Bilo kako bilo , kakve veze ima koji je mjenjač bil ?! Ovaj Kadett ionak bude na kraju prerada , jača mašina , drugi mjenjač , felge , gume , ovjes ... tak da ti brojevi imaju smisla ako se zadrži Kadett kao izvorni model , mislim kao pravi oldtimer a ne prerada . Više smisla ima identifikacijska pločica na prednjem veznom limu ( bar je tak na Asconi ) gdje se zna da li je bio ugrađen originalni radio , koje je boje bio Kadett kao original , koji materijal i boja unutrašnjosti ( ovdje je već bilo prčkano po sjedalima ! ) , da li je ima pojaseve , lajsne , koje felge , boja stakla , na kojoj strani je volan i još dosta drugih stvari .
To trebaju npr. nijemci kao hoće ishoditi PV tablice ( kod njih su to H tablice , H = historic ) , ali kod nas stvarno se nema potrebe opterečivati sa tom brojkom u bunkeru . Pa ako i ide Kadett kojim slučajem za PV tablice , koji procjenitelj za PV tablice zna značenje te brojke u bunkeru ?! Svi bi gledali u tu brojku ko tele u kravu !
Za pravog oldtimera treba biti uređen Kadett po identifikacijskoj pločici , a kad istrune broj 2 u bunkeru i stavi se novi lim ionak nema za nabavku tog poda bunkera sa brojevima , tak da se može taj broj mirno zaboraviti .
Ponavljam , važna je identifikacijska pločica kod originalnog stanja , ali siguran sam da ovaj Kadett bude prerada sa sa stilom , možda i sa atestom , u tom slučaju može sa zaboraviti i broj 2 i identifikacijska pločica . Kod mene je normalno skinuta ta pločica ( koji če mi k.... ?! ) jer Ascona osim karose nema veze sa onim kaj je izašlo iz tvornice .
Ajde , čujemo se , pozdrav