Autor Tema: Spray on chrome  (Posjeta: 6048 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline tommyvz

• Antique Member
Spray on chrome
« : 05 Ožujka, 2013, 13:53:39 »
Pitanjce...
Da li netko ima iskustva kakva sa spray on kromom ?
Ne govorim o nekakvim jeftinim sranjima, nego nesto malo skuplje.
Nasao sam jednu firmu u GB koja proizvodi takav krom za sprejanje, ali sve potrebno za kromiranje 1.5 m2 kosta oko 3000 kuna.
Evo i link od ducana, pa ako je tko imal vec iskustva s njima, bilo bi super da malo opise kak je zadovoljan.

http://www.customcreationpaints.co.uk/

HVALA

Offline bajavz

• Antique Member
Spray on chrome
« Odgovori #1 : 05 Ožujka, 2013, 15:53:11 »
pogledaj na www.autodesign-meglaj.hr ,oni ti špricaju,možda ti je jeftinije to kod njih riješiti
« Zadnja izmjena: 05 Ožujka, 2013, 15:55:14 bajavz »

Offline sheki

alan

• Gost
Spray on chrome
« Odgovori #3 : 05 Ožujka, 2013, 20:37:23 »
Zasto efekti kad to Patafta radi na Žitnjaku??

Meglaj je radio felge, al je odustao zbog ljustenja

Offline tommyvz

• Antique Member
Spray on chrome
« Odgovori #4 : 05 Ožujka, 2013, 23:03:41 »
Problem je u tome kaj dijelove koje hocu da budu krom, nemogu dati na klasicno kromiranje jer su pokitani da se neravnine popeglaju. A kolko znam, krom na kit bas i nejde, tak da mi je ovo sa sprejem jedina opcija.

Offline sheki

Spray on chrome
« Odgovori #5 : 06 Ožujka, 2013, 11:24:35 »
imas opciju sa sprejem imas,folije razne u krom efektu,a mislim da bi se dalo rijesiti i to bez kitanja,ide na bakrenje pa se to brusi pa opet izvlacenje neravnina bakrom i priprema za kromiranje,mislim da je negdje na forumu bio proces pripreme sa bakrom....

Offline F4usT

• Junior member
  • **
Spray on chrome
« Odgovori #6 : 06 Ožujka, 2013, 11:35:39 »
foliju stavi, ovi "krom" sprejevi ubrzo posive i matiraju. izgleda dobro samo kad je mokro.
Fiat Barchetta 1.8 \'96

Offline tommyvz

• Antique Member
Spray on chrome
« Odgovori #7 : 06 Ožujka, 2013, 12:56:17 »
A dobro, ja sam razgovaral s tipom koji ima tu firmu i veli da je to par komponenti za kromiranje, i na kraju jos ide bezbojni UV stabilni lak prek toga. Neznam, ako nitko nije imal iskustva s takvim sistemom, onda budem moral ja probati...

Offline sheki

Spray on chrome
« Odgovori #8 : 06 Ožujka, 2013, 14:52:22 »
imas onaj jeftini krom sprej i taj matira brzo,to nemoj ni pomisljati jer nevalja! a sto se tice spricanja,gledao sam par radova i videa i izgleda mi skroz kavlitetno! a necini mi se ni folija kao lose rijesenje......p.s ja da sam na tvome mjestu posavjetovao bi se sa gigijem sta i kako,jer covjek zna! pozzz

Offline bajavz

• Antique Member
Spray on chrome
« Odgovori #9 : 06 Ožujka, 2013, 17:10:49 »
Kakve folije i jeftini sprejevi!?Tommy ulaže brdo novaca u auto,pa nebu valjda pri kraju počel fušariti.Da je sprej skupi kaj tommy hoče to je istina,ali ntit ravnanje sa mesingom nije baš jeftino+kromiranje

Offline ivmatic86

Spray on chrome
« Odgovori #10 : 06 Ožujka, 2013, 17:38:51 »
Ali se ovo nebi moglo hladno kromirat? Ka plastični dijelovi na novin autima.
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

Offline tommyvz

• Antique Member
Spray on chrome
« Odgovori #11 : 06 Ožujka, 2013, 17:46:08 »
Ja budem 99% uzel taj sistem za koji sam pokrenul temu, samo me zanima da li mozda ima tko ovde na forumu da je vec to koristil.

Offline Warcraft

• Veteran member
Spray on chrome
« Odgovori #12 : 07 Ožujka, 2013, 06:49:18 »
ja nebi uzeo više.
Imam doma taj set, u svojoj garaži sam i opisao aplikaciju.
Pre meko, nema pravi krom efekt.
Na kraju sam skužio da mi bolje izgleda od frenda boja na felgama nego ovo.

Offline mattax

• Antique Member
Spray on chrome
« Odgovori #13 : 07 Ožujka, 2013, 09:14:06 »
ima raznih setova za hoby chromiranje, tipa Triple Chrome, Copy Chrome..... daleko su kvalitetniji nego ovo lakiranje. Neke stvarčice se ne smiju shipati avionom, pa vjerujem da šalju brodom..... jako dobra igračka za solidnu cijenu, pa tko voli, sretno! :D

http://www.caswellplating.com/electroplating-anodizing/chrome-plating-kits/triple-chrome-plating-kits.html
...DNK rulz...

Offline tommyvz

• Antique Member
Spray on chrome
« Odgovori #14 : 07 Ožujka, 2013, 12:06:16 »
@ warcraft.. Pogledal sam u tvojoj garazi, i vidim da to nije ista stvar koju ja gledam. Si pogledal na linku koji sam stavil od ducana ? Planiram uzeti njihov Hydro chrome. Stavno mi se dojmilo i izgleda mi najbolje od svih tih krom sprejeva. Dosta dugo sam njuskal to na netu i da se kupiti svakakvih gluposti, ali ovaj hydro chrome mi izgleda najbolje. Ima i video na youtube gde tip odmah nakon kromiranja zalijepi gore onaj smedji selotejp i kad ga odljepljuje, uopce se nista ne osteti.