Autor Tema: Oldschool majstori Africa  (Posjeta: 4935 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Motohod

• Antique Member
  • Vozilo:: Kawasaki
Oldschool majstori Africa
« : 28 Listopada, 2013, 20:37:57 »
Vozni park u Ghani i njihovi majstori.
Zanimljivo za pogledati, ovo što mi prešamo kod njih bi se vozilo još godinama. Popravljaju sve, ako nemaju dio naprave ga.  :good:

Ah.... ako se pitate gdje su nestale Opel Omege, Peugeot 505 i 205 - evo ih u videu   :byeg:

Video o Suame Magazine:

« Zadnja izmjena: 28 Listopada, 2013, 20:44:40 Motohod »

Offline ax-ja

• Veteran member
Odg: Oldschool majstori Africa
« Odgovori #1 : 28 Listopada, 2013, 20:53:18 »
nema da nema  :thmbup:
kakva tvornica,a mi kukamo kad nam neki vijak fali,a ovi ljevaju komade..svaka cast
Bogataš u tuči nastoji sačuvati lice, a siromah kaput.

Offline vu.k

• Antique Member
  • Vozilo:: neki stari Opeli
« Odgovori #2 : 28 Listopada, 2013, 21:36:29 »
Tak je nekad bilo i kod nas, improvizacije, krpanje, izmišljanje, konstruiranje, posudi alat, radionice pod nadstrešnicom,...
Nisam potpuni idiot, neki dijelovi mi fale!

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #3 : 28 Listopada, 2013, 21:37:39 »
Ma kakvi.. Ne ide to baš tako. Nece to tako moci kad i kod njih dodu na red atesti i prilagodavanje njihovih zakona  :rtfm: :rtfm: zakonima EU. Svaki taj dio ce morati imati homologaciju i nece se smjeti stavljati na auto.  :nono: :nono:
U slucaju da im nesto pukne,a puknuti ce - pogledaj sta rade - sve je puno mikropukotina i sve je to neki strukturalni dio auta, biti će belaja. I onda po liniji odgovornosti sve po vertikalido vrha - tko je ugradio dio na kojem nema JUS, TUV, HS, DIN ili neki standard - prdekana.
na kraju krajeva i ekologija. Pa ne mogu oni tek tako u visoku pec bacati sve sto im padne pod ruku i kasnije ostatke liva bacati u zadnji dio radionice.
Kazem ja - sve je to OK, ali kad udu u EU, tome ce biti kraj.  :read: :read:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline Motohod

• Antique Member
  • Vozilo:: Kawasaki
« Odgovori #4 : 28 Listopada, 2013, 21:45:08 »
Da... i oni u videu kaj prodaju benzin na flaše očito nemaju fiskalne blagajne i pri tom im treba poslati Carinu nek im te flaše pokupi...  :fool: :rofl:

I radnika se puno mota okolo autiju.... bar 2 ili 3 su zaposlena na crno. Ali je zajeb u tome da su svi radnici crni pa ih inspekcija ne prepozna.  :rofl:

Kod njih su ilegalni radnici "radnici na bijelo"

Offline ax-ja

• Veteran member
« Odgovori #5 : 28 Listopada, 2013, 21:46:23 »
stavio bi njih nas slavko na red  :rofl:
Bogataš u tuči nastoji sačuvati lice, a siromah kaput.

Offline Ante V8

« Odgovori #6 : 29 Listopada, 2013, 08:58:38 »
Da... i oni u videu kaj prodaju benzin na flaše očito nemaju fiskalne blagajne i pri tom im treba poslati Carinu nek im te flaše pokupi...  :fool: :rofl:

I radnika se puno mota okolo autiju.... bar 2 ili 3 su zaposlena na crno. Ali je zajeb u tome da su svi radnici crni pa ih inspekcija ne prepozna.  :rofl:

Kod njih su ilegalni radnici "radnici na bijelo"

Ova ti je odlična barem  bi se naši inspektori pogubili tamo. :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Definicija Demokracije:
Pošalješ čovjeka u p.m.. i on ide kud je njega volja!

Offline Wheeler

• Antique Member
« Odgovori #7 : 29 Listopada, 2013, 17:26:27 »
Sve super i svaka čast na snalažljivosti, ali ima nešto u tome što frik kaže o kvaliteti izrade...

Ne vjerujem da bi ikome od nas bilo super da mu neka, karikiram, turbo-simpatična-pod-strehom-izlivena naba kotača grune pri 100 na sat pri prelasku male rupe na cesti
Limarenje, ključevi i sva ta super sranja// N <3

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #8 : 30 Listopada, 2013, 08:42:00 »
Koji ste vi razmaženi klipani....  :fie:
Znate li kolika ja nezaposlenost, prenapučenost, iscrpljenost resursa' ::)
To bi trebalo primjenjivati u čitavom svijet - ako nešto pukna i pogineš, a bože moj, takva ti je sudbina. Kao loto, možda preživiš možda ne. I opreznije bi vozio, nebi divljao, vožnja bi bila avantura....
Koje tetkice   :beee: :no: :))
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline Wheeler

• Antique Member
« Odgovori #9 : 30 Listopada, 2013, 09:28:00 »
 :)) :))
Limarenje, ključevi i sva ta super sranja// N <3

Offline Ante V8

« Odgovori #10 : 30 Listopada, 2013, 09:40:03 »
Tako se auta popravljaju,a ne ovi današnji "kompjuter -monteri",jer se ne može ništa prepraviti i mora biti dio od odgovarajućeg broja šasije ,jer inače  već druga godina proizvodnje više nema rupu za M8 šaraf,nego M6 i nije više 5 mm od kraja nego 6mm,tako da svi manje više kažu  nema prepravljanja.
Hebeš takve majstore,danas su monteri ,a mi smo majstori.
Svaka im čast,jebiga ljudi se snalaze kako znaju i umiju. :good: :good: :good:
Definicija Demokracije:
Pošalješ čovjeka u p.m.. i on ide kud je njega volja!

Offline ivmatic86

« Odgovori #11 : 30 Listopada, 2013, 10:03:41 »
Pa jedan od razloga ovakvih prerada je pojačavanje vozila i izbacivanje nepotrebnog tereta baš zato jer su originalna vozila preslaba za njihove ceste i uvjete eksploatacije. Uostalon da nešto i pukne nebi tribalo bit opasno jer ceste ne dopuštaju veliku brzinu vožnje, a prostora i grmlja za zabit se ima  :)) 
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #12 : 30 Listopada, 2013, 10:13:24 »
Ja i dalje kazem... Kad udu u EU...  Atesti... TUV oznake i hoomologacijski brojevi... :cofee: Nece on moci tako zmigavce ''šarati'' uzarenim limom... To te zabljesne, ti kocis, ti ne vidis nista, ti se zabijes... Udaris antilopu, obitelj antilope te tuzi... Ti se pravis blesav i furas se na odgodu i zastaru... Oni unajme tri hijene da ti se onako smiju i uvale ti reket... Ne platis reket oni zoveju nosoroga i nosorog ti sve zravna sa zemljom...
Kazem vam ja... Ne ide to tako.
A i te sirovine, tko kome placa povlastenu struju za tu visoku pec? Netko ima koristi od toga, neki AfricaHEPdistribution, ziher...
I opet... Sve to ide dok im ne dode MMF... I onda kraj price.
Osmosatno radno vrijeme,nema vise ljevanja željeza bosonog itd, Ministarstvo zavarivanja izdaje pakete elektroda na markice... Itd, itd, itd... Da ne nabrajam vise.
 ::) :P :))
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline romyo

« Odgovori #13 : 30 Listopada, 2013, 13:17:42 »
Sve to dole, na tom kontinentu, jako jako dooobro funkcionira.

Da je drugačije, onda nebi funkcioniralo.
Tako to tamo mora biti.

Offline uno_abarth

• Senior member
  • Vozilo:: Fiat Uno 1.6
« Odgovori #14 : 30 Listopada, 2013, 20:50:24 »
Svaka im čast  :bravoo: :bravoo:
Ali imaju oni jednu veeeliku prednost pred nama - ruke su im crne, pa se ne vidi kad se sarafi po masnom motoru itd  :P