Autor Tema: Skoda 110r 1977. god.  (Posjeta: 198823 )

0 Članova i 4 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Vetter

• Antique Member
  • Spol: Muški
    • Nordic Renegade
  • Vozilo:: Volvo turbo
Odg: Skoda 110r 1977. god.
« Odgovori #615 : 29 Ožujka, 2016, 21:44:37 »
Ova ce isto za cesku vjerojatno jelda?
Pa šta? Ti nisi nikad auto prodao vani?
svenska trollkarlen

Offline Števa 071

« Odgovori #616 : 29 Ožujka, 2016, 22:04:45 »
Stari moj ja ti se divim,ovo je trulex samo takav,daj odustani od toga jer sam ja našao vlasnicu svojeg bolida tako da idem za koji dan rješavat ugovore ,naravno ako krov još imaš.
elektrika i mehanika ,Ex Volvo servis.   http://www.autoklima-hrastinski.hr

Offline novaskoda

• Veteran member
  • Vozilo:: Skoda 110 r
« Odgovori #617 : 29 Ožujka, 2016, 23:33:49 »
a jbg sad je već na pol izvarena, nemogu sad odustat. daj ti riješi papire pa ćemo se dogovorit

Offline Števa 071

« Odgovori #618 : 30 Ožujka, 2016, 19:44:40 »
Ok

Sent from my iPhone using Tapatalk
elektrika i mehanika ,Ex Volvo servis.   http://www.autoklima-hrastinski.hr

Offline novaskoda

• Veteran member
« Odgovori #619 : 30 Ožujka, 2016, 21:20:44 »
druga strana ista stvar

Offline Brother

• Senior member
  • Vozilo:: BMW 2002
« Odgovori #620 : 30 Ožujka, 2016, 22:52:31 »
Je li je tu nešto pjeskareno i očišćeno te grundirano i zaštićeno nakon što si skinuo trule dijelove i zavario ove druge malo manje trule.Koliko se vidi po slikama ispada da samo ide varenje na trulu šasiju, a i dijelove koje se vari sa druge stare škode ni oni nisu očišćeni i pripremljeni.Možda griješim, ali tako izgleda, a ako je to tako onda je to zaista samo za daljnju prodaju.

Offline novaskoda

• Veteran member
« Odgovori #621 : 31 Ožujka, 2016, 21:59:35 »
bit ću fin pa ću fino odgovorit. dijelovi koji su zavareni nisu malo manje truli nego su zdravi. također su zavareni na zdravi dio. ovako trul auto po meni nije dobro pjeskarit prije varenja jer će se sve raspast. kad izvarim sve što bude trebalo onda će se ić pjeskarit ono što se nije varilo i nakon toga po potrebi varenje ako bude još šta trebalo

Offline Dragisa

• Olschool apprentice
  • *
  • Vozilo:: Toyota Celica ST TA40
« Odgovori #622 : 31 Ožujka, 2016, 23:04:35 »
Svaka cas na primjerku i sretno da daljnim planovima.  :mellow:  :good:

Offline Brother

• Senior member
« Odgovori #623 : 31 Ožujka, 2016, 23:16:09 »
mijesto na kojem se šrafaju zadnja ramena totalno trulo. odrezano i zamjenjeno kompletno sa dijelom poda i unutarnjim pragom

Mislio sam na ove slike i ove ostale koje si stavio. Sve je rezano i na to izrezano zavaren drugi dio koji također nije izgledao pripremljen nego sa tim je zatvoreno ono odakle je i došla trulež. Time je npr šasija ostala zatvorena i zavarena.Ne znam da li tako obično radiš, ali po meni se to ne čini ok, ali svak nek radi kako mu drago.Prvo se opjeskari,zaštiti pa reže i o otvara, ovo mi ide sve u suprotnom smjeru.Nemoj se ljutiti jer nema razloga da i dalje ne budeš fin, ovo je samo savjet kad već radiš taj prljavi posao šteta da se ne napravi kako treba, osim ako ćeš ju i dalje oženiti pa onda sretno novom vlasniku za par godina.Osobno sam radio trulež koja je bila u još možda gorem stanju i nema djela na autu koji nisam morao mjenjati nakon pjeskarenja. Tek kad se ispjeskari znaš što i koliko toga treba rezat i mjenjat.Ima tu dosta ekipe koja je radila takve projekte pa ti mogu iz iskustva pomoći.Ne želim se preko ovog tvog posta prepucavati niti mi je to cilj nego samo istinski prijateljski savjet. Između ostalog sretno u daljnjim radovima i ne želim se više replicirati na odgovore, kako napraviš takva će Škoda i biti.

Offline novaskoda

• Veteran member
« Odgovori #624 : 01 Travnja, 2016, 08:37:31 »
Pojam "šasija", šta je to? Šta je šasija i dali škoda ima šasiju? Svatko tko se imalo kuži u stare krame vidi da je ova škoda totalno trula i da je na okupu drži malo ruzinavog lima. 98% posto nas luđaka se nebi ni uhvatilo ovog posla. Ti BIG BROTHER, kao "iskusan znalac" trebao si shvatit da sam počeo radit 4 čvrste zdrave točke u 4 kantuna auta od kojih ću krenuti dalje. Dodao sam zdrav tunel kao još jednu čvrstu točku (ako shvaćaš šta želim reći). I povezao sam dna prednjih muldi sa novim limom (duplim), jedino mjesto koje je kako ti kažeš zatvoreno (ali je prethodno premazano i zaštićeno, evo ti ispod slika). sad kad se imam na šta lovit rezat ću podove i varit nove, isto tako se skidaju i stavljaju novi unutarnji i vanjski pragovi, pa će za pjeskarenje ostati jako malo toga. Ti očito ne poznaš ovaj auto, jer kod škode se nemaš s čim zatvorit, ove kutije iza su odispod otvorene i možeš radit što želiš. Ako ti nešto od svega ovoga nije jasno pogledaj moj prvi projekt pa ćeš vidjeti kako će to izgledati i kako ja radim.
Iz ovog tvog rukopisa bih rekao da više čitaš po   :smajlold: forumima, nego šta se držiš nekog alata.
A hajde kad smo se već dotakli ove teme, da čujemo i ostale kolege što misle, dali je pametnije kod ovako jako trulog auta ići najprije na pjeskarenje pa dokrajčit i ono malo što je ostalo, ili prije povarit, pa onda popjeskarit. ali molim komentare samo od kolega sa iskustvom

Offline Mi$ki

• Veteran member
  • Vozilo:: P-205 cabrio roland garros
« Odgovori #625 : 01 Travnja, 2016, 09:17:59 »
Da mene pitaš ja se tog ne bi nikad ni uhvatio. Prije 30 god sam imao takvu škodu i već tada ju je bilo dobrno načelo. Tebi svaka dala za volju a bogami i znanje. A sad odgovor na pitanje, nisam expert, ali logikom kod jako trulog auta najprije moraš osigurati krutost tj spriječiti deformaciju pa tek onda pjeskariti. Inače ga je bolje otpeljati odmah na Metis jer i hrđa i pitura nešto teže. Samo naprid lijepo je ispala prva nema razloga da ova ne ispadne još bolja.

Offline Brother

• Senior member
« Odgovori #626 : 01 Travnja, 2016, 10:58:39 »

Iz ovog tvog rukopisa bih rekao da više čitaš po   :smajlold: forumima, nego šta se držiš nekog alata.
A hajde kad smo se već dotakli ove teme, da čujemo i ostale kolege što misle, dali je pametnije kod ovako jako trulog auta ići najprije na pjeskarenje pa dokrajčit i ono malo što je ostalo, ili prije povarit, pa onda popjeskarit.

Ne znam da li znaš ili si vidoviti Milan pa znaš da je netko komentirao tvoj post, a da taj netko samo gleda po forumima jer nema drugog posla te gleda neke trule situacije i jedva čeka da baci neki komentar, a da nije napravio ni jedan projekt.Pročitaj ponovno moj komentar od prije vezano za Škodu.Nisam te nigdje nazvao boldiranim slovima niti sam rekao ni jednu ružnu riječ vezano za tebe. Normalno da je potrebno učvrstiti auto prije pjeskarenja, to nigdje nisam ni napisao da ne, ali ne na ovaj način. Sretno u daljnjim radovima i ne namjeravam više postat na ovaj tvoj link jer mi to zaista nije potrebno u životu,a sve je napisano.

Offline goran16v

« Odgovori #627 : 01 Travnja, 2016, 12:00:18 »
Meni ovo lici na pametovanje amigaboyu zbog cega ga godinama nije bilo na forumu, a decko je s ocem, kako god da je to izgledalo, iz blata i nicega sagradio 3-4 automobila koje ni Metis ne bi htio.

Offline novaskoda

• Veteran member
« Odgovori #628 : 01 Travnja, 2016, 23:00:42 »
zadnji unutarnji blatobrani kompletno povareni. pola sa limom 1mm, a druga polovica sa zdravim originalnim dijelom jer je na njemu nosač motora i branika

Offline DS71

• Antique Member
« Odgovori #629 : 02 Travnja, 2016, 15:00:27 »
pa peskarenje nakon limarije je možda upitno iz naslova samog pjeska. Ako se pjeskari prije,onda se kod otvaranja može pjesak očistit. Ne znam dal si pratio moj topik o manti,pa mislim da je bilo još par primjera. Karoca ispjeskarena prije,sto puta izduvana zrakom,sto puta okrenuta naokolo i u dobroj vjeri da se to sve temeljito očistilo,kad se počelo radit limariju i otvarat djelove,pokazalo se da je unutra pjeska još i još.
..THERE WILL NEVER BE ANYTHING LIKE THEM AGAIN...the NOISE...the SPEED...the POWER...the GROUP B...