Autor Tema: BMW E21 i Ford Taunus by Gruđo  (Posjeta: 149057 )

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline gruđo

Odg: BMW E21 by grudjo
« Odgovori #60 : 20 Travnja, 2015, 20:37:48 »
Radovi idu pomalo :)

stigni novi prednji Monroe amortizeri, nove pakne ručne kočnica, novi kosi nosač motora. Amortizere sam našao iz stare zalihe.

kupljena i samoljepiva ljepenka

obojen i koš motora

« Zadnja izmjena: 20 Travnja, 2015, 22:07:52 gruđo »

Offline exile

• Antique Member
« Odgovori #61 : 21 Travnja, 2015, 15:37:44 »
WUNDERBAR!!  :big_boss:
DIY or die!

Offline Ante V8

« Odgovori #62 : 21 Travnja, 2015, 17:17:43 »
NEMAM RIJEČI PREKRASNO!!!!!!!!!!
Definicija Demokracije:
Pošalješ čovjeka u p.m.. i on ide kud je njega volja!

Offline Jerry

• Antique Member
  • Vozilo:: BMW E21
« Odgovori #63 : 21 Travnja, 2015, 23:26:02 »
Odlicno  :perfeto: Imas li u planu vracati sestaka s obzirom da je original sestak po brojevima?
” Low mileage original cars are for collecting. High-mileage restored cars are for driving. Low mileage restored cars are for avoiding, because something or several somethings are not right.”

Offline boscha

• Senior member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: BMW 315 E21
« Odgovori #64 : 22 Travnja, 2015, 08:43:24 »
Oces gornji deo prsa - oko farova u crno, fabricki ?

Offline gruđo

« Odgovori #65 : 22 Travnja, 2015, 08:58:28 »
Hvala momci!

Motorizacija ostaje ista, ipak će to biti vozilo za lagano krstarenje.
Hvala ti "boscha" na slikama, taj dio će biti obojen u crno kako je to i bilo tvornički.

Nabavljene prednje amortizere sam mijenjao jer imaju dvije širine istih tj od 44 mm i od 38 mm. Kod mene su od 38 mm. Cijena im je oko 35 eur po komadu.

Offline exile

• Antique Member
« Odgovori #66 : 22 Travnja, 2015, 09:05:33 »
Jedan savjet za danas sutra, na tvojem mjestu bi ubacil šestačića koji je po pe es esu bil unutra a razlozi su sljedeći:

- kod evtl prodaje za 10-15 godina bude auto u orginalu a to se gleda
 - kod tebe bude 10-15 godina auto u orginalu kaj je opet samo plus
 - auto bude za sunčane nedjelje ak sam dobro skužil pa ti ta razlika i nebude neka

Jedan osjveženi m20 motor ne guta tolko kak to forumske babe pričaju, ne mislim sad na nekoga tu s oldskula nego ovak opčenito. Moj recimo, u kocku karavančetu otvorene vožnje cuga nekih 9l kad malo uštimaš MAF, doduše uštimaš "na slabije" ali...
DIY or die!

Offline trajkeša

« Odgovori #67 : 22 Travnja, 2015, 11:55:14 »
Moram priupitati, di ima u lipoj našoj za nabaviti ove samoljepive ljepenke za podove....  :hi:

Offline Jerry

• Antique Member
« Odgovori #68 : 22 Travnja, 2015, 11:58:13 »
Ide li na auto noviji ili stariji tip veznog lima iza branika?
” Low mileage original cars are for collecting. High-mileage restored cars are for driving. Low mileage restored cars are for avoiding, because something or several somethings are not right.”

Offline gruđo

« Odgovori #69 : 22 Travnja, 2015, 13:25:05 »
Ljepenku sam kupovao kod nas u Širokom Brijegu, cijena je 5 eur po komadu dimenzije 40x40, kupio sam 10 komada, pa nek se nađe.

Jerry, ako misliš na donji dio veznog lima (onaj dio sa ralicom), kupio sam novi tip, tj kakav je i bio na njemu. Mada kod ovog mog rođaka, mislim da ima na zalihi još koji komad od starog tipa.

Offline Jerry

• Antique Member
« Odgovori #70 : 22 Travnja, 2015, 13:49:52 »
Ljepenku sam kupovao kod nas u Širokom Brijegu, cijena je 5 eur po komadu dimenzije 40x40, kupio sam 10 komada, pa nek se nađe.

Jerry, ako misliš na donji dio veznog lima (onaj dio sa ralicom), kupio sam novi tip, tj kakav je i bio na njemu. Mada kod ovog mog rođaka, mislim da ima na zalihi još koji komad od starog tipa.

Pitam jer vidim da si stavio starija prsa, a donji dio prsa nije za noviji vezni lim, trebat ce se probusiti dvije rupe za uhvatit ga dolje. Zbog toga sam i pitao hoces li vracat sestaka, jer je sad vise nemoguce staviti kiler i visko od sestaka posto je stariji tip prsa na njemu. To su neki detalji na kojima je izgubio originalnost, ali se ionako ispod maske i veznog lima nece ni primjetit  :good:

Offline cake

• Antique Member
« Odgovori #71 : 22 Travnja, 2015, 14:18:29 »
E21 encikopedija :D
KONTRA MRAKU,KONTRA SILI!!!

Offline dabar

• Veteran member
  • Spol: Muški
« Odgovori #72 : 23 Travnja, 2015, 19:38:40 »
Ekipa, kad ste već u motu, jedno možda blesavo pitanje, pošto mi auto nije "u blizini":

da li je za demontiranje podnog tapecirunga (tepiha) potrebno rastavljati tablu (nemam predodžbu koliko "visoko" ide tepih".

i još jedno - koliko se sjećam malo kiše mi je prodiralo na pod ispod vozačevih nogu. sumnjivac mi je ovako na prvu ona guma kad se digne poklopac motora s lijeve strane (gdje je ruta za ubod kabela prema kabini). ili postoji neki drugi hint? oko papučica?

hvala meštri  :thmbup:

Offline Jerry

• Antique Member
« Odgovori #73 : 23 Travnja, 2015, 22:32:38 »
Za skidanje tepiha nije potrebno skidati tablu, ali ako zelis u komadu skinuti prednji dio spuzve sa poda, onda je potrebno skidati tablu i ventilaciju. Osim ako ne zelis poderati taj mali dio spuzve koji ide visoko, tada moze bez skidanja. E21 nakon 30 godina pusta vodu na puno vise mjesta, konkretno sto se tice prednjeg dijela, voda moze prodirati kroz rupu gdje ulaze crijeva od grijanja, na spoju ventilacije i karoserije, ako je dihtung propao, na gumu kroz koju ulazi instalacija u kabinu, a nekad cak i iznad papucica, ispod servo bubnja.

Offline gruđo

« Odgovori #74 : 24 Travnja, 2015, 10:26:16 »
 :thank_you2:
Za skidanje tepiha nije potrebno skidati tablu, ali ako zelis u komadu skinuti prednji dio spuzve sa poda, onda je potrebno skidati tablu i ventilaciju. Osim ako ne zelis poderati taj mali dio spuzve koji ide visoko, tada moze bez skidanja. E21 nakon 30 godina pusta vodu na puno vise mjesta, konkretno sto se tice prednjeg dijela, voda moze prodirati kroz rupu gdje ulaze crijeva od grijanja, na spoju ventilacije i karoserije, ako je dihtung propao, na gumu kroz koju ulazi instalacija u kabinu, a nekad cak i iznad papucica, ispod servo bubnja.

ili ako je šupljikav pod  :big_boss: