Stvar je u tome sto se po nasim cestama jos uvjek kotrlja zavidna kolicina Golfova,i jedinica i dvojki ali pretezno vecina dvojki,koja je pregazila i Tipa i Una i ostale aute koji su se proizvodili u slicnom brojevnom stanju,a u zadnje vrjeme ih bas nesto i nema po cestama.
Moze svatko napisat zasto ga voli ili nevoli,makar izgleda da vecini kojima smeta taj balkanski mentalitet isti i najvise upraznjuju,ali racunica je jednostavna da nisu kvalitetni nebi ih toliko bilo na cesti,a i ovi koji nisu odrzavani su ili spaseni ili su dali svoj zivot za odrzavanje drugih na cesti.
To je auto za kojeg jos uvjek svaki ducan ima pozamasan broj djelova na lageru(Hrupelj drzi toliko toga da ga mozes doma od nule napravit),djelovi su i vise nego jeftini,za kompetno rastavljanje i sastavljanje netreba nikakav poseban alat i to je jos jedan razlog zato sto ga svatko moze sloziti doma u garazi i to je razlog zasto drzi cjenu,jer je idealan za prvi auto nekom klincu(ne trosi puno,a neide brzo) ili kao jeftin obiteljski/radni auto koji ce te sluziti a nece se bas kvariti.
Nedavno sam svojega razbio(maska,far,blatobran,branik,obadva vezna lima i dve vilice) cjena popravka 270kn(u to racunam i 100kn za crveni sprej)trajanje popravka jedno prijepodne,i svaka cast svim ostalim autima ali kad ti treba neki dio,a nisi pri kinti,a auto ti je potreba onda je veliki plus kaj nakon dva poziva imas nekog tko ce ti prodat te djelove,a zivi 10min pjeske od tebe.
Je da je ruzan i tvrd,ali brate dragi to je auto s kojim sam imao najmanje problema a navozio sam se svega i svacega.