0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.
Jednostavno je za pospajat. Feliciji iz motornog prostora u kabinu ide 7-8 žica. Imaš plus,minus,imobilizator,kontakt,brojac okretaja,od pumpe benzina i to je više manje to. Sve te žice imaš u orginalnom snopu od svoje škode i na njih prištekaš. Jedino šta moraš dat nekom da s kompjutera skine elektronsku blokadu paljenja. Ili uzmeš od te felicije kod ključ i imobilizator. I moraš izvadit radilicu i dat nekom tokaru da napravi dosjed za ležaj spojničke osovine. To je uglavnom to. Dobiješ puno ekonomičniji i jači motor.
Imao sam feliciju 1.6 MPI i imam samo pohvale za taj motor.Ima 75 KS ,a imao sam osjećaj da je bar 100 KS .Išla je ko blesava,šlajdra kotače već na malom gasu,a potrošnja oko 8 l u gradu i to ne nježne vožnje.
To te pitam...može li netko potvrditi da su mjenjači Felicije 1.3 i 1.6 isti, tj. da je raspored rupa na bloku/zvonu isti na Škoda i VW motoru?Ili nije?
Slažem se za spašavanje, ali on ipak najbolje zna.Nego, sad mene kopka druga stvar....dakle, svi "original Škoda" blokovi/mjenjači imaju isti raspored rupa za zavrtanje? Jel'?
Škodica je bonbončić. Što je s rapidom, nema papire ili je trul ? Njega bi bilo lijepo složit za svaki dan.