drugari evo jedna tema za razmisljanje.
negde sam vec na forumu nasao slicnu temu ali mi nije mogla u potpunosti zadovoljiti moje ideje a i vec je otisla u arhivu.
cilj je sledeci > disk kocnice na originalnom diferencijalu od 1.2S + hidraulicna rucna.
od materijala je dostupno sledece>
diferencijal sa dobosima, diskovi od astre F prednji, diskovi od kadetta E prednji, kociona kljesta prednja od kadetta E i astre F, kociona kljesta zadnja od Vectra A 4x4 i obicna 2,0 gde je rucna na sajlu. i jos mnogo stvari od opela sa otpada :)
verzija sa rucnom kocnicom na sajlu :
napravim nosac kljesta za kljesta od Vectre 4x4 + neki manji disk, recimo prenji od kadetta E. ruznu povezem na sajlu i to je to..
poluosovine pravim komplet nove ako ne pasu originalne od kadeta.
verzija sa hidraulicnom rucnom kocnicom.
napravim nosac kljesta za prednja kljesta od astre F ili kadetta E. na to dodje isto disk od kadetta E. isto napravim poluosovinu itd..
e sad ja imam problem sto pojma nemam kako funkcionise hidraulicna rucna.video sam to kod prijatelja jednom ali nije imao vremena da mi objasni kako funkcionise..
mene zanima sledece,
-ima li neko semu kako se tacno pravi ta vrsta rucne kocnice?
-da li hidraulicna rucna moze da drzi recimo preko noci na malom nagibu?
- da li hidraulicna rucna koristi samo onaj jedan ulaz za ulje na gore pomenutim celjustima ili treba nesto doradjivati?
takodje me zanima da li od nekog drugog opela pase veci glavni kocioni cilindar na kadetta C? ja trenutno imam od astre F i kadetta E.
jedna molbica za sve postovane kolege > molim Vas preskocite komentare tipa, neisplativo je,nepotrebno itd. ja jednostavno zelim da imam zadnje disk kocnice i to je to :) :) :)
svi smo mi svjesni toga da je mnogo toga sto radimo na nasim autima financijski neisplativo itd.
hvala puno na pomoci unapred :)