Autor Tema: Registracija automobila koji se ne vozi preko zime a nije oldtimer jos  (Posjeta: 11762 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Mario_Zg

• Olschool apprentice
  • *
Dakle zanima me za moju golf dvojku. Autu sada ovih dana izlazi registracija pa me zanima sto napraviti. Zimi ga ne vozim pa me zanima dali ga sada odjaviti i moze li se auto registrirati na manje od godine dana? Imam svoje tablice po narudzbi i nebi htio druge. Imam drugi auto tako da ovaj samo stoji i stajat ce dok se ne ispere sol sa ceste. Dakle molim savjet sto je najpametnije napraviti. Unaprijed hvala na savjetima.

Offline cake

• Antique Member
Registracija automobila koji se ne vozi preko zime a nije oldtimer jos
« Odgovori #1 : 28 Siječnja, 2013, 09:11:20 »
možeš odjavit,al tablice se čuvaju 3 miseca,ne znan da se auto u nas može na po godine registrirat
KONTRA MRAKU,KONTRA SILI!!!

Offline AlfaZD

« Odgovori #2 : 28 Siječnja, 2013, 10:25:15 »
Može se registrirati i na manje od godinu dana, u stvari od 1 mjesec pa na više, ali se nikako ne isplati.
Tehnički pregled košta jednako.
osiguranje se plaća za dogovoreni period, ali se bonus ne priznaje - pa tako da osiguranje za 6 mjeseci bez bonusa je jednako kao i za godinu s bonusom 50 %.....
e, da. za tako registrirana vozila izdaju se tablice s zelenim brojkama.

mislim da ti je dosta. znam iz prve ruke, tu cijelu glupost je popušio moj prijatelj pomorac, vozio sam mu auto na tehnički.

najbolje što možeš je odjaviti auto, deponirati tablice. 90 dana ih čuvaju, ako ih želiš nazad u tom roku trebaš ponovno registrirati,
Alfe u srcu, Alfe u garazi, u Alfi na cesti

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #3 : 28 Siječnja, 2013, 10:43:15 »
Upravo tako... Odjavis auto, tablice se cuvaju 3mj i onda... Ćao Pero. Odu!!! :pda:Postoje spike da se moze jos sa nekim dodatnim zahtjevom ''produziti'' cuvanje za jos tri mjeseca, samo ne bi o tome jer je to sve u domeni ''Trla baba lan...''. Probaj pitati u osiguravajucem drustvu da li ce ti moci napraviti policu na 6 mjeseci jer se to prije moglo. Prije si mogao osigurati auto na mjesec, dva, tri, sest i devet mjeseci s tim da si morao platiti ''punu'' cestarinu i ''puni'' tehnicki pregled.
To je prije bila spika da se izade u susret bas ljudima koji se ne voze cijelu godinu, bilo da su zameteni snijegom, bilo da ne mogu radi neceg treceg ili su, recimo, pomorci pa nisu doma cijelu godinu nego samo na par mjeseci.
No, kako su ljudi takvi kakvi jesu - masovno se ta opcije koristila za ''jeftiniju registraciju pa su ljudi uplatili samo dio osiguranja, prosli tehnicki i - vozili se cijelu godinu. :pda: Taaaa -naaaaa... Neeeema problema ;) :to: Umjesto da te rega ''klepi'' 3 i po milje kuna, ragistriras auto za milju. To sto si veci dio godine bio neosiguran - nema veze jer ''Pazio si da ne napravis sudar...'' A i ako se desio sudar - uvijek si se mogao dogovoriti sa sudarionikom (ufff, koji izraz, nova 'Rvacka klepanica :lol: )
No, kako se odjednom pojavio veeeeeeelili problem sa velikim brojem vozila u ''offside''-u nasa Država se pobrinula da tome stane na kraj ''za opće dobro'' i za ''sigurnost u prometu'' i ''bla - bla - bla''. U biti - poanta uopce nije ''sigurnost u prometu'' kako se to uvijek prica nego je stvar vrlo jednostavna. Nasa Lijepa Naša Maćeha Država je osigurala sebi ''prihodovnu stranu proracuna'' tako da su donesene dvije ''vrlo vazne'' i, ajmo reci, gotovo ''povijesne'' odluke:
  • Da se prilikom tehnickog pregleda i produljenja registracije vozila mora predočiti polica osiguranja obavezne autoodgovornosti.
  • Da se po isteku registracije registarska plocica MORA vratiti u Policiju onih famoznih 10-15-koliko-vec dana nakon isteka ili ide kazna od 700kn.
Naravno, ako izuzmemo i to da se takve mjere ne donose bas BAS baaaas samo i jedino za sigurnost u cestovnom prometu, nego za ''punjenje proracuna'', treba ipak uzeti u obzir i stvar ''raskrinkati'' do kraja i napomenuti da nikome od nas ne bi bilo zao dati kintu u drzavnu kasu... Ali kad se zna gdje je sve nas novac curio u koje se crne Bajićeve torbe spremao, na koje se sve crne racune spremao i na koje se sve nacine izvlacili milijunski iznosi ''bez beda i k'o i'šale'' - dode ti jednostavno da zaplaces.
Eto - sada znas sve, ne preostaje ti nista drugo nego samo pitati prvo svoje osiguranje da li mogu napraviti policu osiguranja na vremenski rok kraci od jedne godine i naravno ostaje drugi problem, a to je - registracijska pločica.
To je isto jedan od nonsensa ove drzave,odnosno od nonsensa cijelog ovog naseg anemicnog i inertnog naroda. Te registacijske pločice KRVAVO PLATIŠ, i sto je najbolje - to NIJE tvoje nego ti to samo ''iznajmis'' od drzave na neki vrmenski rok. Ponavljam - to sto si to plaaatioooo i u biti ''kupio'' i sto je u biti ''tvoje''- nebitno. Nije tvoje, nisi kupio, samo si ''posudio''. Naravno plativsi toliko koliko si platio.
Naravno, ako zelis ''svoje pločice'' njih - narucis i, ma gle cuda - opet platis. Ajmo reci, ''kupis si svoje tablice''. mada, to opet nisu tvoje tablice, koje si posteno platio - nego su to samo ''malo drugacije, ali u biti iste kao i normalne'' posudene pločice.
I kad ti istekne rega, kako bi rekli u Audiciji ''Aaaaj ti MaAAriiiIIInko nazaaaAAd...'' odnosno - vratis ih lijepo i uredno u Policiju.
Sa tim ''cuvanjem'' je isto spika da je to milina. :lol: Znaci - das im nesto sto je tvoje, mada.. Nije tvoje, nego drzavno, to smo vec odavno apsolvirali, zar ne? ;) I onda im jos moras platiti (biljezi) da ti to sačuvaju i onda jos moras i platiti (opet - biljezi) kad to, sto je tvoje, mada nije tvoje, nego samo posudeno - pozelis uzeti nazad. :lol:

S tim da... Najbolja spika u tom cijelom procesu ''Mi ovce za šišanje sa kolodvora Ze'' je da cak i kad das na cuvanje, što platiš, naravno, nešto što si platio i što je tvoje, mada nije tvoje, nego je posudeno od Maćehe nam drzave nase i onda ne stignes regati auto u tom vrmenskom roku od 3 mjeseca - cijela prica PADA U VODU!!! Onda opet moras platiti NOVE tablice bez obzira sto si ih ti vec odavno platio i dao lovu. Da ti bar izdaju neku potvrdu pa da ti slijedece tablice budu besplatne ili nesto - aaaa hahahaahahahh :rofl: sa ovom forom sam saaaaam sebi ful smijesan... :rofl:
Eto... Sad ''sve znas'', zar ne - nakon ovog posta si puuuuno pametniji. :rofl:

Eeee Drzaaavoooo, Državooo... :ubise:
« Zadnja izmjena: 28 Siječnja, 2013, 10:47:53 frik-ri »
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline old dog

« Odgovori #4 : 28 Siječnja, 2013, 13:06:32 »
Zelene tablice su za strane drzavljane sa prebivalistem u HR
///// uno 1.9 TD

Offline AlfaZD

« Odgovori #5 : 28 Siječnja, 2013, 22:18:34 »
Citat: old dog;368231
Zelene tablice su za strane drzavljane sa prebivalistem u HR

da, i za to su.
Alfe u srcu, Alfe u garazi, u Alfi na cesti

Offline pajo_patak

• Veteran member
« Odgovori #6 : 28 Siječnja, 2013, 22:38:45 »
ja imam sličnu situaciju, samo šta uopće ne mislim registrirat auto. treba mi dakle da se provozam tu i tamo kad mi padne na pamet
tehnički je odrađen, kao za normalnu registraciju, tablice ću odjavit. probne table mogu vadit samo jedanput, jeli tako? kad mi ostanu već te probe na autu, u slučaju da onda nakon njihovog isteka platim osiguranje, tehnički već imam, probe su stare tu, koliko sam u tom slučaju (ne)legalan šta se tiče policije?
lancia-klub.com
Život je prekratak da bi ga trošili na ružne žene i aute koji malo troše

Offline RI1960VW

• Antique Member
  • Vozilo:: narodno
« Odgovori #7 : 28 Siječnja, 2013, 23:47:46 »
Uvijek i iznova se sjetim još daavne 90 i neke, kad sam prvi put vidio svog susjeda Austrijanca kako sa svog BMWa 5ice premješta tablice na svoj oldtimer Auto Union vojni djip koji veći dio godine čami u garaži ..

Na moj iznenadjeni upit da li je to legalno, odgovor je bio; "Da, osiguranje je plaćeno za skuplje vozilo i može biti primjenjeno na drugo, jeftinije.."..

Tada sam još gajio nadu da će i moja zemlja biti evropska, normalna ..

On topic; istražio sam sve opcije i opet uredno plaćam cjelogodišnje dadžbine na vozilo koje stoji u garaži po 6 mjeseci, još moja zemlja nije evropska, normalna..
Better to remain silent and be thought a fool than to speak and to remove all doubt.

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #8 : 29 Siječnja, 2013, 16:09:26 »
Citat: pajo_patak;368372
ja imam sličnu situaciju, samo šta uopće ne mislim registrirat auto. treba mi dakle da se provozam tu i tamo kad mi padne na pamet
tehnički je odrađen, kao za normalnu registraciju, tablice ću odjavit. probne table mogu vadit samo jedanput, jeli tako? kad mi ostanu već te probe na autu, u slučaju da onda nakon njihovog isteka platim osiguranje, tehnički već imam, probe su stare tu, koliko sam u tom slučaju (ne)legalan šta se tiče policije?

Jaaaaaoooo bajoooo, oderače te ki zeca! ;)
Istekla proba - kao da ti je istekla ''registracija''. Iiiiiiisti klinac. ;)
Jos je veca bedara sto kad policajci vide nesto ''čudno'' ili nesto ''drugačije'' odmah zaustavljaju auto da vise o cemu se radi.
Novi auto sa probama ''jos i moze proci'' - mada ce i taj auto biti zaustavljen radi kontrole prometa. Pogotovo ako imaju ''sačekusu'' pa ''haltaju'' redom i ''pune blokić''.
A i što se tiče probe - nije svaka proba ''ista'' odnosno... Na probi ti pise relacija na koju se ta proba odnosi.
Također, ono sto je isto vrlo bitna stavka - nije ista procedura za izdavanje proba tablica u Rijeci, Zagrebu, Koprivnici ili nekom drugom, trecem, cetvrtom gradu.
Konkretni primjeri...
1.) U Rijeci NE MOZES dobiti probu ako auto nije tehnicki isprava. I ta proba nije za ''vozikanje'' nego se upisuje u formularu (KOJI NIJE STANDARDIZIRAN, kao recimo neki obrazac xyz-123 iz Narodnih Novina popur Kopoprodajnog ugovora, recinmo - nego neki ''slozen od nekog'' u vidu nekoliko pitanja sa ''praznim crtama'') na kojoj relaciji i zasto se vozi auto. Ja sam pisao da iz Rijeke vozim auto u Koprivnicu na registraciju jer mi je u osobnoj KC mjesto prebivalista.
2.) U Zagrebu dobijes probu bez tehnickog. Odes... Platis biljege... Dobijes probu - zakeljis ju na auto i vozis se.
3.) U Koprivnici se PROBE ne izdaju ''osim ako nije opravdani razlog za izdavanje istih''. :sok: :sok: :sok: Opravdani razlog je kad kupis novi auto i narucis si svoje personalizirane registracijske plocice koje cekas mjesec dana.
Ovo su podaci stari cca godinu dana i postoji velika mogucnost da su se stvari izmjenile, a pogotovo ako je neki od sluzbenika promijenio radno mjesto :lol: pa je na njegovo mjesto na kojem je on radio po samovolji i tumacio zakone i propise onako kako se njemu tumacilo.
U svakom slucaju - reganje vozila na manje od godinu dana apsolutno nema ucinka.
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #9 : 29 Siječnja, 2013, 16:56:06 »
Kak nema,regaš ga na godinu dana i onda uživaš gledajući ga doma u garaži i pomalo glancaš.

Offline pajo_patak

• Veteran member
« Odgovori #10 : 29 Siječnja, 2013, 17:47:56 »
malo mi čudno zvuči ta teorija da svukud nije isto, ali ništa me nebi čudilo kad ni oni na policiji neznaju ko im glavu nosi. vadia sam 2 puta probe do sada, doduše jednom mi je auto bilo registrirano pa je to bilo čisto da ne idem doma sa njim bez tabla, ali iz mog iskustva, probe bez tehničkog se mogu vadit na max. 3 dana, pritom garantiraš potpisom da je vozilo tehnički ispravno, a u slučaju dužih proba treba raditi tehnički, mislim da je max. trajanje problih tabla 15 dana na koliko se mogu izvadit. i mislim da se mogu vadit samo jednom između 2 registracije.
e sada, ono šta je meni problem i namjena, to auto ima dosta kw, imam neke komplikacije oko bonusa na osiguranju i cifra za punu regu je prilično velika, ali ionako nisam u mogućnosti registrirat to sada, imam drugo auto koje vozim svakodnevno sa normalnom regom naravno, tako da bi meni bilo u interesu samo povremeno napravit đir a da nisam baš totalna ilegala.
kad policajac piše kaznu, koliko znam to se svodi na 2 dijela, vozilo nema tehnički pregled i vozilo nema osiguranje. ako ne odjavim table dobijem kaznu, ako me uhvate na cesti sa starim tablama dobijem kaznu.
probe nisam obavezan vratiti, izdane su za to vozilo, dakle nije kazneno djelo krivotvorine kao da na autu stoje xy table, ima tehnički i ima osiguranje. nema plaćenu cestarinu i ostale gluposti dakle koje ima normalno registirano auto. zanima me kakvu potencijalnu kaznu onda izazivam ako me uhvate? što se tiče relacije, šta njega briga di idem, ako me pita, vozim auto mehaničaru, dovodim ga iz garaže do tehničkog, itd itd...lako je smislit razlog.
lancia-klub.com
Život je prekratak da bi ga trošili na ružne žene i aute koji malo troše

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #11 : 29 Siječnja, 2013, 19:06:59 »
Prije tri godine sam htio izvadit probe da auto mogu odvest do tehničkog,osiguranje sam platio unaprijed od toga dana,nisu mi dali,jel su rekli da auto mora imat tehnički onda ih mogu dobit,tak da  lud zbunjenog,možeš se frigat.

Offline cake

• Antique Member
« Odgovori #12 : 29 Siječnja, 2013, 19:29:23 »
deda možeš bez tehničkog uzet table,baš za doć na tehnički samo tamo potpišeš izjavu di kažeš da su kočnice u redu i da odgovaraš u suprotnom slučaju,baš ima formular...
al kako to biva u lijepoj našoj svak uzima zakon usvoje ruke i provodi ga kako mu bilo u datom momentu
KONTRA MRAKU,KONTRA SILI!!!

Offline maximinimax

• Senior member
« Odgovori #13 : 29 Siječnja, 2013, 19:31:16 »
U Ludbregu daju maksimalno 3 dana zbog registracije ali ne možeš platiti osiguranje manje od 5 dana ali samo jednom na godinu
« Zadnja izmjena: 29 Siječnja, 2013, 19:33:53 maximinimax »

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #14 : 29 Siječnja, 2013, 19:46:02 »
Sve znam,ali baba mi nije htjela dat,kaj sam mogel,nego vozit auto na rizik,a doma sa novim tablicama,sreća pa je murja blizu tak da sam pješke išao potvrdit knjižice da dobim tablice.