Autor Tema: Sikronizator za frgazere  (Posjeta: 3579 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Scorpion07

• Antique Member
  • Spol: Muški
Sikronizator za frgazere
« : 22 Svibnja, 2013, 20:34:54 »
znači tražim dali ima još gdje jeftinije tih sikronizatora za štelanje frgazera.Trebam baš tak sa 4 čuke,ali nema ih baš kod nas,jedino sam kod njih našao ali nisu baš jeftini
http://www.lincos.hr/dijagnostika-i-mjerenje/sinkronizirani-tester-za-vakum-i-carburatore-ka-7200
Hyundai Accent,Hillman Hunter,Tomos A3,VW Passat,Yugo

Offline flafy

Sikronizator za frgazere
« Odgovori #1 : 22 Svibnja, 2013, 22:24:21 »
e bay 600 kn
I LOVE ŠPEK & LUK,ŠARAFIM PO TRKAMA

Offline Jerry

• Antique Member
  • Vozilo:: BMW E21
Sikronizator za frgazere
« Odgovori #2 : 22 Svibnja, 2013, 22:27:37 »
Njemacki moto katalozi, jos jeftinije... evo bas gledam po Louisu i Polu, al ne mogu nac... sjecam se da su za motore bili 60-70 eura...
” Low mileage original cars are for collecting. High-mileage restored cars are for driving. Low mileage restored cars are for avoiding, because something or several somethings are not right.”

Offline coverdale

Sikronizator za frgazere
« Odgovori #3 : 22 Svibnja, 2013, 22:33:08 »
Ako ti se oće zafrkavati možeš i kupiti i  manometre (vakuum-metre) u npr . Hansafleksu, pa tokariti prihvate i prigušnice, ali to ti bude skuplje od ovog sa e-baya ili raditi sa plastičnim cijevima i ATF-om...AK oćeš mogu poslikati svoja nedjela....

Offline Risbo

• Antique Member
Sikronizator za frgazere
« Odgovori #4 : 23 Svibnja, 2013, 15:03:10 »
zašto sa 4 manometra?
pa štelaš jednog po jednog ionak....

Offline coverdale

Sikronizator za frgazere
« Odgovori #5 : 23 Svibnja, 2013, 16:23:33 »
4 manometra trebaju jer se radi o  međusobnoj sinhronizaciji položaja leptira na različitim cilindrima . S jednim manometrom mogu se eventualno podesiti vijci  smjese praznog hoda (piloti), a premještanjem manometra s cilindra na cilindar, dobiju se svaki put druga očitanja  i to  bi trajalo  vrlo dugo da se na svima dobije isto očitanje.. eventualno se može raditi s dva manometra i to zbog činjenice da je jedan fergazer baza , pa se onda štelaju dva i dva pa onda parovi međusobno, ali i to je pipav posao naročito ak je motor manje kubikaže(osjetljiviji je) , a i kad je makina vruća nije baš ugodno preštekavati crijeva i zatvarati čepove na granama.....Idealana kombinacija su 4 manometra s prigušnicama ...., može se još i IC termometrom izmjeriti  ujednačenost temperatura ispušnih cijevi, naročito kod petljanja s pilotima i glavnim diznama, protočnim filterima i otvorenim ispuhom...I naravno podrazumjeva se proba i kontrola boje svjećica....

Offline Scorpion07

• Antique Member
Sikronizator za frgazere
« Odgovori #6 : 23 Svibnja, 2013, 19:29:23 »
upravo to što je coverdale fino objasnio,samo sa 4 manometra.
Gledao sam malo i da si ih sam složim ali opet to izađe skupo+ puno zezancije i pitanje dal bude to bilo to.Ajde poslikaj da vidim kaj si ti uspio napraviti

Offline coverdale

Sikronizator za frgazere
« Odgovori #7 : 23 Svibnja, 2013, 20:36:17 »
manometri iz hansafleksa s primitivnim prigušnicama jer nisam ostavio dovoljno mjesta na holenderima za probušiti rupe i narezati navoje za prigušne vijke

Offline coverdale

Sikronizator za frgazere
« Odgovori #8 : 23 Svibnja, 2013, 20:41:08 »
Opcija B ATF , prozirna crijeva i malo drveta

Offline jemict78

• Antique Member
Sikronizator za frgazere
« Odgovori #9 : 24 Svibnja, 2013, 17:22:42 »
Hehe vidi presu za grozde sa strane:palac:. ovo sa ATF-om i cjevcicama dosta dobro funkcionira gledao uzivo i najeftinije je. Samo kaj je tip ATF pomjesal malo s benzinom za svaki slucaj da nebi povuko motor pa se nemre nist desit..

Offline Scorpion07

• Antique Member
Sikronizator za frgazere
« Odgovori #10 : 24 Svibnja, 2013, 20:06:23 »
kolko su te izašli manometri kod hansafleksa,koji tip si točno uzeo i kakvi su se pokazali
http://cat.hansa-flex.com/hr/cat/3493

Offline coverdale

Sikronizator za frgazere
« Odgovori #11 : 24 Svibnja, 2013, 22:03:33 »
Što se tiče cijene više točno ne sjećam , jer smo to kupovali više komada ja i kolega iz firme , a i on je išao po njih usput dok smo kupovali nešto drugo za firmu... Proizvođač im je Wika, promjer 60 mm , skala 0- -1 bar i nemaju glicerinsko punjenje ..(jeftina roba koja zadovoljava povremenu uporabu). Moj veliki propust su prigušnice , imam pristup tokarskom stroju na poslu, ali u žurbi nisam ostavio dovoljno mjesta za njih na holenderima , pa su sad takvi primitivni, a prigušenje je jako bitno, jer naročito na početku kazaljke strašno "igraju"..btw.metoda s ATF-om mi se čini strašno ovisna o podešenosti "pilota" i ujednačenosti kompresije na cilindrima  ( teže se dobija ujednačenost i na leru i iznad 3000 okr. gdje prestaje utjecaj pilota , a i kad se ujednači motor postaje mekan a smjesa možda sitnicu prebogata, )Zadovoljniji sam mehaničkim manometrima jer se lakše vidi ujednačenost  kazaljke cilindara pri davanju gasa, iako bi teoretski ATF trebao biti točniji , kod mene postoji razlika u kompresiji  cca. 0,7 bar. na jednom cilindru ( neko se vozio na 3 cil . i malo isprao karike), pa se na  to da lakše iskompenzirati na manometre...Kad se radi o dobro uređenoj makini gdje nema potrebe za kompenzacijom grešaka ostatka mašine  kroz fergiće  jedno obično štelanje na stolu s kuglicama od lagera i tvorničke postavke za pilote i metoda s ATF-om daju odlične rezultate.  Ako mislite više raditi oko fergića onda ipak potražiti na e-bayu tvornički set s manometrima koji imaju skalu koja ide i u područje tlaka , , samo da cijenom ne prelaze cca 500 kn , jer onda se već isplati izmišljati i doma "toplu vodu", naročito ak se možete snaći za tokarenje nastavaka i holendera....

Offline ruggine

• Veteran member
  • Vozilo:: Ford Taunus 1974, Zastava 750 1984
Sikronizator za frgazere
« Odgovori #12 : 05 Srpnja, 2013, 00:14:57 »
neki dan sam na to naletio na njuskalu...samo nemogu sad nac...

Offline Boxer

• Administrator
  • Antique Member
    • http://alfa-corse.com
  • Vozilo:: Ponovo Alfa Romeo Sprint QV
Sikronizator za frgazere
« Odgovori #13 : 05 Srpnja, 2013, 09:58:11 »
napravi si ga sam, malo prozirnihj crijeva, ulje za kočnice i to je to....
Hrđa bez granica