Varaš se. Nisam ''komunjojugonostalgičar'' ali ja se sjećam BAS baš milicijske patrole kad smo kao klinci išli na raznorazne izlete.
Ideš na Platak - milicajci na Delti osiguravaju perimetar.
Išli smo u Staru Sušicu - milicajci su regulirali promet oko škole dok smo se mi klinci potrpali u bus.
...
U novije vrijeme, odnosno devedesetih na ''nulte'' godine - ''stara'' policijska patrola (policajac ''Ban i onaj drugi s njim''

) kod nas na Drenovi je redovito bila kod Nove škole i regulirala promet preko pješačkog. Nisu ''tlačili'' ljude, niti ih terorizirali radarima sa 7,5km/h preko ograničenja. Doslovce su uvijek bili ''tu negdje'' i u naselju je bio red. Fer, ljudski i korektno. Mogli su oni s nama i mi s njima popiti kavu u kafiću, sjesti s nama ''na zidić'', ili pak ''napucavati loptu'' po ulici. ''Krali'' su trešnje i grožđe zajedno s nama

učeči nas ''što je preko plota - to je svačije'', naravno zu blagoslov vlasnika.

Danas - policije nema ni za lijek. Auti i motori piče nerijetko i preko 100-120km kroz naselje. Onda netko, nažalost, pogine i onda su tri dana na tom mjestu i ''radariziraju'' i naplaćuju kaznu svemu živom što se miče. Čak su i jednom ježu naplatili kaznu jer je brzo ježio svojoj kućici.
I onda opet odu i nema ih ''ni za lijek'' a naselje se opet pretvori u - Furry road.
Toliko o današnjoj policiji i njihovom sloganu ''Sigurnost i nabijemvamgavjerenje''.
Napominjem da je ovaj post ISKLJUČIVO MOJE i SAMO moje mišljenje i stav i da kao takav ne predstavlja službeno mišljenje ovog foruma.