Autor Tema: Bubilac  (Posjeta: 30298 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ninobrt

• Oldschool rookie
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: vw
Odg: Bubilac
« Odgovori #75 : 06 Veljače, 2014, 01:04:54 »
Nije mi to zanimljivo a i di zgurat v 6 haha ovo je mala masinica 180 ks i zivcana i to je ono kaj treba bit ... Ako ce se vec radit ..ma nije to bas samo stavi bubin pa preseli jer radi se skroz drukciji pogon nisaci itd itd ...

Offline ninobrt

• Oldschool rookie
« Odgovori #76 : 06 Veljače, 2014, 19:37:25 »
Danas se varilo iznutra i brusilo i gledalo kolko treba prosirit zadnje blatobrane i kak ce to sve doc :D  :good:

Offline johnny02

« Odgovori #77 : 06 Veljače, 2014, 20:21:42 »
 :thmbup: :thmbup: samo tako nastavite super ce bit

Offline zloka

• Olschool apprentice
  • *
« Odgovori #78 : 06 Veljače, 2014, 21:11:44 »
Uvijek su me fascinirale prerade buba. Sjećam se i ja one crvene bube spuštenog krova i proboranih cilindara i nekih duplih frga i svašta nešto. Imama čak i primjerak časopisa , mislim da je MAX Tuning u pitanju gdje je bila predstavljena ta buba i ostao mi je podatak u glavi da je motor bio preko 200 ks sa svim preradama. Inače na pameti mi je jedna buba crne boje sa plamenovima na custom prednjoj haubi  koja se krajem devedesetih vozila po Zg-u. Bila je u stilu hot-roda , dvosjed i sličila je na neki ford iz 40-tih. Mislim da je bila ST table. ako neko ima kakvih dodatnih informacija ili možda sliku kakvu neka stavi. Sory na OT . Inače sviđa mi se projekt i čekam daljnje radove i slike.

Offline Buby79

• Oldschool rookie
  • Vozilo:: Opel Manta A. Tomos apn 4
« Odgovori #79 : 06 Veljače, 2014, 21:16:30 »
Svaka cast na pothvatu
Cura moze biti sa sela,ali auto mora biti iz Njemacke

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #80 : 06 Veljače, 2014, 22:32:45 »
Inače na pameti mi je jedna buba crne boje sa plamenovima na custom prednjoj haubi  koja se krajem devedesetih vozila po Zg-u. Bila je u stilu hot-roda , dvosjed i sličila je na neki ford iz 40-tih. Mislim da je bila ST table. ako neko ima kakvih dodatnih informacija ili možda sliku kakvu neka stavi. Sory na OT . Inače sviđa mi se projekt i čekam daljnje radove i slike.

Nažačost - nemam slika, ali ti o toj Bubi mogu reći što te god zanima.
To je Buba koju je radio naš legendarni riječki sugrađanin Alen Marčelja, poznatiji i po nadimcima Mudri ili Isus. Poznat je po svojim Buba preradama i po trikeovima na bazi Buba.
Poznat je po po svom osebujnom životu, osebujnom izgledu i - ''to je to'', ali ga vrlo malo ljudi izvan ''njegovog kruga'' pozna po dobroti i postenju i po nesebičnom pomaganju drugima, kako u materijalnom (dijelovi i slično) tako i u onom nematerijalnom - ato je ''know how'' i savjeti bazirani na iskustvu.
Ta Buba za koju pričaš je imala taj tzv ''custom kit'' koji se sastojao od ''šiljate haube'' koja je imala taj karakteristični ''nos'', i skraćen krov tako da je zbilja licila na coupe iz 30-ih godina. Na sebi je imala zuto-crvenu-naranđastu naljepnicu koja je stilizirala vatru, a ručica mjenjača je izvedena u onoj prepoznatljivoj ''američkoj T ručici automatskog mjenjača''.
Motorizacija se mijenjala tokom vremena i za tu Bubu je karakteristika bila da je svaki novi vlasnik govorio kako j je baš on radio.
Mudri se danas vozika na prastarom Harley davidsonu i nekom Američkom ''policijskom'' motoru i u Jaguaru nekom MK bla bla iz 60-ih godina.
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline studentt

« Odgovori #81 : 07 Veljače, 2014, 02:53:37 »
jeli taj lik alen oldy-nick na njuskalu? ima jos uvijek par hebenih oldya na prodaju

Offline Doktor

« Odgovori #82 : 07 Veljače, 2014, 14:00:48 »
Uvijek su me fascinirale prerade buba. Sjećam se i ja one crvene bube spuštenog krova i proboranih cilindara i nekih duplih frga i svašta nešto. Imama čak i primjerak časopisa , mislim da je MAX Tuning u pitanju gdje je bila predstavljena ta buba i ostao mi je podatak u glavi da je motor bio preko 200 ks sa svim preradama.

Overdrive, kraj 2005./početak 2006.
2332ccm, 94mm klipovi i cilindri upareni sa 84mm radilicom (CB Performance).
Weberi 48 IDFx2, fk89 bregasta (preko 320 stupnjeva kut otvaranja), 1,4 klaskalice ventila, wedge port glave sa velikim ventilima,
MSD paljenje, Porsche sistem hlađenja, 4u1 auspuh Fat Boy.... cca 210ks, slagao Miki iz Zg (i dobro složio jer motor je i dalje živ i zdrav).

Inače na pameti mi je jedna buba crne boje sa plamenovima na custom prednjoj haubi  koja se krajem devedesetih vozila po Zg-u. Bila je u stilu hot-roda , dvosjed i sličila je na neki ford iz 40-tih. Mislim da je bila ST table. ako neko ima kakvih dodatnih informacija ili možda sliku kakvu neka stavi. Sory na OT . Inače sviđa mi se projekt i čekam daljnje radove i slike.

Marčelja ju je bio prodao Fanetu Barbieriju koji ju je kratko vozio i doradio u firmi Inter H&B koja se tada bavila bubama. Složili su mu 1679ccm motor od cca 80-90ks, da se čovjek malo brže vozi, ali kratko je trajala ljubav od strane nekoga tko je naviknut na Jaguare i sličan luksus, jer buba je ipak jako daleko od toga.

Ninobrt, sorry na off topicu.... !
« Zadnja izmjena: 07 Veljače, 2014, 14:04:09 Doktor »

Offline bubuleja

« Odgovori #83 : 07 Veljače, 2014, 16:01:03 »
bila je vakog kalupa:

Adio mare

Offline zloka

• Olschool apprentice
  • *
« Odgovori #84 : 07 Veljače, 2014, 17:47:44 »
eeeeeee he eeeeeee ,točno takvu ju pamtim samo crne boje i plameni na haubi. Baš mi je moćan takav izgled. Nisam nešto dobar sa znanjem o bubama i hvala svima na info. Ninobrt samo naprijed , baš me zanima kak će tvoj bubilak zgledat.

Offline trajkeša

« Odgovori #85 : 08 Veljače, 2014, 07:51:21 »
Kalup od te alenove bube još postoji koliko mi je poznato...

Offline Doktor

« Odgovori #86 : 08 Veljače, 2014, 11:59:35 »
Ma tih kalupa je prije bilo...pa u Slo ima slična prerada.
Ta hotrod buba je bila recenzirana u davno nepostoječoj Automaniji, samo mi je jedan frend iz Rijeke izgubio taj broj. Kasnije je dugo stajala zapuštena, neznam da li je još na životu skirvena u nekoj garaži...

Offline ninobrt

• Oldschool rookie
« Odgovori #87 : 08 Veljače, 2014, 19:18:05 »
Danas dosadna subota nis na tv-u pa se malo Roll-bar krojio  :klinac:

Napokon GTI-a maknuli sa dizalice pa je bubilac dignut da vidimo kaj ima dolje :D

Offline studentt

« Odgovori #88 : 08 Veljače, 2014, 21:48:36 »
i sta ima  doli ???

Offline ninobrt

• Oldschool rookie
« Odgovori #89 : 08 Veljače, 2014, 22:19:23 »
pod  :shok: