Autor Tema: Slika dana  (Posjeta: 1150637 )

0 Članova i 9 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline marconi

• Antique Member
Odg: Slika dana
« Odgovori #900 : 25 Studenoga, 2015, 13:01:44 »
Trajkeša: Stvarno, dobre felge su pola auta!!!

Offline marconi

• Antique Member
« Odgovori #901 : 25 Studenoga, 2015, 18:18:45 »
Trajkeša: Stvarno, dobre felge su pola auta!!!

Offline chaos

« Odgovori #902 : 25 Studenoga, 2015, 20:33:06 »
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Online krntija

« Odgovori #903 : 25 Studenoga, 2015, 20:42:13 »
 ;D  Lepe mackice!!
++++ PRODAJEM TVORNICKE PROSPEKTE ZA SVE MARKE AUTOMOBILA kao i KATALOGE GODISNJAKE ; POGLEDATI U Ponuda/Potraznja http://oldschoolhr.com.hr/forum/index.php?topic=15429.825

Offline romyo

« Odgovori #904 : 25 Studenoga, 2015, 22:58:21 »
Neznam ni sam kamo da stavim sljedeću sliku....

Svašta sam vidio da se voza i vozika, ali bome torpedo, i to torpedo koji strši iz kamiona,
onako lijepo strši van..... Neznam, ne kužim.... Na brzinu sam ga opalio danas popodne...
Tablica izbrisana jasno.

Offline chaos

« Odgovori #905 : 25 Studenoga, 2015, 23:21:59 »
Jel poša livo ili desno ?
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline romyo

« Odgovori #906 : 25 Studenoga, 2015, 23:34:11 »
Lijevo, prema centru grada...
Ili neka izlozba ce biti ili nemam pojma.
Nikako to nije pravac za 'Metis', otkup sirovina. To sam prvo pomislio.

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #907 : 26 Studenoga, 2015, 07:16:53 »
To ISIL đira za centar,ček samo da ga postavi.Za koji dan bude buuuuuuuuuuuuuuuuum.

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #908 : 26 Studenoga, 2015, 08:33:21 »
Nemre to kod nas explodirat, Zoki je odgovorio dal smo sigurni u Rvackoj:"Paaaaaaa.........jesmo........jesmo  :scratch_one-s_head: "
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline Igor V.

• Antique Member
  • Spol: Muški
    • OTK Ivanić
  • Vozilo:: AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE
« Odgovori #909 : 26 Studenoga, 2015, 08:36:55 »
Meni nije jasno zasto pise na autu iza "auto skola romyo"? Ali pisano naknadno u paintu?
AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE

Offline linoleumboy

« Odgovori #910 : 26 Studenoga, 2015, 09:00:56 »
to ti je kopirajt....kao sto krntija ima
If I could get all the money back I ever spent on cars, I'd spend it on cars

Offline romyo

« Odgovori #911 : 26 Studenoga, 2015, 09:04:12 »
Hmmm... Postoji mogućnost da je Torpedo krenuo i za luku, tim putem.

Autoškola Romyo ? A bezveze, palo mi na pamet, već kad sam na kamionu brisao regu.

Rekla bi moja baba; dokoni pop i jariće krsti....  :blush2:
« Zadnja izmjena: 26 Studenoga, 2015, 09:08:20 romyo »

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #912 : 26 Studenoga, 2015, 09:15:11 »
Inače, Rijeka, koja slovi za prijestolnicu torpeda, do nedavno nije imala Torpedo koji bi mogao poslužiti kao neki izložbeni primjerak, čisto da ljudi vide što se to radilo u Rijeci prije stotinjag godina i zašto je taj komad eksplodirajućeg željeza bio vrhunac svjetske tehnologije tog doba.
Znači... U to doba, na početku XX. st. u Rijeci se proizvodio - Torpedo. Izmišljen, zamišljen, rađen, poboljšavan... Taj glupavi komad eksplodirajućeg čelika je bio doslovce vrhunac tadašnje kovinotokarske, metalurške struke i tehnologije uopće . Nije postojao niti jedan drugi proizvod u svijetu niti išta približno što bi moglo parirati - torpedu. Ni ''Švaba'', ni ''Englez'', ni ''Amer'', ni ''Japanac''. Za današnje pojmove - neshvatljivo i teško objašnjivo... Ne znam kako predočiti kolika je ingenioznost sadržana u tom, po nekome ''samo glupavom komadu željeza koji eksplodira i sije smrt''.
Srce torpeda nije ''bomba'' već njegov sustav upravljanja baziran na žiroskopu. Sam sustav navođenja, pogona, stabilizacije i upravljanja je takvo filigransko remek djelo da je i u današnje doba teško napraviti tako nešto.
I unatoč svemu tome - taj svojevrsni spomenik tehnološkom zlatnom dobu ''Grada koji teče'' je pooooosve nezanimljiv svima. Od ljudi koji se busaju u riječka prsa pa do gradskih očeva i sve sile struke ugodno zavaljenih u svoje fotelje. Morali smo žicati druge gradove da nam daju neke njihove ''viškove'' ili ''a čujte... Ako vam ne treba... Mi bi ga sebi uzeli...''
Lansirna rampa - propada. Do sada smo imali samo neke otpatke i ''popratnu galanteriju'' vezanu za torpedo. Sramotno i žalosno.
Drago mi je da se napokon počelo raditi nešto i u tom smjeru. Reći ''ide na Metis - to mi je prva pomisao'' je u najmanju ruku šokantno.  :eek:
Znate li da je u Rijeci snimljeno puščano tane u letu i to ne nekim ''jebenim Nikonom najnovije generacije'' - nego također prije 100-tinjak godina? Na osnovi tih opita nastali su poznati ''Machovi zakoni'' - daaaavno prije same primjene supersoničnih letjelica.  :koo-koo:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline romyo

« Odgovori #913 : 26 Studenoga, 2015, 09:27:57 »
A čuj... Šokantno je vidjeti torpedo kako vozikaju po gradu, pa odmah zatim smješno.
Ali da, prva pomisao mi je bila je da ide u staro željezo.

Kako se odnose prema svemu, ali baš prema svemu, od prirode i prirodnih bogatstava,
ne samo u Rijeci, nego u cijeloj Hrvatskoj, pa do tehničke kulture.
Primjera ima na stotine i nema smisla nabrajat sad.

Bajdvej, Jadrolinijin trajekt 'Kalmar', odličan i uporaban, trebao je krenuti u reciklažu pred cca 15 godina.
Šveđani, kad su to čuli, a kamo je on i izgrađen, mislim ubrzo nakon 2 WW, odmah su došli po njega.
Danas je muzej u istoimenom gradu Kalmar u Švedskoj.
EDIT- Treba napomenuti da je trajekt na VLASTITI POGON stigao iz Jadrana u Švedsku !!!!!

Imamo onda i apsurd, odmah nakon, da se brod Galeb pokušava spasiti i od njega napraviti muzej.
Sama ideja o realizaciji toga projekta je mega projekt od nekih par miliona dolara.
Jasno je kao dan, da bi malo jača bura mogla napraviti pravi dar mar u Riječkoj luci, sa tim Galebom.

Tako da.... Teška tema.
« Zadnja izmjena: 26 Studenoga, 2015, 09:39:49 romyo »

Offline romyo

« Odgovori #914 : 26 Studenoga, 2015, 09:32:50 »
Eto ga... Bolje galeb u luci, nego vrabac u ruci.