Autor Tema: Peugeot 305 GLD 1986  (Posjeta: 11071 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline XB_coupe

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Peugeot 305
Peugeot 305 GLD 1986
« : 17 Rujna, 2013, 20:58:56 »
Evo da i ja predstavim svog ljubimca , kupljen prošle godine u 6mj. od prvog vlasnika sa oko 120000km.Malo je bio zapušten ali ništa strašno, nakon malo dotjerivanja  odveden na registraciju i vožen svakodnevno kao obiteljsko auto , ima neku čudnu narav da mi se odmah uvukao pod kožu iako uvijek ima nekog prčkanja oko njega.
Evo par slika nakon kupnje i čiščenja.
 Poseban pozdrav Matiji velikom ljubitelju P305:)

« Zadnja izmjena: 02 Ožujka, 2019, 23:11:00 XB_coupe »
Respect your elders

Offline XB_coupe

• Antique Member
Odg: Peugeot 305 GLD
« Odgovori #1 : 17 Rujna, 2013, 21:14:28 »
proizveden 1986 1mj. 1905ccm diesel 48kw, od opreme servo volan.Kupljen u Beogradu , zaboravio sam ime firme

Respect your elders

Offline XB_coupe

• Antique Member
« Odgovori #2 : 18 Rujna, 2013, 09:39:17 »
Skinute navlake.

Na parkingu u Imotskom prilikom posjete jezerima.Tražio sam vlasnika ali mu je žena bila sa autom , kaže da ima masu djelova u garaži za prodaju.Već su prodali jednoga  prošle godine koliko se sječam bio je na njuškalu boje bile kave
Ovaj se trenutno prodaje na njuškalu za oko 400 Eura plus prodaje jednog bezinca 1,3 za 300 eura

Par sličica sa izleta na Biokovo

Respect your elders

Offline Matija

• Antique Member
  • Vozilo:: P305 Ph1 SR
« Odgovori #3 : 18 Rujna, 2013, 11:50:02 »
Pozdrav i tebi!  ;)

Drago mi je da se još netko pojavio sa 305icom na forumu. Model iz kasnih 70tih i skoro čitavih 80tih godina prošlog stoljeća kao da je izumro na našim prostorima. Sve ih je manje.

Znam za jednog bijelog Ph2 u Zagrebu, stoji vani u dvorištu i nikako da odem do njega. Nekako pamtim da je diesel ali možda se varam.

Tvoj primjerak mi je famozan, vidi se da je očuvan. Nađe se tragova godina i korištenja, koji je auto toga pošteđen? Sviđa mi se jedan detalj, rijedak kod većine modela iz tog doba - bočni žmigavac. Na nekim tržištima je bio obavezan dio opreme.
XUD motor nije poznat po brzinskim rekordima ali jest po potrošnji i dugotrajnosti.
Jesi li zadovoljan potrošnjom?  ;)

Jedva čekam topic sa EXL modelom  ;)

Offline Looka-zg

• Antique Member
  • Vozilo:: Hillman Avenger mk1 1971.
« Odgovori #4 : 18 Rujna, 2013, 11:55:55 »
Odlican je, drago mi je da ima jos vozaca 305ce Matija nije sam :) odlicni su ti pugovi i fora je kaj imas dva, to sam mateku govoril vec ohooo da si nabavi jednog dizela 305 za svaki dan, a svog prvog neka sredi u muzejski primjerak ... pa nekak nije bas odusevljen, znam da su ti dizeli odlicni malo trose i jednostavno su nepoderivi i mozes bezbrizno putovat u oldskul stilu ... dobro je kaj imas 4 rupe na kotacima, sto ti daje veci izbor alu felgi u oldschool stilu, matek je jedva nasel alu sa 3 rupe dugo trazene ...

Offline XB_coupe

• Antique Member
« Odgovori #5 : 18 Rujna, 2013, 14:13:28 »
Pozdrav, ove gore su slike od prošle godine , dosta se radilo ali večina se ne vidi.Bosh pumpa je obnovljena , promjenjen zupčasti remen , grijači , regler na alternatoru, zatim stavljen drugi od Peugeota 605, nosači od prednjih svijetala i poz. sa žmigavcima improvizirani jer je plastika popucala (plastika od puga zahtijeva posebnu temu).Jedan čep na getribi je dosta kapio(neki majstor prije sve navije spizdio)napravio sam nove navoje i stavio novi veči čep.Ulje mijenjam svakih 8000km i koristim total 10/40.
Stavljene žute maglenke kupljene kod člana foruma, krovni nosač, zadnje livo svitlo koje sam tražio 2mj.,kočnice sređene(nova crijeva cilindri,pakne,diskovi,pločice, kompletno nova tekučina, portapak izbrušen i zaštičen(privremeno rješenje), rezervar skinut i popravljen plovak pokazivača.Vakum pumpi promjenjena membrana, nova crijeva za gorivo i  neka za vodu, stavljena druga sirena+jedna zračna a ima još ohoho toga za raditi.

Respect your elders

Offline Looka-zg

• Antique Member
  • Vozilo:: Hillman Avenger mk1 1971.
« Odgovori #6 : 18 Rujna, 2013, 15:08:42 »
ima posla da ga dotjeras u pic pic stanje, dijelova se da nac na ebayu

Offline romyo

« Odgovori #7 : 18 Rujna, 2013, 15:24:56 »
Dizel 305 ! Ajde, BRAVO, baš mi je drago da je kod nekoga fana !

Bilo ih je kod nas, ne pretjerano, ali ih je bilo. Oni su se čuli...
Ali ekipa je to razraubala, 305 je fin autek, nije za bauštelarce... Heheheee...

Odlična priča, i puno sretnih KM !  :hi:

Offline XB_coupe

• Antique Member
« Odgovori #8 : 18 Rujna, 2013, 15:26:07 »
Što se potrošnje tiče oko 6l gradske vožnje,a uz malo pažnje može 4,5 do 5l.otvorene ceste,nisam se trudio vidit može li još niže samo znam da mu je maksimum na autoputu sa gasom do poda i opterećen 7,5 više od toga mi nije nikad potrošio.
Svašta sam vozio ali Pugov dizel je nešto drugo,uglađeniji i tiši dizel nisam vozio(ne računam ove novije modele).
Vibracije instrument table i svega ostalog, treskanje ručice mjenjača, miris u kabini ,buka , sve to je svedeno na minimum kod ovih auta.Dosta bučniji postane kad skinem usis sa uljnog filtera zraka i stavim obični kartonski filter.
Respect your elders

Offline XB_coupe

• Antique Member
« Odgovori #9 : 18 Rujna, 2013, 15:35:37 »
Da da djelovi u dučanima nešto mehanike(paše dosta stvari sa Citroena BX) a sve ostalo snađi se druže po brdima i selima.
Saznao sam imena par starih meštara za Peugeote koji su u mirovini i nagovorio ih da pogledaju po podrumima i garažama ako ima išta i svaki je našao bar nešto šta mi je trebalo + savijeti zlatna vrijedni.

Svaki od njih je pomalo ekscentričan sad jeli slučajno ili...
Respect your elders

Offline XB_coupe

• Antique Member
« Odgovori #10 : 18 Rujna, 2013, 16:16:26 »
Hvala romyo, najdraže mi je kad nas petero sa bagajama sidnemo u puga i tek onda odlučimo kuda,lagano nabijamo kilometre a on prede i uživa sa nama.
Ka iz starih francuskih filmova laganini ;D
Respect your elders

Offline Goc127

• Antique Member
« Odgovori #11 : 18 Rujna, 2013, 16:39:07 »
Jel bi mu pasale alu sa 205 gti? Da se malo spusti i te felge bio bi strava

Offline cake

• Antique Member
« Odgovori #12 : 18 Rujna, 2013, 17:02:05 »

Da da djelovi u dučanima nešto mehanike(paše dosta stvari sa Citroena BX) a sve ostalo snađi se druže po brdima i selima.
Saznao sam imena par starih meštara za Peugeote koji su u mirovini i nagovorio ih da pogledaju po podrumima i garažama ako ima išta i svaki je našao bar nešto šta mi je trebalo + savijeti zlatna vrijedni.

Svaki od njih je pomalo ekscentričan sad jeli slučajno ili...
li u njih sta za 404-ku :D
KONTRA MRAKU,KONTRA SILI!!!

Offline XB_coupe

• Antique Member
« Odgovori #13 : 18 Rujna, 2013, 21:15:03 »
Zvrcnit ću ih sutra vidit jeli ostalo šta.
Još moran otić u Ostrvica , jedan barba drži dijelove za stare peugeote , vjerovatno znaš za njega, ako ne ostavim ti mobitel od čovika.
Respect your elders

Offline XB_coupe

• Antique Member
« Odgovori #14 : 18 Rujna, 2013, 21:24:31 »
Da pasle , ka budali triska.
Gledam tražim ali drže cijenu dosta visoko, sad se baziran da mehanički sve štima , treba bi reparirat servo volana i vakum pumpu , korpu ,lamelu, šajba dobila mjehure treba minjat, jedva proša tehnički radi nje.
Respect your elders