Autor Tema: kočioni cilindar  (Posjeta: 25709 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline spitfire MK1

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: triumph spitfire MK1, tomos automatic A3ML
kočioni cilindar
« : 18 Studenoga, 2014, 12:44:40 »
Čistim zadnje bubnjeve i ne mogu izvaditi cilindrić sa gumicom iz zadnjeg cilindra. Probao sa kompresorom, ništa. Špricao wedeom - ništa. Ideja da stavim u coca coli preko noći isto nije upalila. Mogu kupiti novi (cca 10 funti), ali htio bi ipak ovaj oriđiđi. Ima li kakva ideja? Evo sličice cilindra kad sam ga skinuo i očišćenog.   

Offline trajkeša

Odg: kočioni cilindar
« Odgovori #1 : 18 Studenoga, 2014, 12:50:17 »
Ako neide ni na kompresor onda ceš ga teško čime drugim rastaviti a ako ga čak i otvoriš upitno je u kakvom je stanju iznutra kad je toliko zapeka...

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #2 : 18 Studenoga, 2014, 12:58:25 »
Aaa... Jesi li probao sa ''aplikatorom sile''? Pa malo precizno i odmjereno aplicirati silu?
Jeeer - ako ne ide ni sa špricanjem ni sa komprimiranim zrakom... Možda jedino sa spomenutim ''aplikatorom sile''.  :read:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline ivmatic86

« Odgovori #3 : 18 Studenoga, 2014, 14:34:12 »
Ti zadnji su potrošna roba na svim autima, bolje kupi novi, uostalon di češ nač gumice za reparaciju ovog starog, a ko zna kakav je i materijal klipića i cilindra iznutra kad je tako zapeka.  :zijev:
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

Offline spitfire MK1

• Antique Member
« Odgovori #4 : 18 Studenoga, 2014, 14:50:14 »
Ima gumica i za klipić i vanjska za kupit. Nije problem ni cijena, jedino transport skup. "Aplicirao" sam i silu  ;D, više nemam ideja! Otići ću do prijatelja koji ima jači kompresor pa možda...

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #5 : 18 Studenoga, 2014, 14:59:21 »
Ma ''aplikator sile'' kojeg znaju pod popularnijim nazivom  ''bravarac'' mora riješiti stvar.  ;D

Znaš kako se kaže...? Ako ne ide - uzmi veći čekić.  :))
Šalu na stranu.
Ako je zbilja toliko ''tvrdoglav'' i ne želi van ili je:
a) u tolikoj banani da je zapekao bogovski, ali... To je totalno rijetko da baš baš toliko zapeče cilindrić da ga se ni na silu ne može izbiti van
b) postoji neka ''caka'', a kako je to, pretpostavljam, engleski dio  :)) da ne postoji kakva caka za izbijanje ili pak tako nešto slično?  :dntknw:

Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline spitfire MK1

• Antique Member
« Odgovori #6 : 18 Studenoga, 2014, 15:23:49 »
Cilindar sam stavio u "šrafštok" i uzeo aplikator i umjereno aplicirao po klipu. Poslije gurnuo pištolj od kompresora u rupu  ;D, drugu začepio i ... ništa. Klipić sa drugog cilindra je izletio ko iz puške, ali ovaj zaj.... ;D Nema nikakve cake,jer je full jednostavan,a i drugi je vani.

Offline frik-ri

• Antique Member
« Odgovori #7 : 18 Studenoga, 2014, 15:27:16 »
Da nije možda caka sa ''metričko vs colno'' izbijanje?  :)) Jedan na jednu stranu, drugi na drugu?  :)) :)) :))

Offline kađo-c

« Odgovori #8 : 18 Studenoga, 2014, 17:19:27 »
Hidraulika;https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTLz8Z7JLiGZtp0rohxhWyDN6ydat6HPbtdqCf4qGqmjeTP1EI
Jel vidiš ovaj pogonski cilindar na ljevoj strani dolje?
S takvim alatom koji pogoni prešu ti majstori koji repariraju kočnice istjeraju klipič van,samo na crijevo napraviš nastavak za navoj di ide crijevo od kočnica,kad ga istjeraš van javi da ti opišem kaj dalje.
well pam Wich way to go? left or right?
right!
noo.. its too bad ..
why?
because it was 50/50 shot on you be going left or right,you see we both going left ....

Offline Boxer

• Administrator
  • Antique Member
    • http://alfa-corse.com
  • Vozilo:: Ponovo Alfa Romeo Sprint QV
« Odgovori #9 : 18 Studenoga, 2014, 17:33:51 »
Uliješ na ulaz WD i napraviš si adapter za kompresor, preko noći ga ostaviš na 2-3 bara u nekakvoj kanti da ti ne odleti u nebo kad popusti. Meni je za Sprinta trebao 9 dana pod pritiskom ali je popustilo i izašlo neoštećeno. U par navrata sam dodavao WD-a naravno
Hrđa bez granica

Offline puyolov tata

• Veteran member
« Odgovori #10 : 18 Studenoga, 2014, 21:11:40 »
Vrati ga nazad na auto i udri po žlajfi!!

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #11 : 18 Studenoga, 2014, 23:04:48 »
Ne kužim zašto si skinuo cilindre prije nego si ih rastepel,to se nikad ne radi,jer onda  snjim možeš samo fučkat,ako je bilo što zacvikano,i trpaš ga u škripac i lupaš ili nekaj drugo.Tako ništa nećeš napravti samo ćeš sve strgati.Kad je  na autu,ako neće popustiti sa pedalom prema van,pokušat ga sa nećim stisnuti prema nutra,pa će krenut,malo po malo.
Sistem Dudeka i Regice:nuter-vun.Sa zrakom ne možeš dobiti jači pritisak nego sa pedalom,ako se baš niš nemre ,skineš ga ,odneseš kod ovih kaj repariraju te stvari,oni će ga sa hidraulikom izbit van ili će puknut.

Offline spitfire MK1

• Antique Member
« Odgovori #12 : 19 Studenoga, 2014, 09:56:49 »
Kupio sam nove rabljene bubnjeve sa poluosovinama jer postojeći bubnjevi nisu bili original. Zato je i došlo do obnove kočnica izvan auta.
Neću odustati od pokušaja, samo sad imam malo manje vremena za auto zbog gužve na poslu. A jednom bude valjda vremena za cijelu priču.

Offline Alfa Veloce

« Odgovori #13 : 19 Studenoga, 2014, 17:48:41 »
Imaš u Zagrebu servis za te stvari. Za sitnu lovu ti sve kompletno urede.
"Nothing drives like an Alfa!"

Offline kađo-c

« Odgovori #14 : 19 Studenoga, 2014, 19:04:47 »
Nemoj samo angor servis,uzeti če ti 200 ili 300kn za poliranje klipa i novu gumicu,ja sam radio na reparaciji kočnica,izvadi klip van po mogučnosti neoštečen a ja ti dalje objasnim.
well pam Wich way to go? left or right?
right!
noo.. its too bad ..
why?
because it was 50/50 shot on you be going left or right,you see we both going left ....