Autor Tema: transparent sprej za štop svjetla  (Posjeta: 8553 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Kelle_mediteran

• Veteran member
  • Spol: Muški
transparent sprej za štop svjetla
« : 03 Listopada, 2013, 21:34:41 »
zanima me jel neko od vas ikada farbao npr. štop svijetla sa transparent sprejem,jer ja bi farbao štop svijetla s crvenim transparent sprejem da mi nije onaj gadni žmigavac žuti,e sad,ja sam čuo da se to može,ali neznam kako bi to ispalo,jel neko od vas ima iskustva s time,ak ima može li par savjeta i puno bi pomoglo ako ima i par slika
hvala unaprijed

Offline deda

• Antique Member
Odg: transparent sprej za štop svjetla
« Odgovori #1 : 03 Listopada, 2013, 22:17:58 »
Samo daj,kad te murja zaustavi i pošalje na vanredni,a nebuš prošel bez zamjene lampi.

Offline Motohod

• Antique Member
  • Vozilo:: Kawasaki
« Odgovori #2 : 03 Listopada, 2013, 22:50:02 »
Samo daj,kad te murja zaustavi i pošalje na vanredni,a nebuš prošel bez zamjene lampi.

Da, to im je bila zabava jedno vrijeme.... mene su dvaput zaustavili zbog čudnih  :crazy: lampi.
I sad ti objasni policajcu da svi Peugeot 405 imaju takve zadnje lampe. Da tu nema žuto i da crveno nije pofarbano, niti žmigavac potamnjen.

;D

Offline vu.k

• Antique Member
  • Vozilo:: neki stari Opeli
« Odgovori #3 : 03 Listopada, 2013, 23:10:06 »
Nebi htio izazivat vraga ali več se drugu godinu vozim sa komplet crvenim zadnjim lampama (doduše ne prelazim puno km).
Inače crvene su manje uočljive nego crne, mislim za prometnu policiju!

Uploaded with ImageShack.us
« Zadnja izmjena: 03 Listopada, 2013, 23:12:15 vu.k »
Nisam potpuni idiot, neki dijelovi mi fale!

Offline ax-ja

• Veteran member
« Odgovori #4 : 03 Listopada, 2013, 23:40:26 »
ja sam vise puta farbao s tim. nikakvih problema nikad.
cak ti i po zakonu ne mogu nista ako ispod lampe svjetle u boji kojoj trebaju bit (zmigavci npr.)
bio sam na sudu zbog slicne stvari pa mi je lijepo sutkinja objasnila ima jedan mali propust u zakonu.
Bogataš u tuči nastoji sačuvati lice, a siromah kaput.

Offline Gear

• Počasni član
  • Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: VW Bug & Bus
« Odgovori #5 : 04 Listopada, 2013, 00:21:21 »
ja sam farabao na svakom autu, ali uvijek jako brzo izblijedi i opet imas skoro zute zmigavce.   traje mozda godinu dana, ako i toliko, ovisi koliko auto stoji na suncu valjda.

Offline ivmatic86

« Odgovori #6 : 04 Listopada, 2013, 10:03:54 »
Nikakav transparent sprej, kako Gear kaže, nije dugotrajan. Okani se transparent spreja... Več san jednon na forumu napravija cili tutorijal kako to odradit, sa slikama, ali ko zna di je to otišlo.  :confused:
Ukratko: -Skinit plastike svitala i dooobro ih oprat, odmastit.
-sa vanjske strane obrusit SVA slova, oznake i slično (oko njih se ružno nakuplja boja)
-fino pobrusit površinu do vodobrusnog 600 ili 800 (mora ostat matirana)
-plastike zagrijat na temp 30-40 C na suncu
-na plastike u 2 TANKA sloja posprejat AKRIL LAK u spreju (preporučan HQS) sa udaljenosti VEĆE od 1m na suncu, tako da površina ostane mat boje. (pituravanje sa velike udaljenosti i sušenje na suncu matira boju)
Kod mene su tako prednji žmogavci zacrnjeni več 3 godine i drže se odlično. Na tahničkon i sa policijon nema problema jer je njima bitno samo da je svitlo dovoljno jako i prave boje, a ovaj način pituravanja to gotovo i ne minja.
;)
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

Offline cake

• Antique Member
« Odgovori #7 : 04 Listopada, 2013, 10:50:02 »
ja san isto piturava sa tim sprejem,mislin da to ne bi tribalo imat veze jer je ionako svitli žuto kad radi,dosta novih auta nema žuto na farovima,recimo ja i na fići sprida iman bile žmigavce a svitle narančasto...
KONTRA MRAKU,KONTRA SILI!!!

Offline ax-ja

• Veteran member
« Odgovori #8 : 04 Listopada, 2013, 11:24:40 »
ja san isto piturava sa tim sprejem,mislin da to ne bi tribalo imat veze jer je ionako svitli žuto kad radi,dosta novih auta nema žuto na farovima,recimo ja i na fići sprida iman bile žmigavce a svitle narančasto...

upravo to,plastika nije bitna,ja sam na sudu naveo primjer policijskog beverlya a upravo me policija zbog slicne stvari poslala na sud.
i kao sto sam rekao vec nista od kazne,samo je bitno zarulja kako svjetli.
Bogataš u tuči nastoji sačuvati lice, a siromah kaput.

Offline Ivanos

« Odgovori #9 : 04 Listopada, 2013, 17:03:43 »
Za rasvjetna tijela još je bitnije od boje da imaju sve homologacijske brojeve na sebi. Provjereno znam da neke veće štete nisu bile isplaćene upravo zbog ovog razloga.

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #10 : 04 Listopada, 2013, 17:38:50 »
Nek ti slučajno zbog nećeg pregledavaju lampe,a ti nemaš H oznake na njima jel si ih zbrusio,morareš ih mjenjat.Ne kužim kaj se uopće sa takvim stvarima zamarate,pa nije auto ženska da ga morate lickati po nekom svojem viđenju,kakav je original,takav je i što s time dobivaš,osim nepotrebnih problema.Kaj te briga kakva je boja na žmigavcima,ne žmigaš radi sebe,nego radi drugih.Usto još smanjiš svjetlosnu moć lampe,pa se po suncu niš ne kuži,ćime automatski ugrožavaš sigurnost u prometu.Ak vam je već dosadno,pobrini se radije da ti je auto u što boljem stanju i što čišći,a ovakve stvari ionak više nikoga ne zanimaju,da bi time privlaćio pažnju,osim policije,naravno,baš ti to treba,kaj nemate drugih briga u životu?

Offline RISBO THE BLADE

• Antique Member
    • http://www.cardomain.com/ride/2605843
« Odgovori #11 : 04 Listopada, 2013, 19:23:50 »
Moreš to napraviti na sljedeči način a da drži.Isto ko kod klasičnog lakiranja,prvo zmatiraš lampu obrusiš z 1000 vodobrusnim,nemoraš grublje,ko kod lakiranje baze s 800 ,mozda bi bilo i čak malo finije bolje,i obavezno pošpricaš lagano prajmer za plastiku prozirni,i na to ona transparent sprej crveni i na kraju bezbojni lak,to bude držalo da se ne ljušti i nebude zbljedilo z vremenom tak.I nemoj transparent našpricavati tak jako da dobiš jako crveno na žmigavcima,ostavi malo naranđastije bolje da se malo bar vidi razlika da te ne jebeju kod kontrole tak,jer žmigavac bude i dalje svetil žuto.To nije ko kod ovih mojih farbi transparentnih koje sma ja zvana naručil s kojima sam oslikaval to je tak jako kak pošpricaš koji ton tak svijetli,a z ovim običnim transparentnim farbama u spreju nemaš tih briga,i dalje svjetli žmigavac kak i prije.

Offline ivmatic86

« Odgovori #12 : 04 Listopada, 2013, 20:22:11 »
deda- čemu uopče služe te H oznake? Ja nisan ima nikakvo H, samo neki križić sa rupon po sredini i veliki ružni natpis 21 oktobar  ;D.
Risbo- da, to je nejbolji način ako ne želiš mat boju. Prozirni prajmer u spreju za polipropilen drži odlično.
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #13 : 04 Listopada, 2013, 20:28:35 »
Homologacijske oznake,na svemu mora biti.Nitko niš neće tražiti na autu ako nije nešto sumnjivo,ali ako se dovedeš u situaciju da se gleda,e onda se možeš slikati.Prošao sam to iskustvo,njasra do neba i natrag.

Offline raketenMISKO

• Antique Member
« Odgovori #14 : 04 Listopada, 2013, 20:34:08 »
pa imaš sad folije za takve stvari.
Go hard or go home.