Autor Tema: Kako uvesti OLDTIMER iz EU u Hrvatsku (EU clanicu)  (Posjeta: 183044 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline driver_8

Odg: Kako uvesti OLDTIMER iz EU u Hrvatsku (EU clanicu)
« Odgovori #90 : 29 Listopada, 2016, 19:02:10 »
Koja je alfa i koliko će te otprilike izać trošak na hrv. rege? Može i na PP.

Offline turBina

« Odgovori #91 : 31 Listopada, 2016, 08:42:01 »
Zadnjih 10 god je x ljudi pitalo za cijenu uvoza oldtimera, ali poslije svi skrivaju konacne troskove ko zmija noge.

Offline stnightrider

« Odgovori #92 : 31 Listopada, 2016, 13:35:38 »
a kako će neko znati cijenu kad je to od slučaja do slučaja, prvo zavod za mjeriteljstvo odredi koliko je CO2 za to auto i to određuje postotak od priznate cijene auta i to je trošarina. onda još 5 % na to sve zajedno kao prijepis, pa 700 kn homologacija i 700 kn HROS-u, pa dalje na tehnički. i to je to   :russian_roulette:
HIGH & FLY

Offline chaos

« Odgovori #93 : 31 Listopada, 2016, 19:57:22 »
Pa kad završi "slučaj", onda siguno zna cijenu slučaja.  :big_boss:
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline driver_8

« Odgovori #94 : 31 Listopada, 2016, 20:05:42 »
a kako će neko znati cijenu kad je to od slučaja do slučaja, prvo zavod za mjeriteljstvo odredi koliko je CO2 za to auto i to određuje postotak od priznate cijene auta i to je trošarina. onda još 5 % na to sve zajedno kao prijepis, pa 700 kn homologacija i 700 kn HROS-u, pa dalje na tehnički. i to je to   :russian_roulette:

CO2 je vjerovatno preko 300, za alfu iz 86. Znači 30% trošarine. Mene zanima kolika je po njima ta priznata cijena za alfe iz 86. i na temelju čega to procjenjuju?

Offline stosko

• Olschool apprentice
  • *
  • Spol: Muški
« Odgovori #95 : 01 Studenoga, 2016, 10:19:28 »
CO2 je vjerovatno preko 300, za alfu iz 86. Znači 30% trošarine. Mene zanima kolika je po njima ta priznata cijena za alfe iz 86. i na temelju čega to procjenjuju?

Alfica je gtv6. Troškove sam računao u nekoliko kombinacija, ali pravo stanje ću znati sutra kad "konobar" donese račun. Za oldija cijena nije jednoznačno određena koliko sam skužio tako da čekam sutra, a to što će meni izračunati ne znači da bi sutra tebi isto s istim vozilom, ali javim se s povratnom informacijom.

Usput, ima li netko kakvu ideju vezano na moje predhodno pitanje?

Offline stnightrider

« Odgovori #96 : 01 Studenoga, 2016, 17:45:44 »
nema tu pameti, meni su priznali cijenu iz kupoprodajnog ugovora, a mogli su šta su tili.......   
HIGH & FLY

Offline oldaudijaner

• Antique Member
  • Vozilo:: Audi vozila
« Odgovori #97 : 01 Studenoga, 2016, 17:59:27 »
nema tu pameti, meni su priznali cijenu iz kupoprodajnog ugovora, a mogli su šta su tili.......

:bravoo:   :hi:
marijanko

Offline FreakST

• Senior member
  • Vozilo:: BMW
« Odgovori #98 : 01 Studenoga, 2016, 18:17:41 »

A može se navodno tražit i vještačenje, pa vrijednost onda bude u okvirima stvarne, a ne prenapuhano iz njihovih kataloga "oderi kupca-napuni državnu kasu"

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline stosko

• Olschool apprentice
  • *
« Odgovori #99 : 01 Studenoga, 2016, 19:45:39 »
Znam da se ništa ne može predvidjeti pa nisam ni pitao za procjenu troškova. Pitanje je bilo vezano uz drugu dilemu. Auto je u Njemačkoj odjavljen '96 i ima Abmeldebescheinigung i Farhzeugbrief (veliki brief), ali nema Fahrzeugschein (prometna, mali brief). Da li moram kopati za kopiju ptometne, ili to prolazi na mupu kod registracije?

Offline studentt

« Odgovori #100 : 01 Studenoga, 2016, 19:46:57 »
moze se vjestacenje ,ali i vjestacenje treba platiti.
bio,vidio probao

Offline salsoul

• Antique Member
  • Vozilo:: NB, R107, CS1
« Odgovori #101 : 01 Studenoga, 2016, 19:53:22 »
Meni također priznali cijenu iz kupoprodajnog zbog klasične aljkavosti hrvatske birokracije t.j. zbog nepostojanja ikakvog vodiča / kataloga za oldtimere na temelju kojeg će odrediti vrijednost.

Ajde, barem nekakva korist od organa.

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #102 : 02 Studenoga, 2016, 02:59:06 »
Aaaa haahahahah... Kakve ti oltajmere kupujete kad ih nema u tablicama?
Meni zena u Rijeci uredno, po zatecenom stanju, za Renault 4 Cabriolet ocitala vrijednost  :rofl:  i to je samo pruzila ruku na PRVI katalog koji joj ne bio pod rukom :rofl:  :rofl:  vidjela "Nnn da, da... To im je ta vrijednost, da..." ali sam ja pokazao fotke GOLE KAROSERIJE na sto je ona rekla: "Nnn da, da... Vidite, dobro da ste to evidentirali tako. Inace vam to ne bi proslo za tako mali iznos... Ja cu to, za svaki slucaj iskopirati i priloziti u spis. Nema smisla da placate punu cijenu kabrioleta..."  :rofl:   :rofl:
Da mi je samo vidjeti iz cega je ona to iscitala ja bi gologuz oko Porezne hodao deset krugova.  :rofl:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline stosko

• Olschool apprentice
  • *
« Odgovori #103 : 09 Studenoga, 2016, 15:13:05 »
Ako planirate unositi/uvoziti oldija preporuka je da malo pričekate, predložene su dobre promjene u sklopu novog zakona o posebnom porezu na motorna vozila koji ide sa poreznom reformom.
Hoće li se prijedlog mijenjati do konačnog zakona i kad će stupiti na snagu je za vidjeti, ali za sada izgleda dobro.

Offline spitfire MK1

• Antique Member
  • Vozilo:: triumph spitfire MK1, tomos automatic A3ML
« Odgovori #104 : 11 Studenoga, 2016, 21:52:09 »
Nema više trošarine!  :yahoo: Al auto mora stajati na PV!