Autor Tema: Na što treba obratiti pažnju kod izrade ''roštilja za auto''?  (Posjeta: 7088 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline sokol

• Junior member
  • **
Pozdrav.

Mislim da nisam nigdje na forumu vidio ovu temu, ali ima, molim link pa da ne pišemo na duplo. Hvala.

Evo, lijepo vrijeme nam je kao došlo, fuševi su pri kraju, prodaja nekih stvari je u toku, i KONAČNO je došao na red moj Taunus mk2! Konačnooooooooo!

Ovaj ili idući tjedan idem po garažna vrata i materijal za dovršetak radione. i Prvo sljedeće je na redu izrada roštilja da restauracija može proći kako se spada...

Nadam se da mi u vezi toga možete dati kakav kvalitetan savjet.

Veličina i jačina cijevi, način izrade, ležajevi, kotači...
Znam da kod restauracije nema jeftino, ali nemam baš volje ostaviti neki bjesni iznos za to...
Naravno, ne bih htio da pukne pa da auto padne :)

Ako može kakva slikica, bio bih zahvalan... tnx.
Dok ne sjedne u starog Forda, ne zna guza šta valja!

Offline Looka-zg

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Hillman Avenger mk1 1971.
Odg: Na što treba obratiti pažnju kod izrade ''roštilja za auto''?
« Odgovori #1 : 23 Kolovoza, 2013, 14:41:30 »
Imas kakve slike rostaca, cisto me zanima jel ga i sam planiram radit ... a ni sam neznam koju varijantu, htio bi sto jedostavniju

Offline Beri

• Senior member
« Odgovori #2 : 24 Kolovoza, 2013, 11:11:40 »
Odličan film za gotovi roštilj.

i odlična stranica sa detaljima...
http://www.neilfletcherracing.co.uk/the_spit.htm

Offline w107

• Oldschool member
    • Karoserist.si
« Odgovori #3 : 05 Rujna, 2013, 13:11:49 »
Pozdrav,

moj savjet oko roštilja bi bio, da ako se misli imati roštilj samo za jedan auto, je dobar ovaki kojeg je @Beri objavio. Na stranici je dobro dokumentirano kako je napravljen.

U slučaju da postoji mogučnost, da če se roštilj koristit na više automobilima, onda bi morao biti jači od toga na linku (@Beri).

Dobro je ako se može nastavljati u sve strane: po višini, po širini i tako da se može nastaviti auto u ''balans''. Jer neznam kako bi mogao to najbolje razložiti, auto mora biti na roštilju tako, da kad ga zvrtiš, da se slobodno vrti oko osi...
Kao primjer što sam mislio si pogledaj ovi video:

Ja sam napravio ovaki roštilj:

Još par slika može se ovdje nači:
http://www.karoserist.si/index.php?option=com_content&view=article&id=107&Itemid=102

Ali za ovaki roštilj kao moj ima puno posla, a i puno para (željezo, potrošni materjal,...). ). Meni je ovaj odličan (ok, još treba hidraulika za podizanje in kotačiči ;)) jer je vrlo jak i može se koristiti na svim autima na kojih radim limariju.

Nadam se, da će ti ove informacije pomoči.

Bok,
Sebastian.

Offline Looka-zg

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Hillman Avenger mk1 1971.
« Odgovori #4 : 05 Rujna, 2013, 13:29:50 »
Odlicno  :thmbup: sada su neke stvari puno jasnije, al eto za prvu ruku posto se samo jedan auto slaze, bi ipak isel na model kolege Beria

Offline cake

• Antique Member
« Odgovori #5 : 05 Rujna, 2013, 15:11:13 »
karlo kramar i 100 evra.doviđenja živjeli
KONTRA MRAKU,KONTRA SILI!!!

Offline gvx

« Odgovori #6 : 06 Rujna, 2013, 09:19:44 »
Za jedan auto je po mome najbolje jedno desetak starih guma i onda na bok sa njim!
Problemu treba dat težinu!

Offline miro_91

• Junior member
  • **
« Odgovori #7 : 08 Prosinca, 2013, 18:19:10 »
ekipa svaka čast,al kaj da ja radim,imam bmw e12,bojim se da je malo predug za roštilj,bojim se da se ne presavine

Offline Chaser

• Antique Member
    • psychobrothers garage
« Odgovori #8 : 08 Prosinca, 2013, 20:49:58 »
Miro... bitno je da prihvatiš auto za zdrav dio, ili na dosjede ovjesa, a ako je moguće ona u krakove šasije, gdje dosjedaju branici...roller obavezno poveži dolje kod poda, je ako je roller dolje povezan, onda nema šanse da šasija od auta bilo kako radi....

ja sam napravio glavnu osnovu jaku od cijevi 40x40x3mm, pa samo ruke sa prihvatima mijenjam ovisno o modelu auta koji radim... gore gdje je okrugla cijev, tu se ruke izvlače van i stave druge... a donje dvije cijevi koje su povezivači , one se šarafe na duljinu ovisno o autu

Offline miro_91

• Junior member
  • **
« Odgovori #9 : 08 Prosinca, 2013, 23:32:29 »
Zanimljivo je to,al je ovo auto četvora vrata i 4.70m dugačak,tak da ono nekaj moram skemijat baš,a i morat ču napravit od jačaih cjevi,krak šasije mi je trul jedan,al mislim povezat mulde prednje s krakovima šasije di se šarafi most tak da bu sve skupa fiksno da mi krak ne ode kad fleksa počne radit svoje.Otraga neznam kak ču zato kaj ima samo po sredini krak a teško mu do muldi doč,idem na ono fleksa i švas aparat pa sistem pili vari dok to nebude to.
Kolko je važno da on bude 100 posto u balansu?

Offline filipbas

• Veteran member
« Odgovori #10 : 09 Prosinca, 2013, 09:11:15 »
http://imageshack.us/photo/my-images/535/p1030969y.jpg/

slaba je slika.,vidi se koliko je jednostavno, ovako je to izgledalo na nasem kapitenu.,nema potrebe za debelim cijevima. ovo su 40x40