Autor Tema: Flake  (Posjeta: 4652 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline tommyvz

• Antique Member
Flake
« : 11 Ožujka, 2013, 15:42:10 »
Zdravo svima. Zna mozda netko gde bi bilo kod nas u hr ili blizu za kupiti flake za lakiranje auta. Interesiraju me plave, ljubicaste i zelene, ne najsitnije nego 0,4-0,6 mm.

Offline bajavz

• Antique Member
Flake
« Odgovori #1 : 11 Ožujka, 2013, 17:19:54 »
Kj ti je pak to?

Offline Jerry

• Antique Member
  • Vozilo:: BMW E21
Flake
« Odgovori #2 : 11 Ožujka, 2013, 17:30:28 »
Male sjajne sljokice u raznim bojama koje se mogu mijesati u bazu ili lak, a najbolje ih je spricati izmedu baze i laka.... i onda auto izgleda ovako:

” Low mileage original cars are for collecting. High-mileage restored cars are for driving. Low mileage restored cars are for avoiding, because something or several somethings are not right.”

Offline Jerry

• Antique Member
Flake
« Odgovori #3 : 11 Ožujka, 2013, 17:30:57 »
Duplo...
” Low mileage original cars are for collecting. High-mileage restored cars are for driving. Low mileage restored cars are for avoiding, because something or several somethings are not right.”

Offline Matija

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: P305 Ph1 SR
Flake
« Odgovori #4 : 11 Ožujka, 2013, 19:41:45 »
Perlice.

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
Flake
« Odgovori #5 : 11 Ožujka, 2013, 23:23:15 »
Kod nas ces to teško naći.
Mooooožda sad neki ''upgrade stage II'' lakirer ima to u ponudi pa možda ima i koji ''set'' tih ''šljokica'' na lageru. Kad sam ja to kupovao - toga se nije moglo naći u HR, a to je bilo prije kojih pet godina recimo. Možda i griješim pa ću se ipak ''ograditi'' i reći da JA nisam našao to kod nas.
Ja sam to preko neke kompenzacije sa frendom u stilu ''ruka ruku mije'' nabavio iz Amerike i to bas preko tog frenda za neku ''sitnu lovu'' - to ti inače košta k'o đavo. Recimo da jedna vrećica od ''ne-znam-ni-sam-koliko-grama'' a velika je cca 10x7 cm dode oko 150-ak dolara plus poštartina i sve one banane od plaćanja kad nešto uvoziš iz USA. Naravno da nije puna ''do čepa'' nego je napola puna i naravno - potrebno je minimalno dve do tri vrećice za ''normalni auto''. Ja sam htio Volva 244 krknuti u pimp zeleno-ljubičasto tako da sam ja trebao kojih 5-6 vrećica tog šljokičastog kiča. :hop: :lol:
Kažem ti - ja sam imao luuuuuudu sreću da sam se uspio ''naći'' u nekom ''ugovoru o cesiji'' :lol: sa frendom i njegovim frendom taman kad mu je tih nekoliko vrećica ostalo viška.
Da li još uvijek ima ''štelu'' za to nabaviti - ne znam.
Također - imam još jednog poznanika-frenda-kolegu koji je ofarbao svoj auto u te ''šljokice'' pa ga mogu pitati kad ga sretnem ima li i on još kakav ''deal'' za te šljokice.
Uglavnom - ako se stanje nije popravilo... Samo majka Amerika.
I da - čuvaj se kineskih šljokica jer sam čuo da znaju napraviti ''sranje'' na laku. Šta točno znači ''sranje na laku'' ne znam, ali sam od dvojice-trojice lakirera čuo da te šljokice znaju ''loše sjesti'' u farbu ili kasnije izazvati neku ''reakciju'' pa se lak počne guliti.
kad već imaš ''štelu za preko''... Ako ti nije frka sa deadline-om... neka ti Gigi nakrka puuuun bunker kakvog Buicka sa tim šljokama. :lol:
A vjerujem da su se i cijene unormalile.
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline Jerry

• Antique Member
Flake
« Odgovori #6 : 11 Ožujka, 2013, 23:49:23 »
Tocno to Frik; Amerika i samo Amerika... Susjed je imao gliser Glastron CVX18 iz 77. inace cijela serija je bila u tim metalflake bojama i evo nakon 45 godina, nakon sto je popucao i otpao lak, sljokice se jos drze i svjetlucaju...
Vjerujem da vi imao kupaca kad bi par kg uveo kod nas... evo ja prvi :D.

Offline tommyvz

• Antique Member
Flake
« Odgovori #7 : 12 Ožujka, 2013, 00:29:59 »
Pitam samo da li ima kod nas, radi rezerve. Ali ocito da nema. Ja sam kupil vec za sebe flake, jedino ameri zezaju s posiljkom. Vec tjedan dana se nezna gdi je paket. 3.03 je navodno otisel iz amerike, a do danas jos nije stigel...

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

Flake
« Odgovori #8 : 12 Ožujka, 2013, 08:49:57 »
Kako li ameri zovu takvo lakiranje? Gej luk ili pimp luk? :D
Prije 10-ak godina sam vidio crnog Trans Ama iz 76-77. sa nekim sitnim šljokicama koje su svjetlucale na suncu...
Možda ipak Barbi luk? Pink pa sa šljokama, svit Džizus :sok:
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
Flake
« Odgovori #9 : 12 Ožujka, 2013, 09:02:28 »
Citat: OVERDOSEDSPEEDJUNKIE;376355
Pink pa sa šljokama, svit Džizus :sok:

Joooj vi muški... :lol: :lol: Vama je breskva voće, a vanilija puding... ''breskva'' i ''vanilija'' su - boje. Od ''nježne breskve'' pa sve do ''onako, tamnija breskva... Više na naranđasto... Kao rub visecih kuhinjskih elemenata kod (har)Monike i Lorena... Kako ne znaš o čemu pričam - pa sto puta smo bilikod njih, šta nisi vidio rubić kuhinje? O Booožeeee, pa šta ti gledaš, gdje su ti oči...?'' :lol:
I nisam rekao ''pink'' :lol: - nego vrišteće zeleno sa prodorno ljubičastim. 8)8)
Oooo daaaaa... Bio bi to jedan vrlo poseban 244 :lol: .
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

Flake
« Odgovori #10 : 12 Ožujka, 2013, 09:42:10 »
Mislim da bi palo više čeha nego čehinja na taj tvoj Vol-vo :rofl:
Još staviš pase zastore/zavjese i helllllo mačak posteljinu.... nego, gdje su završile tvoje šljokice...jer ima jedna Katrin na njuškalu....hevimetalikzelena...samo joj još šljokice fale.....a za sitnu lovu :balki:
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline dejanR

Flake
« Odgovori #11 : 12 Ožujka, 2013, 12:13:09 »
...ili boja fuksije kakva god ona bila...

Offline tommyvz

• Antique Member
Flake
« Odgovori #12 : 13 Ožujka, 2013, 15:20:06 »
Ej ljudovi, prosla uzbuna. Stigli flake doma.
Ako je tko zainteresiran za to nek se javi. Ima dosta veliki izbor boja i skoro sve su u 4 velicine (0.1-0.2-0.38-0.63 mm). Imaju 2 extremne velicine od 1mm ali te su samo srebrne koje se presijavaju na suncu. Sva pakiranja su od 55 grama, a cijena je 20$ plus postarina. Cim vise narudzbe i kandidata, tim manja postarina.

Tko voli, nek izvoli.

Offline Jerry

• Antique Member
Flake
« Odgovori #13 : 13 Ožujka, 2013, 16:41:02 »
Koliko se ceka dostava?

Offline tommyvz

• Antique Member
Flake
« Odgovori #14 : 13 Ožujka, 2013, 16:59:31 »
Ja sam sad cekal malo duze jer je ocito negde zacvikalo. Ovaj put je bilo 3 tjedna, inace vele da dolazi u roku 6-10 radnih dana.