Autor Tema: Registracija automobila koji se ne vozi preko zime a nije oldtimer jos  (Posjeta: 11745 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline taratara

• Senior member
Registracija automobila koji se ne vozi preko zime a nije oldtimer jos
« Odgovori #15 : 29 Siječnja, 2013, 21:43:55 »
Najbolje je da prodaš golfa i miran si .
Nekada su djeca od susjeda krala trešnje a danas kradu wireless

Offline DinoST

« Odgovori #16 : 29 Siječnja, 2013, 22:17:26 »
ja sam odjavio auto i otišao na tehnički bez tablica,naravno da me zaustavilo 3 puta u danu ali sa kupoprodajnim ugovorom i svim skupa pričama od gore nije nitko ništa rekao samo vozi dalje do stanice
“Strpljivost je nešto čemu se divite vozaču iza vas, ali ne i onom ispred vas.”

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #17 : 29 Siječnja, 2013, 23:23:02 »
Citat: cake;368516
deda možeš bez tehničkog uzet table,baš za doć na tehnički samo tamo potpišeš izjavu di kažeš da su kočnice u redu i da odgovaraš u suprotnom slučaju,baš ima formular...
al kako to biva u lijepoj našoj svak uzima zakon usvoje ruke i provodi ga kako mu bilo u datom momentu

U Rijeci - definitivno ne mozes! nema nikakvih ''samovoljnih'' potvrda i izjava tipa ''Majke mi sve radi, sve svijetli, auto je super.''
Primjer dva...
U Koprivnici mi je bio odjavljen Clio i sad smo ga opet regali. Procedura za otpeljati auto na tehnicki je apsurd ''samo takav'' i dode ti da se polijes benzinom i spalis kao Jan Palach, ako nista drugo - tek tako da im pokazes da ''nesto u sistemu ne pase''.
Naime - mi smo auto uredno odjavili, predali table i cekali dan kad cemo ga regati opet. I dosao je taj dan... Vjerovao ili ne - u Koprivnici nema ''legalnog'' odnosno normalnog nacina (mada i ovo ''normalan'' treba biti pod navodnicima) da ti auto odvezes na tehnicki BEZ TABLICA (!!!) jer... Pazi apsurda i zacaranog kruga... :lol:
Na tehnicki ne mozes jer - nemas tablice...
Probne tablice ne mozes dignuti jer - auto nema tehnicki... :lol:
S tim da - u Koprivnici to ne smatraju nekim ''bitnim razlogom'' da ti, eto - izdaju proba tablice.
Sluzbenica mi je lijepo rekla da se u takvim slucajevima auto mora dovuci slep-sluzbom na tehnicki!!! Pa ti budi normalan!!!
Cak stovise - pitao sam i nekoliko policajaca ''Šta bi bilo kad bi bilo'' pa svi kazu ''jeeee,no... nemaš taaaablice, je... To ti mam kaaaaznu pisem, no.''
A to da je u svakom gradu drugacija spika - VJERUJ DA JE!!!! Imas jednu moju temu koja se zove ''U kakvoj mi to bana birokratskoj drzavi zivimo'' ili tako nekako. I tamo sam bas spomenuo tu spiku da se proba tablice ne izdaju po istom postupku u svim MUP-ovima u Hrvatskoj.
Evo ti jos jedan apsurd...
Ne znam je li jos ta spika na krku, ali... Na Krku je proglasena neka samokrkana odluka da se NIJEDAN polovni auto ne moze registrirati bez PROCJENE vrijednosti. Tocnije... Ne mozes platiti porez prilikom prijepisa vlasnistva pri kupnji vozila ako to isto vozilo nije pregledala strucna osoba i dala procjenu koliko taj auto vrijedi.
ponavljam - ovo nema veze sa teoretskom spikom da si kupis novoga merca S klasu 2010. godiste i napises pod cijenu u kupoprodajni ugovor da vrijedi 1500kn pa da platis 5% poreza na tisucu kuna pa da nekome nije ''sve jasno'' kako jedan luksuzni Merđo dode soma kuna.
Znaci - ja ti prodajem auto... Ti ga kupujes... Napravimo kupoprodajni ugovor i ja napisem zbilja realnu cijenu auta i ti s time NE MOZES platiti porez dok ti se auto ne procijeni! I tek kad to obavis - platis porez i radis dokumente (eventualno i tehnicki ako je istekao) na svoje ime.
To je bilo ''na snazi'' prije godinu, dve, tri... Ne znam je li je to jos na snazi... Posve legitimno, posve legalno - sve po propisu. Jedino u toj pravnoj enklavi sto se Krkom zove.
A evo ti i link za onu moju temu u kojoj sam vec objasnio i skrenuo paznju da procedure u jednoj te istoj ''firmi'' koja se zove MUP - nije ista u svim ''poslovnicama'' u Hrvatskoj. Pusti sada moguca rjesenja, pokusaj iscitati ono sto pise ''izmedu redova'' i ono sto sam htio reci. Ista cesta - isti zakon - razlicita spika.

http://www.oldschoolhr.com/forums/showthread.php?18202-U-kakvoj-mi-to-usr..PIIP...noj-banana-birokratskoj-drzavi-zivimo!!!&highlight=

Uzivaj... :lol:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #18 : 29 Siječnja, 2013, 23:28:17 »
Citat: DinoST;368556
ja sam odjavio auto i otišao na tehnički bez tablica,naravno da me zaustavilo 3 puta u danu ali sa kupoprodajnim ugovorom i svim skupa pričama od gore nije nitko ništa rekao samo vozi dalje do stanice
To i ja radim i to je jedini moguci i realni scenario.
Imas ugovor ili sve papire poput recimo knjizice i prometne (ako auto glasi na tebe, a odjavljen je), uplatis osiguranje i - ides na tehnicki.
Ako je netko normalan i ako si ti ''na ruati'' za tehnicki i u neko ''normalno vrijeme'' - nema frke, sve pet.
Ali ako se nade neki ''dilkan'' i zeli ti opandrciti kanu - kaznu ce ti opandrciti. Tada ti jedino preostaje da napises zalbu i ides kod suca za prekrsajem da mu objasnis kako, kada i zasto te na koji nacin si ''uhvacen u prekrsaju'' i sve prolazi u najboljem redu.
E sad, ako ti u gluho doba noci palis gume i okreces se pred nekim kaficem pod rucnom dok ti ekipa sa terase skandira - onda bas i nema nekog rjesenja za ''pomilovanje''. :lol:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline frik-ri

• Antique Member
« Odgovori #19 : 29 Siječnja, 2013, 23:33:44 »
Citat: maximinimax;368517
U Ludbregu daju maksimalno 3 dana zbog registracije ali ne možeš platiti osiguranje manje od 5 dana ali samo jednom na godinu
Eto - nonsens ''samo takav''. Gdje pise da je tri dana maksimalno? Sta ako ti trebas u petak krenuti poslije posla u drugi grad da ga u ponedjeljak registriras jer - MUP ne radi vikendom.
Petak - prvi dan...
Subota - drugi dan...
Nedjelja - treci dan...
Ponedjeljak - banana... Kokos... Kita. :lol:
........
Takoder, sta ako cekas personalizirane pločice koje se čekaju mjesec dana? Sta ces ici sva tri dana i tako deset puta na produzenje probnih tablica?
Da se razumijemo - ne ''prozivam'' tebe kolega da si ''napisao glupost'' nego je poanta da si ti napisao glupost koja je - ISTINITA i koja je apsurdna i koja se razlikuje od grada do grada u Hrvatskoj.
Eto - ovo je jos jedan dokaz tezi da se od MUP-a do MUP-a razlikuju procedure za jednu te istu stvar.

SCARY

• Gost
« Odgovori #20 : 29 Siječnja, 2013, 23:39:27 »
Citat: frik-ri;368574
...Eto - ovo je jos jedan dokaz tezi da se od MUP-a do MUP-a razlikuju procedure za jednu te istu stvar.

nije od MUP-a do MUP-a, nego od PP-a/PU-a do PP-a/PU-a tj od načelnika do načelnika;)

Offline AlfaZD

« Odgovori #21 : 29 Siječnja, 2013, 23:52:17 »
Izgled probnih tablica za odvoz na tehnički pregled, vidljiva je sa strane brojka "3", koja označava trajanje probe

Obrazac 22

izgled probnih tablica za duži rok važenja, npr. za odvoz u drugu županiju, a max. do 15 dana. na lijevoj strani su vidljiva slova "proba"

Obrazac 20

izvor:
Pravilnik o registraciji i označavanju vozila

Edit: teti na šalteru dođite s narodnim novinama u đepu, i morati će postupiti po zakonu, a ne po svom mišljenju.
Alfe u srcu, Alfe u garazi, u Alfi na cesti

Offline frik-ri

• Antique Member
« Odgovori #22 : 30 Siječnja, 2013, 09:58:25 »
Eto... SVAKA ČAST kolega Arman. :palac:
Ja sam mislio da sam ja jedini ''Pale u Hrvatskoj'' koji zna da postoji ''vise vrsti'' proba.

Kad sam ja trazio tu za ''ići na tehnički'' nisam ju mogao dobiti, nego samo ova ''proba'' sa slike.

Kao st rekoh... Samovolja i samovolja i samovolja. U Rijeci te zena sa saltera jos uvijek salje da za izgubljene dokumente poput prometne dozvole i knjizice vozila ides prvo ''na narodne novine'' unatoc tome sto skoro pa dve godine vrijedi novi Pravilnik koji kaze da se u slucaju izgubljene/zagubljene/otudene, naprimjer prometne dozvole ili knjizice vozila u policijskoj postaji koja ih je uzdala ispise izvješće i napravi zapisnik o izgubljenim/zagubljenim/otudenim dokumentima (naravno, ako dokumenti glase na tebe! :lol: ) te se NA LICU MJESTA izdaju dokumenti u obliku potvrde o predanom zahtjevi u napisanom izvješću i ta potvrda, a koja na sebi ima sve podatke o vozilu (one rubrike iz prometne dozvole) - postaje legitimna potvrda ''za dalje''. Odnosno sa tom potvrdom mozes auto prodati kupcu, a on sa tom potvrdom bez ikakvih problema registrira auto - kao da ima i samu prometnu dozvolu i/ili knjizicu vozila u ruci.
Toliko o ''istoj firmi'' bilo da se to zove MUP, PU, PP ili kako vec...
Riiiiiipaaaabliiiiik baaanaaaaa.... Baaaaanana riiiipaaaabliiik.... :lol: :lol:

Banana republic
Republic Banana
Banana republic
Republic Banana
Croatian highways
You pay the money
The money goes sideways
....

Ima ZERP-a nema ZERP-a,
ima dućana, nema dućana,
ima duvana, nema duvana
Republic Banana...
Banana republic
Republic Banana
Banana republic
Republic Banana
Di su kamioni?
Di su milioni?

......
Oooo drzaaavoooo, državooo - maćeho!!! Pa zar je dotle doslo da moras ici sa tri aktovke Narodnih Novina na svaki salter kad zelis nesto napraviti? I naravno, sve tri aktovke redovito azurirati da ti koje Narodne Novine sa Izmjenom izmjena promijenjenih izmjena Zakona o izmjenama - ne zastari u meduvremenu. :(

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #23 : 31 Siječnja, 2013, 08:53:26 »
Najbolja tablica je ona žuta HV, nije trebala ni tehnički ni osiguranje i davala je kompletni imunitet u svim prekršajima.
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline .:[ThugSoul]:.

• Veteran member
    • http://www.auto-info.hr
« Odgovori #24 : 01 Veljače, 2013, 17:13:29 »
A pa da ne povjeruješ... Ajd nisu mi trebale probne pa i nisam upućen. Ali kak sam neki auto prodaval kojem je rega istekla pita mene lik kak s tim, ja vidim na mupovim stranicama da to dignes i odes doma napravit tehnicki... ajd nije kupil auto pa nema veze, ali skoro sam liku natovaril sto gluposti... ajme meni i kretenizma... majko moja...

No, da li je netko to provjeraval kak je u EU... Da li tam svi imaju isti zakon ili svaka država za sebe? Ako je ovo drugo onda i dalje ježimo ježa u leđa....

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #25 : 01 Veljače, 2013, 20:49:48 »
U državama EU ne vračaš tablice nikada ako nećeš,platiš osiguranje  i regu i voziš,a tehnički nema veze sa registracijom,odeš na tehnički i on vrijedi dvije godine,jel si ga registrirao ili nisi.