Autor Tema: Otpadno jestivo biljno ulje kao gorivo  (Posjeta: 19085 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ivmatic86

Otpadno jestivo biljno ulje kao gorivo
« : 31 Siječnja, 2013, 12:17:34 »
Evo na faksu mora napisat neki seminar,pa san odabra nešto šta može bit korisno svima koji voze nekog dizela, osobito starog...
Cijene goriva stalno rastu, a DIY duh ne miruje, pa zašto ne pokušat nešto iskemijat sami. Nadan se da če moj seminar poslužit nekome, ili bar dat inspiraciju.
http://speedy.sh/y8YQx/ulje-gorivo.doc
:gosp:
« Zadnja izmjena: 31 Siječnja, 2013, 12:28:59 ivmatic86 »
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

Offline nikola

• Veteran member
    • http://villa-millenium.com
« Odgovori #1 : 31 Siječnja, 2013, 12:18:59 »
ja ti ne vidim ovo a zanima me jako:palac:

Offline ivmatic86

« Odgovori #2 : 31 Siječnja, 2013, 12:24:24 »
A, sad ne vidin ni ja, neka greška i nemogu ponovo stavit link. Pošalji mi mejl u inboks i poslat ču ti, pa pokušaj ti stavit lik ovde, očito san nesposoban za to :P

Offline YUGOABARTH

• Antique Member
  • Vozilo:: Zastava Yugo, Renault 4 TL
« Odgovori #3 : 31 Siječnja, 2013, 13:17:55 »
Bilo je o tome u auto klubu,sve lijepo objašnjeno :D

Offline azazel

• Senior member
« Odgovori #4 : 31 Siječnja, 2013, 20:26:46 »
dobar je link. odmah na pocetku stranice pise DOWNLOAD:Ulje-gorivo.doc i to treba kliknuti za download.

Offline Ace_Rimmer

• Antique Member
« Odgovori #5 : 01 Veljače, 2013, 08:16:37 »
Hvala za extra trud,inače furam na to ulje stari pug al dodatno znanje je uvijek plus.
Meni radi sve ok,klikne se na dio naslova i skine.
Peugeot 309 XLD,309XSi,406 2.OT,406 Coupe 2.0 16v

Offline uno_abarth

• Senior member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Fiat Uno 1.6
« Odgovori #6 : 01 Veljače, 2013, 15:36:11 »
Citat: Ace_Rimmer;369081
Hvala za extra trud,inače furam na to ulje stari pug al dodatno znanje je uvijek plus.
Meni radi sve ok,klikne se na dio naslova i skine.
I kako se pokazalo ? Dali dodajes kakvu kemiju ili samo mijesas sa dizelom ?

Offline filipbas

• Veteran member
« Odgovori #7 : 01 Veljače, 2013, 15:54:40 »
Ja imam mercedesa w123 i prošlu god od 3.-10. mjeseca sam vozio na mješavinu diesela i ulja iz restorana. Najviše u omjeru 50/50. nisam ga bas kvalitetno filtrirao pa mi začepio filter. to je jedini problem, snaga se ne mijenja, samo sto malo 'mirise' iz auspuha. Sad sam dodao i HHO i to bi trebalo još poboljšati sagorijevanje.

ACE da li koristis i zimi ulje i kakva su iskustva?

Offline chaos

« Odgovori #8 : 01 Veljače, 2013, 18:42:14 »
Hvala za tekst - pogotovo za temu.
Nekad davno, davno i benzinski i dizel motori su mogli ići na sve i svašta, a danas u ovom "sterilnom" vrimenu kad su tobože motori napredovali, tražimo alternativu i otkrivamo nešto odavno poznato ...i vraćamo se zaključku "Nisu stari ljudi bili budale!"

Žalosno je to što su u početku motori bili stvarno razvijani da ti daju slobodu kretanja i neovisnost, a danas se "slobodno krećeš" samo od pumpe do pumpe!
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline ivmatic86

« Odgovori #9 : 01 Veljače, 2013, 18:49:05 »
Baš tako! Nekada su kružile glasine da je Diesel i ubijen da ne otme zaradu naftnom lobiju korištenjem biljaka kao izvor goriva.
Oldschool is the best school! ;)

Offline cancer_zg

• Senior member
« Odgovori #10 : 01 Veljače, 2013, 18:57:33 »
Prije otprilike 3god imao sam Bmw peticu staru linije e28,524td..vozio sam je uvijek ali uvijek na ulja iz restorana,nikada nisam gledao omjere 50 50,npr znao sam natociti po 40l ulja i mozda 5 l lozaka ili plavog,napravio sam oko 15000km na to ulje bez ikakvih problema osim  par puta filtera nafte.Da opet imam nekakvog starijeg diesela,samo bi se na to vozio,naravno tu i tamo pokoja litra lozaka.

Offline Žein

« Odgovori #11 : 01 Veljače, 2013, 21:40:56 »
Evo da se na kolegu nadovezem.

Ja sam pomalo skepticno prvi put radio omjer 50/50 da vidim dal to uopce radi i kad sam skuzio da auto ne samo bolje radi nego se i cuje tise GOTOVO-pukla ljubav prema bio gorivu.

Jedamput smo cak ostali bez goriva kraj Konzuma nekih 10km od benzinske.U Konzum po 2 litre jestivog i brum-brum dofurao do benzinske.
Mnogi su se opekli igrajući se sa Oldschoolhr forumom ne shvaćajući da oldschoolhr forum nije ''samo neki tamo forum''....By-Frik-Ri

Offline Ace_Rimmer

• Antique Member
« Odgovori #12 : 02 Veljače, 2013, 14:06:50 »
Po ljeti stavim par litra dizla unutra a sve ostalo je ulje,treba cesce pazit te filtre nafte,brzo se prljaju.
Voznja je super,nikakvih problema nema,jedino ak vam smeta miris krumpirica,meni to fino,nemogu ga vozit a da ne ogladnim :D
Nista ne mjesam od aditiva,nit mu je potrebno koliko vidim,pali otprve,ne cuka ne zastajkuje.
Po zimi treba vise dizela bit,bar tako ja stavim,nezelim da se muči motor,ionak trosi jedva 4 litre i nes sitno.
Isto sam ja bil dugo od pumpe pa nasuo samo ulje unutra i isto nikakvih problema nije bilo,ulje isfiltriram par puta i cepaj.

To sam krenul radit jer sam vidil nekog lika da vozi mercedes na to ulje a i dosta mi je ovih budala sto samo dizu cijene goriva.
Peugeot 309 XLD,309XSi,406 2.OT,406 Coupe 2.0 16v

Offline DS71

• Antique Member
« Odgovori #13 : 02 Veljače, 2013, 14:15:32 »
troši 4 a vi bi se još mufti vozili :lol: meni avto za svaki dan ždera 12 benzine :mellow:

inače kako več napisano ..mislim da neka jeftina fritezna ulja u dučanu imaju još uvjek nižu cjenu od dizela ..tako da je i tu alternativa :ghh:
..THERE WILL NEVER BE ANYTHING LIKE THEM AGAIN...the NOISE...the SPEED...the POWER...the GROUP B...

Offline rambo

« Odgovori #14 : 02 Veljače, 2013, 15:38:12 »
kakva je zakonska regulativa po pitanju toga? Na ložu ili plavi dizel je strogo zabranjeno, kazne su drakonske. Pretpostavljam da je i sa ovim uljem ista stvar...Ipak time zakidamo državni proračun i treba nas dobro oplesti po džepu :-)