Autor Tema: Ford Capri: the car you always promised yourself. ;)  (Posjeta: 26294 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline goran16v

Odg: Ford Capri: the car you always promised yourself. ;)
« Odgovori #75 : 13 Lipnja, 2015, 14:03:36 »
To sve zavisi od toga šta neko hoće da uradi i kako neko hoće da uradi na automobilu. Meni niko ne bi trebao moći da zabrani da ja proširim čelične felge i da stavim šire gume, ali da mi točkovi i dalje budu prekriveni blatobranima. Ili da stavim jači motor koji je fabrički išao u moje uato uz to da unaprijedim kočioni sistem i sve ostalo što treba.

Tako da sve zavisi od namjene. Što se tiče tih tuner-skih stvari po tom pitanju se apsolutno slažem sa tim da i tu treba dozvoliti da se radi tuning u normalnim granicama.

Neka oni prvo riješe problem registrovanih automobila koji nigdje na svijetu ne bi prošli tehnički pregled, pa tek onda ostalo...

Vidi, niko ti nece nista zabraniti, samo ce ti usloviti tako da jedna preinaka vuce 3 druge, upravo onako kako si napisao.

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #76 : 13 Lipnja, 2015, 16:46:37 »
Dodatno treče stop svjetlo može biti samo jedno i to na povišenom mjestu od pozicije na sredini vozila.Nikako ne smiju biti dva ili jedno na jednom kraju,to je od pamtivjeka.Zbog postavljanja svjetla i spajanja na štop kako sam opisao,vračali su sa tehničkog i prije 40 godina.Onu lampu koji imaš na Fordu je maglenka i nikako nebi smjela biti spojena sa štopom.To kaj te do sad nitko nikad nije za to pitao,je samo stvar sreče,ali ak naletiš na nekog pandura koji kuži propise i to bilo gdje,može te globiti i čak skinuti tablice i poslati na izvanredni teh.

Offline Mirza_Capri_MK1

• Veteran member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: 1970 Ford Capri, 1963 Ford Taunus 17M P3 Turnier, 1961 Opel Rekord P2 i 1983 Ford Sierra
« Odgovori #77 : 13 Lipnja, 2015, 17:10:53 »
Ne znam zbog čega misliš da je to svijetlo za maglu. Vidiš i sam da je crveno te da je zbog toga treće kočiono svijetlo. Gdje bi trebalo biti stavljeno to ne znam. Vjerujem to da si u pravu po pitanju njegovog pozicioniranja. Predhodni i u isto vrijeme prvi vlasnik ga je ovakvog vozio skoro sve vrijeme i mislim da nije imao problema, jer da je imao problema valjda bi ga skinuo.

Offline goran16v

« Odgovori #78 : 13 Lipnja, 2015, 17:56:02 »
Deda je u jednim dijelu u upravu, za svako svjetlo postoji propis koji definise gdje to tijelo prema svrsi mora biti montiirano, u odnosu na postojeca svjetla, u odnosu na gabarite auta, u odnosu na cestu, u odnosu na uzduznu i vertikalnu osu simetrije, kako se kopca i kad se koristi, moraju li imati dodatnu sklopku, indikaciju za vozaca itd itd itd. Razlicita je pozicija prednjih svjetla za maglu i svjetala sa daljinu (mada mnogi to mjesaju), zadnjih svjetala za maglu, dodatnih stop-svjetala. Ne da mi se sad traziti po zakonu, ali sam gotovo 100% siguran da tvoje 3. svjetlo nije na ispravnoj poziciji, odnosno da je na poziciji zadnjeg svjetla za maglu.
Deda nije u pravu u dijelu o sreci, naime iako su definisane zakonom takve stvari nisu predmet tehnickog pregleda koji ionako nisu rigorozni kao u HR pa od problema sa pilicijom, skidanja tablica itd nema bojazni.

Offline Mirza_Capri_MK1

• Veteran member
  • Vozilo:: 1970 Ford Capri, 1963 Ford Taunus 17M P3 Turnier, 1961 Opel Rekord P2 i 1983 Ford Sierra
« Odgovori #79 : 13 Lipnja, 2015, 18:10:16 »
Da se razumijemo ja vama vjerujem i ne kažem da niste u pravu, ali da je ovaj prije mene imao problema u bivšoj državi gdje se zakon više poštovao i bio na snazi nego u ovoj trenutnoj onda bi ga valjda skinuo.

Offline Mirza_Capri_MK1

• Veteran member
« Odgovori #80 : 21 Kolovoza, 2016, 19:14:46 »
Ove godine na proljeće u mom komšiluku. Vlasnik živi u Švicarskoj, ali ga je dovezao ovdje na restauraciju i na mijenjanje boje iz neke nijanse zelene u ovu.

Offline vedran

« Odgovori #81 : 21 Kolovoza, 2016, 20:34:47 »
Super slika

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline Chaser

• Antique Member
    • psychobrothers garage
« Odgovori #82 : 21 Kolovoza, 2016, 20:40:43 »
kako ga mi zovemo ...Americki yugo...mustang je bas lose kontruiran...u svakom pogledu...makar je lijep muscle car...

Offline Mirza_Capri_MK1

• Veteran member
« Odgovori #83 : 21 Kolovoza, 2016, 20:42:39 »
Super slika

Sent from my iPhone using Tapatalk
Hvala ti mada ovaj šaht malo kvari sliku. :D
kako ga mi zovemo ...Americki yugo...mustang je bas lose kontruiran...u svakom pogledu...makar je lijep muscle car...
Iako ovaj nije fastback coupe i dalje ima vrhunsku liniju.

Offline Chaser

• Antique Member
    • psychobrothers garage
« Odgovori #84 : 21 Kolovoza, 2016, 20:47:42 »
bas takav slazemo u firmi...al velim...los je auto..generalno...sebi ga nikad ne bi kupio...osim da se naprave sve moguce preinake...od ovjesa..motora...prijenosa...pa cak i auspuha..koji je presmijesno napravljen..nosaci kao iz crtica...uzas...al capri ..palac gore

Offline Mirza_Capri_MK1

• Veteran member
« Odgovori #85 : 21 Kolovoza, 2016, 21:13:10 »
To iskreno ne znam, jer nemam iskustva sa njim po tom pitanju, a ovaj i nije baš najpoželjniji model. 1969. ili 1970. je godište, ali ima redni motor sa šest cilindara od 4100 cc i 116 kW. Automatik je.
« Zadnja izmjena: 21 Kolovoza, 2016, 21:15:16 Mirza_Capri_MK1 »

Offline Mirza_Capri_MK1

• Veteran member
« Odgovori #86 : 29 Kolovoza, 2018, 14:55:04 »
Džepno izdanje u ogledalu. :D

Danas sam iskoristio slobodan dan da ga uslikam ispred Ford Store-a u Sarajevu!

Offline bubuleja

« Odgovori #87 : 30 Kolovoza, 2018, 07:33:34 »
odlična
Adio mare

Offline goran16v

« Odgovori #88 : 30 Kolovoza, 2018, 09:14:54 »
Vrlo lijep samo ove ladine retrovizore pod hitno zamjeniti. Ne zato sto nisu lijepi, nego zato sto svako ko ne moze da nadje odgovarajuce kromirane retrovizore montira lada/zastava retrovizore. Postali su skoro pa univerzalni...

Offline Mirza_Capri_MK1

• Veteran member
« Odgovori #89 : 30 Kolovoza, 2018, 17:09:41 »
Hvala momci!

Kada je kupljen, na njemu je došao neki obični crni plastični na vozačevoj strani, a suvozačev nije ni imao (kao što nema originalno fabrički), pa smo mi stavili dva kromirana, koja doduše nisu ista, ali su vrlo slična.

OEM nov se nema više gdje kupiti, a polovni koštaju pravo malo bogatstvo.