Autor Tema: Promjena boje zastava 101 i pojačavanje  (Posjeta: 4411 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Kelle_mediteran

• Veteran member
  • Spol: Muški
Promjena boje zastava 101 i pojačavanje
« : 12 Lipnja, 2013, 13:37:32 »
dakle rastavio sam svoj auto i zelim ga od pocetka farbati,prvo pitanje mi je kada bih ga farbao iz bijele u crvenu boju,koliko bi tu bilo zamrzlame s papirim,točnije šta bi ja sve morao napraviti da mi u papirima piše crvena boja,a drugo pitanje:želim pojačati šasiju tako da tamo di se limovi preklapaju,kao kod nosača ramena da tamo povarim na preskokce,pričao sam sa jednim koji je to radio i reko mi je da mu se zbog toga stalno čulo krckanje u šasiji

http://imageshack.us/a/img89/396/img0919v.jpg
eo ovo na slici bi ja povario3 cm vara pa 5 cm prazno pa opet tako

Offline Igor V.

• Antique Member
    • OTK Ivanić
  • Vozilo:: AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE
« Odgovori #1 : 12 Lipnja, 2013, 14:31:43 »
za verenje pricekaj neciji odgovor tko je to radio a promjena boje je kad dođeš na tehnički kažeš da si mjenjao boju i platiš nešto kuna,tipa 50-70kn ako se ne varam!
AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE

Offline Peconi_MK

• Olschool apprentice
  • *
« Odgovori #2 : 12 Lipnja, 2013, 15:06:36 »
Na prvo moe ficho tako sam radio
Znachi preko svih spojeva i preko svih greda oko 3cm vara pa razmak oko 3cm i pak var 3cm

Offline Kelle_mediteran

• Veteran member
« Odgovori #3 : 12 Lipnja, 2013, 15:20:42 »
znači radio si to peconi,a jesi imao zvukove kvrckanja kada si prelazio peko rupa ili pri naglom skretanju
hvala igore :gosp:

Offline Peconi_MK

• Olschool apprentice
  • *
« Odgovori #4 : 12 Lipnja, 2013, 15:38:51 »
chuje se zvuci ali to nije od to
Zvuci dolaze od drugi stvari pr. kochice, amortizere, federplatno
Mozesh slobodno to da uradish, sa time samo ucvrtavash shasuje tamo gde je punktirana ti dodatno je varish
tako da bez brige
I izvinite za rukopis, slabo mi ide ex yu :)

Offline ivmatic86

« Odgovori #5 : 12 Lipnja, 2013, 17:20:37 »
Nisan radija takvo zavarivanje, ali namjeravan. Radi se 2cm zavara, pa 2.5cm prazno. Tako se proizvode i neki serijski BMW, pa može i stojadin ;)
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

Offline Kelle_mediteran

• Veteran member
« Odgovori #6 : 12 Lipnja, 2013, 21:39:17 »
hvala vam ljudi na odgovoru,tako ču i ja napraviti
ako vas putevi ponesu prema aljmašu javite se imate cugu ;)

Offline Kelle_mediteran

• Veteran member
« Odgovori #7 : 18 Lipnja, 2013, 23:18:39 »
pošto se bacam u farbanje stojadina,a u životu sam farbo jednom i to je bio bicikli stariji od mene kada sam imao 12 godina,trebao bih par savjeta,kao prvo me zanima mora li se farbati temeljnom bojom ako negdje prožuljam do lima,ili se može akrilna boja direktno na lim?

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #8 : 19 Lipnja, 2013, 10:54:44 »
Auto limarija i auto lakiranje je struka,zanimanje,gdje ljudi idu u školu ,zanat,pa onda još godinama uče radeći,prateći tehnologiju koja se stalno mijenja.Ne možeš to raditi ako o tome pojma nemaš i nema te tko naučit,preko interneta sigurno nećeš.Savjeti koji se ovdje dijele između forumaša pomažu jedino onom tko se takvim nečim bavi i ima već neko znanje i praksu.Bolje radi nešto što znaš,zaradi novce tako i daj nekom to napraviti tko zna,jer inače ćeš samo bacit novce,naradit se bez veze i uništit auto i na kraju će biti samo za bacit u smeće.

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #9 : 19 Lipnja, 2013, 11:54:26 »
Baš tako. Htjedoh i ja nešto komentirati, ali nisam stigao.
O ovakvim se postovima i radi kad se kaže ''ne zna se tko je za drugom stranom tipkovnice''. Uz duzno postovanje - ovakva pitanja su i više nego nesuvisla za bilo koga tko je bar jednom u zivotu stavio ruku na auto. I ja sam htio reci nesto u dedinom stilu, ali mislim da je deda sve rekao.
I onda se ljudi ljute kad im se ''predbaci'' predstavljanje i kad netko uleti na forum doslovce kao - padobranac.
I evo, samo jedna dobronamjerna ''mozgalica'' - ne misliš li da je lakiranje kompletnog vozila malo precijenjeno ako ti majstor kaže da je za taj posao potrebno 6-7-8-10 tisuća kuna a u biti je ''dovoljno samo'' preći akrilom preko lima?
Malo šmirgle, malo kita za neku rupu i eto... Lakiranje je obavljeno.
Zbilja su ti lakireri ''lopine samo takve'' ako za tako lagan posao ''otmu'' milju Eura bez da trepnu.
I dodao bi samo da lakiranje i limarija nije, kako deda kaže - ''struka i zanimanje''. To rade oni koji ''samo rade''. Ja bi dodao da su oni PRAVI lakireri i limari u biti umjetnici svoje vrste.
Umjetnici koji danas nazalost zive u ''made in China'' dobu da im nitko ne cijeni njihov rad.
Bez obzira što je to ''samo Stojadin'' - daj si truda kako deda kaže i skupi lovu i daj ga nekome tko će taj posao obaviti kako treba. Sve drugo vodi u smjeru koji ti je deda rekao - narintati ćeš se kao mazga, ništa nećeš napraviti, baciti ćeš pare za meterijal i Što je najgore od svega - još će ti se netko rugati ''u kakvom se auto voziš - pogledaj... Ofarban je rodulom i pinelom.'' Ili penzlom, zavisno od žargona.
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline Kelle_mediteran

• Veteran member
« Odgovori #10 : 19 Lipnja, 2013, 21:07:00 »
kako se "neznaš dok neprobaš" ja cu probati pa šta bude biti će,ako sjebem,sjebat ću,činjenica je da ima svakakvih majstora koji uzmu pare a naprave k**** od posla,znam par primjera,ako ja nešta zeznem ja sam kriv i ako treba odvest cu negdje dalje,ali pokušati ću

Offline Igor V.

• Antique Member
    • OTK Ivanić
  • Vozilo:: AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE
« Odgovori #11 : 19 Lipnja, 2013, 21:27:59 »
Decki su u pravu.poslusaj savjet.ili kreni od rame motora.blatobrana bicikla.lakiraj nesto manje ,pokitaj nesto sto je malo,uzmi neku staru haubu koja ima neka udubljenja pa pokusaj nju pokitati i polakirati pa ces vidjeti kako to ide.
ja nakon nekoliko lakiranja i kitanja radim dosta gresaka .
tj. jako puno grsaka ali zadnji uradak je ipak bio dosta bolji od proslih.
Ako si ipak odlucio sam raditi pogledaj bmw od dejanaR ,to ti je dobar primjer kako se radi,ako to mozes slijediti probaj.
eto nadam se da te nisam uvrijedio.
AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE

Offline Kelle_mediteran

• Veteran member
« Odgovori #12 : 20 Lipnja, 2013, 12:32:36 »
ma niste me uvrijedili,znate vi šta pričate,vi imate iskustva puno više nego ja,ja planiram prvo polakirati iznutra auto,onda koš motora i na kraju iz vana

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #13 : 20 Lipnja, 2013, 18:33:16 »
Kad si već volja,onda ti je najbolje nać nekog poznatog ili frenda neka ti on radi,a ti budi kraj njega i pomaži mu:čistit hrđu,dodavat alat,pospremat,pripremat,pridržat kada vari,pripremat krpe,kutije sa farbama,itd  i već će on vidjet kolko mu što možeš pomoći,pa će ti sam davat posla.Vjeruj da se na svemu ovome što sam nabrojao izgubi puno vremena.Naplatiće ti posao puno manje,a ti ćeš uz njega prilčno toga naučit.Tek ćeš onda shvatit o čemu smo ovdje pričali,ovako ti je uzaludno tumačit.

Offline Kelle_mediteran

• Veteran member
« Odgovori #14 : 20 Lipnja, 2013, 23:03:21 »
ja sam 3 godine bio u opelu na praksi i sada trebam ostati raditi,dosta puta sam stao i gledao kako oni rade to,pokupio sam nešta,ali ne sve
al da znate mene kolko sam tvrdoglav,nemoze mene nitko odgovorit od onoga što sam naumio,ako neuspijem jbg onda sam bacio novaca i na kraju cu odvest nekome ko zna