Autor Tema: visina vozila Z 750  (Posjeta: 1748 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Shraizlin

• Oldschool rookie
  • Vozilo:: čof 750LE
visina vozila Z 750
« : 24 Kolovoza, 2014, 11:01:10 »
Molim vlasnike zastave 750 zadnje linije za slijedeći info.:

Pošto je na mom fiću prednji kraj bio dosta loš i visio na jednu stranu, morao sam sve skinuti i pošvasati hrpu toga. Sada bio htio staviti sve natrag gore. Međutim, da bi mogao sve lijepo upasati trebaju mi podaci o visini prednjeg kraja. Tih podatak u literaturi nisam našao. Koliko gledam po slikama i shemi, donji rub praga i donji rub prednjeg veznog su u ravnini, no ne znam da li je to točno na mm.
Nacrtao sam na shemi što mi treba, pa vas molim da izmjerite na svojim autima. Dimenzije guma na mom su 145/70 R12.

A: visina od podloge do gornjeg ruba "šalice"  fara
B: visina od podloge do gornje točke prednjeg veznog na sredini
C: visina od podloge do donjeg ruba veznog na sredini

Hvala unaprijed!

Offline deda

• Antique Member
Odg: visina vozila Z 750
« Odgovori #1 : 24 Kolovoza, 2014, 12:12:49 »
Nema tih mjera,a da ti netko to izmjeri na svojem autu,to ti niš  ne znači.Moraju se upasat vrata po cijelom štoku sa pragom,a po njima se onda naštimaju razmaci prednjih blatobrana,pa po njima prednji vezni lim i hauba.

Offline Shraizlin

• Oldschool rookie
  • Vozilo:: čof 750LE
« Odgovori #2 : 24 Kolovoza, 2014, 12:32:00 »
Da naravno, sve ide od dobro poštelanih vrata. Ipak, ne bi bilo na odmet imati te podatke. Za svaki slučaj.

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #3 : 24 Kolovoza, 2014, 13:26:05 »
Te mjere su apstraktne i niš ne znače,moraš onak.Naslagal sam se Fića i Fića,nikak drugaćije neće ispast dobro.Visina ovisi kakve su gume,kolko je napumpana,u kojem je položaju i u kakvom je stanju feder,tak da to ne možeš mjerit.
Moraš još paziti da kada se stavlja prednji vezni lim,bude usklađen njegov radijus,sa radijusima blatobrana,to su jako često zajebali nekad limari,pa je ispao grozno,žmigavci su stajali ukoso i bili preblizu rubovi blatobrana,prednjem braniku.

Offline cake

• Antique Member
« Odgovori #4 : 24 Kolovoza, 2014, 13:54:56 »
Ne postoji ti to,fico je specifican sta ni jedan nije isti,prilagodis po volji i potrebi
KONTRA MRAKU,KONTRA SILI!!!