaa naaaaaa... :pda:
I to sredstvo se zove ''antisilikon'' u lakirerskom miljeu i koristi se bas u svrhu da otopi sve gremline i njihove ostatke da se ne desi nje-sra.
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline deda

• Antique Member
Farbanje bloka
« Odgovori #29 : 24 Siječnja, 2013, 14:36:05 »
Baš tak.Blok i nije zahtjevan i puno toga ak se ukenja se ne vidi,ali stvar je u tome kad se već potrudiš da sve rastepeš i to najvjerojatnije nečeš više nikad, da onda napraviš da si ziher.Zamisli tolko truda i onda ti se negdje oljušti ta boja ili  izgleda ko hamer shlag iliti efekt lak.