Autor Tema: Izrađivanje kutije za zvučnike ???  (Posjeta: 8462 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline RISBO THE BLADE

• Antique Member
    • http://www.cardomain.com/ride/2605843
Izrađivanje kutije za zvučnike ???
« : 13 Ožujka, 2013, 20:45:24 »
Ovak,trebam neke stručne savjete za izrađivanje kutije za zvučnike u svojoj manti.Prvo,namjeravam stavit samo zvučnike otraga da bude,bez ovih napred u vratima(neznam uopće dali se mogu staviti zvučniki na vratima u manti zbog škara od podizača stakla),ako to nije tak dobro ,bude s eprobalo složiti i napred nekaj nekak.Drugo,znam da je najbolje delat drvenu kutiju radi akustike dobre,ali pleh je pleh,moja najdraža sirovina :ghh:.E sad kolko je to dobro,i sa čim bi se taj pleh mogel obleči IZNUTRA da bude bolje i da ne vibrira ako bi slučajno moglo dojti do nekakvih vibracija od zvuka.Moral bi to nekak z pleha napraviti jer to pak bu nekaj exstra :D .Treče,nebude išlo nikakvo pojačalo,znači kolko se da najjače dobiti z nekim zvučnikima dvosistemcima ili trosistemcima na klasični radio,da bude kvalitetni zvuk i dobar bas.Radio je nekakvi stari roadstar,e sad neznam kolko je jačine,to je bil radio za 500 kuna negde prije 10 let.

Evo tu je slika skice,jako na grubo,znači kutija bi bila oblika kajle zaobljena na krajevima,i dimenzije su tu kak bi bila max veličine,minus tih nekakvih 15 % recimo jer su krajevi zaobljeni pa je manji volumen radi toga,nemreš točno znati,kad nebuide pravokutnik:E sad trebam savjet od nekoga ko je iskusni kakvu vrstu zvučnika desti,morali bi biti ovalni obavezno da to malo ljepše izgleda ,max visina kutije je 20 cm pa okugli budu mali prema tom licu kutije di se budu nalazili.

Offline jemict78

• Antique Member
« Odgovori #1 : 13 Ožujka, 2013, 21:58:43 »
Imo ja nekad davno Mantu i kemijal sam nesto sa muzikom. otraga na polici sam imal dvije Westrine 30-setice bez ikakve kutije i napred samo visokotonci sve to spojeno na obican Sonyjev radio. Bas je bio odlican fino je lupalo, tak da ja mislim da se netrebas mucit s kutijom gepek ti je dosta velika kutija. Jedino ak trazis perfekciju od zvuka:D

Offline bajavz

• Antique Member
« Odgovori #2 : 13 Ožujka, 2013, 22:33:10 »
Probaj ju puniti sa reslinima(odpadima)spužve a sa vanjske strane stavi akustični tepih

Offline stressman

• Antique Member
  • Spol: Muški
    • stress photography
  • Vozilo:: scirocco mk2 / kadett C
« Odgovori #3 : 14 Ožujka, 2013, 00:34:00 »
Napravi onak kak ti je jemict78 napisao, zvizni fino zvučnike na zadnju policu u free air, i uživaj :)

Ako buš u ZG, javi se pa poslušaj kak svira 2x20cm na zadnjoj polici :)

Mrdanjem sa limenim kutijama će ti ispasti skuplja pita od tepsije, a rezultat tak-tak ;)
as vintage as it gets

http://gordanperkovic.wix.com/stressphoto

'84. Rocco D - daily beater
'74. Kadett C - art project

Offline kizo

• Antique Member
« Odgovori #4 : 14 Ožujka, 2013, 10:09:38 »
Risbo nejde od nicega nesto, bar ne u muzici, ako imas lose stvari tako ce i zvucati, nemoj si komplicirati zivot sa limenim kutijama??? pa ne radis limeni orkestar stavi te zvucnike u policu kako su ti decki vec rekli i stavi. 2.5 kvadrata kablove na njih da te kablovi ne guse i to ti je to, a limene kutije,koliko god ti drag lim bio, zaboravi

Offline RISBO THE BLADE

• Antique Member
« Odgovori #5 : 14 Ožujka, 2013, 18:54:12 »
Ali opet nema smisla ni to kaj ste vi rekli ako ih stavim na zadnju policu samo pa da koristim bunker kao kutiju,jer opet imam limenu kutiju ogromnu,sve je od pleha u bunkeru,a nemam nikakve obloge u bunkeru kak to imaju današnji novi auti,tak da mi to nekak onda na isto dojde,ipravite me ako nisma u pravu ???A i baš nebi htel rezati to kad mi je ispod rezervoar te police,i nezmam kolko je mesta opće da se potopiju nutra iznad rezervoara.A ovo kaj sam pital kakvi bi morali dojti zvučniki na klasični normalni radio bez pojačala,to sma mislil na kakve oznake bi trebalo paziti kod kupnje,da kupim dobru stavr recimo ako već kupujem ???

Offline tom-127

« Odgovori #6 : 14 Ožujka, 2013, 22:08:39 »
roadstar radio star 10 g ni sa dobrim zvučnicima nemože dobro zvučati. Dobar radio i dobri zvučnici = dobar zvuk
i kod izrade drvenih kutija se pazi na rezonanciju, i ovisi još o nekoliko faktora, naravno što želiš čuti, veličina zvučnika... i još se takve kutije ispunjavaju sa akustičnom vunom.

Offline kizo

• Antique Member
« Odgovori #7 : 15 Ožujka, 2013, 09:37:30 »
Po meni ako zelis nabijacinu od muzike stavi neki vufer u gepek, dobiti ces puno vise nego samo staviti zvucnike u kutiju, imam ti ja za prodati vufer i pojacalo koji ce zadovoljti svakoga normalnog korisnika za sitne novce i u kombinaciji sa kakvim elipsama ubijati ce, naravno uzmi si i kakav bolji radio od roadstara a imam i njega nista spesl ali sluzi svrsi, ako si zainteresiran mozes cuti kako sta svira kod mene u autu jer je sve spojeno i sljaka

Offline stressman

• Antique Member
  • Spol: Muški
    • stress photography
  • Vozilo:: scirocco mk2 / kadett C
« Odgovori #8 : 15 Ožujka, 2013, 09:44:15 »
imam ti ja u prodaji zvucnike sa kutijama, mozes ih i poslusati. uz sub bu dobro radile ;)
as vintage as it gets

http://gordanperkovic.wix.com/stressphoto

'84. Rocco D - daily beater
'74. Kadett C - art project

Offline kizo

• Antique Member
« Odgovori #9 : 15 Ožujka, 2013, 10:26:31 »
A da ti pojasnim sto se gepeka tice i kutije, zvucnik ima dva tlaka koje proizvodi, sa prednje i straznje strane membrane, da bi zvucnik proizveo bas te tlakove moras razdvojiti, zato sluzi kutija, unutar kutije se stvara tlak puno veci nego u kompletnom gepeku zato sto je kutija puno manjeg volumena nego cijeli gepek gdje se ajmo reci taj tlak razvodni u prostoru gepeka, sto automatski imas i manje ostale smetnje, nemoj me krivo shvatiti kutija je kutija i nista je nemoze zamijeniti a autozvucnici su ajmo reci vec predvidjeni za ugradnju bez kutije tipa zadnja polica, a treca stvar sami zvuk auta i buke sa strane ce ti pojesti pola zvuka tako da se ne optercujes previse oko nekakvih kvaliteta i neznam cega jer auto sluzi za transport a ne koncertnu dvoranu :)

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #10 : 15 Ožujka, 2013, 13:04:00 »
Ja bi ugradio limeni bubanj sa wooferom nutra....a bubanj bi obložio krhotinama stakla, ali tako da se mogu slobodno kretati....a na stražnju policu bi ugradio gramofon....pa bi pustio ploču Jeb...Jelene Rozge....pa bi se okretao pod ručnom da ploča preskače (remix verzija) i tako bi postao parkirališni diii džeeej.
Što mi treba od materijala?
:lol:
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline ivmatic86

« Odgovori #11 : 15 Ožujka, 2013, 16:23:40 »
:rofl: Koji kraljjjjjj!
Risbo- 1. stvar triba ti dobar radio koji sada možeš nač za manje od 300kn (sa USB, aux i XD ulazon). Takav je moj, neka liva marka Muse iz emezete.
Ako ima izlaz 4x50W za dobar zvuk ti tribaju najmanje 100W prednji zvučnici i 120W zadnji (preporučeno elipse nazad, okrugle naprid i svi zvučnici dvosistemski).
Kutije nesmiju bit od lima i bilo kakvih dimenzija. Nojbolje su od iverice, a može i stakloplastične debele (za čudne oblike). Preporučene dimenzije kutija možeš nač negdi na netu, a često i sami proizvođači zvučnika preporuče dimenzije kutija u svojin katalozima. Loša kutija ti može dat neprirodan zvuk, jeku, tandrkanje ili pucanje mambrane zvučnika kad odvrneš muziku jače.
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

Offline manta manta

• Veteran member
« Odgovori #12 : 15 Ožujka, 2013, 16:40:03 »
kod mene u manti, alpine radio,onaj stariji koji necita mp3 i nazat 2 kenwod trosistemca,nesmim do kraja pojacat kako lupa,a zvuk mi je cist i cuje se svaki ton,nema sanse da ista mjenjam,tako da i tebi predlazem tako nesto:palac:

Offline RISBO THE BLADE

• Antique Member
« Odgovori #13 : 15 Ožujka, 2013, 18:40:38 »
Dobro,more se i neki kvalitetniji radio desti,nego onda bi bilo bolje da stavim direkt na policu.Ali ja sam planiral malo napraviti nekak tu policu da to malo ljepše izgleda,ne samo drito rupe zrezati za zvučnike i to je to,pošto je itak od pleha taj dio na manti,znači malo ukoso ih podići pod nekakvih 45 stupnjeva,pa napraviti nekaj kad se to jako vidi otraga,polica je velika,nije to neki problem meni.Itak bi moral napraviti nekakve otvore dodatne  na polici kak i imaju kutije inače ne ?ajde sad onda da čujem ovak:ako uzimam radio drugi novi,dali je 4x50w dobro ili je bolje ako je više možda ako to ima opće za samo spajati na 4 zvučnika bez vufera i pojačala,i dali treba ili se mogu desti visokotonci,ili samo sva 4 da su dvosistemci.Jer bi trebal radio novi jere me jebe kaj nema usb najviše,po meni je to najbolje.E da i koji radio preporučate nekaj kvalitetnoga ?

Offline RISBO THE BLADE

• Antique Member
« Odgovori #14 : 15 Ožujka, 2013, 19:56:06 »
Sad budem tu stavil nekaj od zvučnika i radio,izlazi blizu 2000 kuna sve skupa,sad malo je to više para,ali zanima me dali je to kvalitetno tak skombinirati dali nisu prejaki zvučniki u po tome kaj piše,da čujem od nekoga ko se kuži u to dobro ???

Zvučniki:

http://www.nabava.net/auto-zvucnici__570/pioneer-zvucnici-ts-a6914i-550w__1221551

http://www.nabava.net/auto-zvucnici__570/pioneer-zvucnici-ts-a1313i-300w-13cm__1158721

radio:

http://www.ronis.hr/pioneer/52/autoradio-pioneer-deh-2500ui/DEH_2500UI/