Stari moj...

Jesi ti njemu vidio onu psihodeliju od garaže? Pa takav atelier nemaju ni Gobac ni Salvador Dali zajedno.

Ako mu je garaža onako funky psihodelic delight

kladim se da će imati i takvu rasvjetu oko auta.

Nešto kao neonke iz Brzih i Žestokih, ali na nekom ''kranu pet metara izvana''.

Je, fotke jesu tako napravljene da se izrazi baš ta ''dubina'' laka, i to se postiže PRVENSTVENO tehnikom lakiranja ''baza plus lak'', točnije, da karikiram,

''Baza plus lak lak lak lak ... lak... I jos jedna ruka laka''

E tada auto izgleda, čas ovako blještavo i šajni u nekoj osvjetljenoj garaži trgovačkog centra, čas mutno, neugledno i drekasto kad prođe pored tebe na udaljenosti od 100m po tmurnom vremenu ili pak boja po njemu ''pliva i preljeva se'' doslovce ''kao ispod stakla''

kad je auto parkiran na suncu... A nedjeljica neka, rana jesen, kasno ljeto ili neka bablja zima a sunce sija k'o tepsija... A ti piješ kavicu na terasi i listaš dnevne novine i kontaš:
''Tu, ili tamo... Ili da idem tamo, pa tu... Hmmm, nazvati ću Peru da vidim šta on radi pa da skoknemo malo uz more na cugu, lijep je dan...''
Ili još bolje u društvu lijepše polovice 
malo joj priuštiti zasluženi dan odmora

Bez kuhinje, bez štednjaka, bez kućanskih poslova... Laganini, opet možda i neku ''ponovnu mladost''

proživiti jer si niste mogli priuštiti ''do jučer'' ovakav ''luksuz'' od slinih obaveza i životnog ritma da si uzmete free dan

samo za sebe.
Običnim smrtnicima koji plaćaju lakirera je to znanstvena fantastika jer čisto sumnjam da postoji tisucu ljudi koji će ''k'o iz šale'' reći:
''Ma lakiraj ga za tih 4000-5000kn vise, k'o ga šiša

... 8...10 ili 12...15 hiljada kuna, isto je...

Kad je bal, nek je maskenbal.

''
Ljudi koji si pak veliku većinu rade sami, pa im ostane neka para u đepu i koji rade u krugu prijatelja

i poznanika pa se radi na osnovi prijateljstva, kumstva, rodbinskih veza:''Šogi...

Se sjećaš ono,

kad ti svake godine dođe 20 metara drva pa ih popilimo, pocijepamo i sremimo...''

e njima je drugi par rukava, a pooogotovo kad se auto ne krpari nego se iz gušta radi sebi temeljito i pedantno da u njemu uzivas neku ''minulu mladost'' i da ti izmami osmjeh na lice svaki put kad sjedneš u njega.

Ja mislim da se to može najbolje uz ovu smeđu.

Šaaalaaaaa...

U svakom slučaju, kakva god bila da bila - biti ce odlična.