Autor Tema: Prerade felgi!  (Posjeta: 11842 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ivmatic86

Odg: Prerade felgi!
« Odgovori #30 : 07 Studenoga, 2013, 09:36:27 »
2000 eura?  :shok: Za te pare kupi novog Yuga, ispečen janjcE, oden na kurve i ostane mi para za nove gume :))
Cijena i nije baš bezveze tolika. Izračunajte cijenu vijaka, izrade navoja za sve te vijke  :suicide:, cijenu obruča (pogotovo ako su custom made), a to da netriba nikakva posebna tokarilica obisi mačku o rep. Kad več toliko trošiš na felge bilo bih ih lipo i pjeskarit, pa plastificirat (ili bar piturat u komori) i eto skupi se.
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

Offline TheBIG

« Odgovori #31 : 07 Studenoga, 2013, 09:41:32 »
slika koju san ja stavije je cnc srce sa bbs rubovima  :cajkas:

http://edeltraut-tuning.de/projekte/die-felge/
« Zadnja izmjena: 07 Studenoga, 2013, 09:44:25 TheBIG »

Offline pajo_patak

• Veteran member
« Odgovori #32 : 07 Studenoga, 2013, 18:27:52 »
2000 eura?  :shok: Za te pare kupi novog Yuga, ispečen janjcE, oden na kurve i ostane mi para za nove gume :))
Cijena i nije baš bezveze tolika. Izračunajte cijenu vijaka, izrade navoja za sve te vijke  :suicide:, cijenu obruča (pogotovo ako su custom made), a to da netriba nikakva posebna tokarilica obisi mačku o rep. Kad več toliko trošiš na felge bilo bih ih lipo i pjeskarit, pa plastificirat (ili bar piturat u komori) i eto skupi se.

o cemu ti sinko fantaziras, sta ti triba, oprema kakvu NASA koristi za izradu modernih letjelica?
o kakvim tezinama, savijanjima i slicnin glupostima ti pricas, skidanje aluminiijskog ruba sa felge od 10ak kila, promjera 40ak cm...prosetaj malo do neke radione sa strojnom obradom, vidi malo dta ljudi sve rade, gade mi se ova internet mudrovanja, od jednostavne stvari izmisljat toplu vodu
to sta takve stvari kostaju po 2k€...ma neka i skuplje sta se mene tice, ljudi su nasli nacin kako da zarade i dok god ima ljudi koji su spremni to platit i kupit, dobro i jednima i drugima...ali da je cijena paprena, to svakako
lancia-klub.com
Život je prekratak da bi ga trošili na ružne žene i aute koji malo troše

Offline pajo_patak

• Veteran member
« Odgovori #33 : 07 Studenoga, 2013, 18:28:12 »

o cemu ti sinko fantaziras, sta ti triba, oprema kakvu NASA koristi za izradu modernih letjelica?
o kakvim tezinama, savijanjima i slicnin glupostima ti pricas, skidanje aluminiijskog ruba sa felge od 10ak kila, promjera 40ak cm...prosetaj malo do neke radione sa strojnom obradom, vidi malo dta ljudi sve rade, gade mi se ova internet mudrovanja, od jednostavne stvari izmisljat toplu vodu
to sta takve stvari kostaju po 2k€...ma neka i skuplje sta se mene tice, ljudi su nasli nacin kako da zarade i dok god ima ljudi koji su spremni to platit i kupit, dobro i jednima i drugima...ali da je cijena paprena, to svakako
lancia-klub.com

Offline Lugburz

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Octavia 1 1.6 lpg
« Odgovori #34 : 07 Studenoga, 2013, 18:54:23 »
pa sta cekas???

Offline pajo_patak

• Veteran member
« Odgovori #35 : 07 Studenoga, 2013, 20:14:31 »
vec iman felgi kakvih zelim, neboj se ti za mene...i ne triba birat koje cu stavit zada :P
lancia-klub.com

Offline ivmatic86

« Odgovori #36 : 07 Studenoga, 2013, 23:01:12 »
Pa meštre ako si već apsolutni kralj strojne obrade i imaš sve šta želiš usreći bar ekipu sa foruma (i zgrni pare) pa daj priradi nan koju felgu 15" na Prvomajskoj  :boast:
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

Offline pajo_patak

• Veteran member
« Odgovori #37 : 07 Studenoga, 2013, 23:26:57 »
Vrijeđanja na osobnoj razini riješite privatno a ne putem foruma.

ADMIN
« Zadnja izmjena: 08 Studenoga, 2013, 18:19:21 Sprint QV »
lancia-klub.com

Offline marac_kc

• Antique Member
« Odgovori #38 : 28 Ožujka, 2014, 08:24:12 »
Kolko košta jedna prerada mogu vam iz prve reć, već duže vrijeme planiram nešto takvo odradit, ali nikako da mi ulete povoljne felge i onda iduće godine ulete dva seta povoljna za kemijanje.

Prvo je Zender set, vrlo jednostavna kemija na dvodjelnu felgu, gdi treba samo odrezat vanjski rub, povadit fejk šarafe i narezat navoje, te pripasat BBS rubove, mrvicu fulaju rupe no na rubu se prošire borerom 8mm i taman prolaze šarafi a to glava šarafa sakrije.

cjena ovog je cca 500€ + felge....

A druga kemija je malo veća, trodjelne felge, za bazu je korištena VW oem felga 15" a rubovi su od ARTEC Turbo 17" felgi, tu ima malo više posla, nać idealnu felgu za kemijanje nije jednostavno, nemaju baš sve dovoljno mesa, originalne su obično jako dobre za te kemije jer su dosta debele, rubove se neisplati kupovat posebno, jer previše koštaju pa je jednostavnije kupit neke trodjelne lošije ili manje poželjne felge pa od njih uzet rubove.

Dvije su opcije slaganja, kak budu na kraju zgledale neznam... još je sve u procesu proizvodnje, cijena će preć 600€ zbog više posla s obradom, koju moram platit jer nemam tokarski stroj.

Uglavnom ovo su cijene bez ruku, dakle kad se sve zbroji ovakve kemije su jako skupe i obično se ljudi pitaju zašto toliko trošit para kad kupiš gotove felge za manje, al bolest je to na psihičkoj bazi, nemoguće objasnit, jet te nešto vuće da imaš što drugi nemaju...  :))
KEMI?AR

Offline Mahatma Gadhni

« Odgovori #39 : 28 Ožujka, 2014, 08:41:46 »
Super!
Jedva čekam završni rezultat.  :klinac:
U dobru i u zlu ili Oldschoolhr Forum novo: Sunčane naočale Ante Gotovca

Offline mattax

• Antique Member
« Odgovori #40 : 28 Ožujka, 2014, 12:27:34 »
Marac, nisi jedini  :P ja sam u fazi jednih 15" za starog b3 :)
...DNK rulz...

Offline marac_kc

• Antique Member
« Odgovori #41 : 28 Ožujka, 2014, 13:29:31 »
da znam, samo kaj sam ja jedini valjda kaj to podjeli s ekipom....

inaće prva prerada kod mene je bila širenje fićinih felgi 1999g a prve kemijane alu 2009 a kolko ih je još prošlo kroz moju kemiju što zamjene srca, okretanje srca i ostalih oldschool zajebancija s felgama...., a za sve je kriv moj stari koji je širio felge još krajem 60-ih....  :smile:

KEMI?AR

Offline Mahatma Gadhni

« Odgovori #42 : 28 Ožujka, 2014, 15:00:59 »
Marac, mogu li se ove Intra preraditi u dvodijelne?
Smještaj ventila mi se čini kao mogući problem.  :mellow:

http://www.oldschoolhr.com/forum/index.php?topic=6704.msg423192#msg423192
U dobru i u zlu ili Oldschoolhr Forum novo: Sunčane naočale Ante Gotovca

Offline sale75

• Veteran member
« Odgovori #43 : 28 Ožujka, 2014, 15:15:15 »
nitko ne može reći da ima iste felge  :perfeto:

Offline marac_kc

• Antique Member
« Odgovori #44 : 29 Ožujka, 2014, 09:27:12 »
Mogu na oko, treba uzet metar i mjerit, računaj da ti treba 100€ po rubu...., ako kupuješ nove...
KEMI?AR