Autor Tema: Otpadno jestivo biljno ulje kao gorivo  (Posjeta: 19097 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline tonyx

• Olschool apprentice
  • *
  • Spol: Muški
Odg: Otpadno jestivo biljno ulje kao gorivo
« Odgovori #45 : 06 Studenoga, 2013, 23:52:07 »
Ja baš i neman priliku nabavit otpadno biljno ulje pa su moji golfovi sretni i sa otpadnim motornin uljen. 1.6D ide na 0/100 euro dizel/motorno ulje ljeti zimi i sva ostala godišnja doba nekad mu se smrači kad neko izmješa benzinu i euro dizel al ide! :bravoo:
A tu je i tdi 1.9 sa bosch pumpom od iveca td 2.5 koji ide na omjer 50/50 ulje/ed i da ulje se redovito NEfiltrira zbog pre velikih troškova i uzaludnog gubljenja vremena (ljenčina)  :kokice: :klinac:

Offline bubuleja

« Odgovori #46 : 07 Studenoga, 2013, 07:15:13 »
 a i stigle su katrce pa sad ide benzin u igru.
« Zadnja izmjena: 08 Studenoga, 2013, 09:15:41 bubuleja »
Adio mare

Offline sarmaguru

« Odgovori #47 : 07 Studenoga, 2013, 08:26:16 »
I kakva je na kraju situacija s pravnog stajališta?
Ako čekira murija gorivo šta će bit?
Jučer sam vidio akciju negdje, lidl valjda, 14,98 2L ulja.

Offline bubuleja

« Odgovori #48 : 07 Studenoga, 2013, 09:03:27 »

ni slučajno stavljat ulje koje nije prženo..google majka
Adio mare

Offline sportiva.t35.com

« Odgovori #49 : 07 Studenoga, 2013, 23:31:29 »

Ništa. Panduri samo provjeravaju dal je u rezervoaru lož ulje umjesto diesela. Jestivo ulje nema kolorant ;) Barem za sada.

Offline sarmaguru

« Odgovori #50 : 08 Studenoga, 2013, 08:38:52 »
zahvaljujem
 :crazy_pilot:

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #51 : 08 Studenoga, 2013, 10:44:32 »
Pa da.  :good:
Ti glupi panduri su svakim danom sve gluplji i gluplji i ne kuze nista unatoč tome što ekipa po forumumima javno objavljuje ''how to do it sprc the pandur, for the dummies''.
Glupi pandur te štopa, glupi pandur ti uzme uzorak i glupi pandur gleda samo boju. I ima ugradenu debelu bakrenu žicu izmadu uha u koju je ugraviran jedan bit podataka i radi kao semafor. Crvena boja - off (''iskljuci'', ono kao ''iskljuci iz prometa'') nema crvene boje - nakezi se i naceri kao piz...PIIIP!!!...da novim gaćama i uz glasni bivisandbathed uhuu-hu-hu-hu-huh te pusti dalje.
Bas su glupi, totalno.  :good:
Gospodo draga - u rezervaru vozila smije biti jedino i iskljucivo ono pogonsko gorivo koje je predvideno za to vozilo. Ako je dizel motor - onda unutra ide dizel gorivo. Ako je benzinac - unutra ide benzin. Ako je auto na plin - onda ide plin i to ne ''acetilen'' , ne nitropropanol, ne prdac žutih žaba niti plin koji domorodci od vajkada skupljaju nad plićacima koraljnih grebena a koji nastaje kad more cvjeta i alge podriguju.
Vozis na plin, a nije atestiran i uveden u prometnu - PRC! kazna. Mozes proći da te ''glupi pandur'' ne skuzi, ali objesi tu priču mačku o rep.
Voziš Golfa duju koji je bio benzinac,karoserija suer mrak odlicna pa ti unutra trpnes diesela - stopa te ''glupi pandur'' i ne kaze ti nista jer - ''glupi nandur nije vidio'' - i tu pricu okači mačku o rep. Mozda jednom prodes tako u nekoj rutinskoj kontroli kad štopaju ''iz dosade''.
U Koprivnici, odnosno ''gore'' u Podravini su Policajci jebeno rigorozni i nema šanse da ti ne ''iščekira auto'' laganim ''očnim skenom''. Od ''imaš-nemaš kuke'' pa do ''srčing for the čep od plina - mode on... In progress... Srčing... Srčing...''.
Kad te zaustave i ako ti uzokuju gorivo - ne traži se ''samo boja'' u smislu ''ima mengu - nema mengu''. Panduri nisu - glupi,ma kako su god fora vicevi sa pandurima.
''Ide pandur po rivi,spotakne se - i padne u more.... I čuje se ''Gluuu-p''.
...
''Pao pandur kroz otvoreni šaht u kanalizaciju i upadne u pola metra duboka govna... Jedva nade Motorolu, pendrek i kapu punu govana opet stavi na glavu, obrise se koliko moze, pogleda gore i kaze - srecom da nema poklopca. da je poklopac šahta gore - jebote pas ne bi mogao izaci nikako odavdje...''
...
''Zaustavi policajac lika i pregleda mu auto - auto spusten, gewinde, široka guma, velika felga i iskljuci ga iz prometa...'' Pardon...  ::) Ovo zadnje nije vic.
Kao sto nije ni vic kad je poznanika zaustavilo pred tunelom Učka i uzelo mu uzorak i rekli ''Detektirano je prisustvo lož-ulja,sad ćete malo jeb..PIIIP...ati ježa u leđa.'' Pa ti objasni da je kombi kupljen prije DVA MJESECA i da ti nisi točio ložu, nego prijašnji vlasnik. Pa priloži sve račune iz firme,pa porezno-financijska-tko li već policija skuzi jos neke nepravilnosti kao sto je izdavanje racuna van prijavljenog radnog vremena pa mu i tu deknu kaznu itd...
Pa se ti nadi uz dve pive u drustvu kad netko kaze:
''E, znas ono kad idu pandur, pop i Židov...''
I za kraj - radi masu mudrijaša koji mudruju oko tablica presretača koji su nudli lažnu sigurnost prilikom jurcanja autocestom su mnogi platitli lijepu kaznu. Ste primjetili da se vise ne ''ažuriraju'' tako često liste presretača po marki vozila, broju tablice i području na kojem patroliraju...? Zasto? Zato jer spike ''Crna Honda Accord ZG XXXX ZG na AC RI-ZG'' ne drze vodu jer kad vozis 150-180 po autoputu NEMA teorijske sanse da blejis u retrovizor i u retrovizoru (k tome još i naopaka slika...) vidis u pola sekunde registracijsku tablicu jureceg vozila iza tebe na udaljenosti od 50-100 metara. Ne vidis ni marku vozila,a kamoli detaljčić poput registracijske oznake. A kad ga skuzis u retrovizoru - tada je vec kasno jer je ''lov'' tih ''glupih pandura'' vec odavno gotov i vec su ti odavno ''uzeli mjeru''.
Ista spika je i sa - gorivom. da nije crveno ida se vidi iz aviona - NIJE! Ali ako se imalo sumnja u gorivo - na licu mjesta se obavi analiza ako treba i na gliste u probavnom traktu.
Panduri nisu glupi... Vjerujte na riječ.  :good:
A bome vise ni one spike ''ma ja na prekrsajnom sudu...Malo ovo ono...'' ne drze vodu.
Jedino jos jedna jedina stvar ''prolazi'', ali... Ne bi o tome javno. Mada ni to ''ne prolazi'' nego se ''gleda kroz prste'' jer se ''time'' koristi ''sirotinja'' jer se zna da ''bogataši'' na to ''nemogu''. A i to ''prolazi kroz prste'' jer se u biti love velike ribe isto kao i spika sto se lokalnog dilera ''pusta'' da dila dva grama trave jer se ceka da ''padne'' njegov dobavljač odnono ''glava'' - tj. netko sa vise hijerarhijske razine.
Toliko o ''glupim pandurima''. Thaddeus Harris i Carl Proctor su fiktivni likovi iz filmskog serijala ''Policijska akademija''.
Realnost je ipak malo drugacija.
Tko je pametan - skuziti ce sta sam rekao. Meni se nije u interesu natjerivati po forumu sa ''Ali ja sam jednom i... Nije bilo nista...''
Da se može - može se. I deset puta i sto puta i tisucu puta ako treba... Pitanje je samo onog ''tisućiti prvi puta'' kad bude PRC!. tada cete me se sjetiti i reci...''...ma imao je pravo onaj prdonja sa foruma...''  :byeg: :byeg: :byeg:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #52 : 08 Studenoga, 2013, 12:24:39 »
Zaustavii te police i izvadi uzorak rabljenog jestivog ulja, zamiriše mu pommmesfrrrritesss, naglo ogladni, vrati ti papire i odjuri do najbližeg i najbržeg fast foooda...
Dogodilo se prof. Balthazaru bezbroj puta, očiju mi tvoooojih :scenic:
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline sarmaguru

« Odgovori #53 : 20 Studenoga, 2013, 08:04:06 »
Jednom poznaniku su na granici vadili gorivo jer je čađio ko blesav, osnovana sumnja blabla i opa loža in the tank. Dobio je krasnu kaznu.. E sad se on naljutio i da im dokaže da to on nikad nebi napravio, potrošio je što je bilo u tanku i otišao na omv i natanko do čepa onaj skuplji eurodiesel. Vidno isfrustriran otišao je nazad na granicu i rekao "aj sad vadi pa da vidimo"... Jel trebam reć šta je bilo? :D

Offline exile

• Antique Member
« Odgovori #54 : 20 Studenoga, 2013, 17:38:54 »
Reci :D
DIY or die!