Evo dok ne postane punopravni oldtimer, neka bude tu

Dakle radi se o Ford Sierri mk1 iz 1986. godine. Pokreće ju 2.3 dieselski motor sa 67 kobila

Auto slučajno završio kod mene

Od supruge u zamjeni auta za Škodu Fabiu dobio sam Sierru mk2 2.3d. Punih 4 mjeseca sam ju vozio......do zaustavljenog auta na cesti

Nakon tog nemilog događaja usljedila je potraga za dijelovima ili cijelim autom, koji bi barem u nekom pogledu bio sličan sa karamboliranim.
Poslje duge potrage i razmišljanja, pala je odluka da se kupi cijeli auto sa istim motorom (da se nađe rezervni). Prvi kojeg sam išao gledat bio je i posljednji

......auto je od drugog vlasnika (prvog u HR, uvežen iz Njemačke 91'), čuvan, mažen, pažen i original 105 tkm.
Od opreme ništa, čak ni tolko

, čak je i radio sa zvučnicima naknadno stavljan (ima samo jedno mjesto za zvučnik, na armaturi). Ostalo sve na žgance i kurblu...... Limarija za godinu i u usporedbi sa ostalima, savršena....tu i tamo koja trunka hrđe i trul lijevi rubnjak, pod zdrav i čist

Još je uvjek neregistrirana, u fazi šminkanja....iako i to polako stagnira zbog financija (sve u svemu može na tehnički), a u planu je ostati u stilu osamdesetih (bez fast and furioust detalja)

Pa krenimo sa slikicama, dovezena doma...

Isti dan rastavljna, da se vidi stanje limarije i opere unutrašnjost....
I početak sastavljanja....

Prva preinaka....zatamnjeni farovi....

I ovako je na kraju zasjala....

Sljedeča investicija (povoljna) felgice 13"....

Izgled na autu....

Zatim sam se upustio u glupiranje sa obrtaljkom....

Rezana, skračivana i ugrađivana u kutiju za kasete

.....

I malo guštanja na kraju obavljenog posla (koji se odužio na tjedan dana)...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0KfX8C-6WOkTo bi za sad bilo to