Autor Tema: Spoter  (Posjeta: 8899 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline adam 2

• Junior member
  • **
  • Spol: Muški
Spoter
« : 22 Siječnja, 2015, 16:34:07 »
Imam u planu nabaviti navedeni alat - Spoter , može li koja više o istom jer osim po cijeni razlikuje se i po načinu upotrebe....

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

Odg: Spoter
« Odgovori #1 : 03 Veljače, 2015, 12:15:52 »
To si očito izmislio kad nitko nije čuo za taj trainspoter  ;D
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #2 : 03 Veljače, 2015, 14:24:11 »
Ne zajefrkavaj čovjeka.  :punish2:
Spoter je limarski alat za izvlačenje udubina na limu a pogotovo na onim dijelovima gdje ne mo'š uč' babicom i čečičalom, odnosno - špijunetom. Ili na dijelovima gdje je dupli lim. Ili za ''izvuć' '' udubljena vrata ili neki drugi dio bez da se raskopusa pola auta.
Popularizirao se na Četvorkama i Dijanama i Spačekima sa svojim poznatim ''bloiinkk-blooiink'' limarijama.
Prvi spoteri su bili ful jednostavni...

Nakon Toga ''Phase II'' je bio sa dorađenijom vakuum sekcijom

Današnji limari koriste softiciraniji i moderniziraniji spoter od modernih materijala i moderniziranog izgleda sa poboljšanom efikasnošću

Mene jedino čudi da nitko do kolega koji se bave limarijom - nije ni riječi rekao.  :dntknw:

I da... Trainspoter ne postoji. To je samo iz filmova. Ne postoji tako velika vakuum sekcija koja može podignuti lokomotivu.  :nea:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #3 : 03 Veljače, 2015, 14:39:31 »
Pališ na guranje  :))
Spter je dakle pupica za odštopavanje odvoda, šta ne kažeš imam doma jednu  :dance4:
Imam i ja lima za izvlačit  :yes:
Naši limari to ravnaju kitom....  :blush2: mislim kitom ne kiitom  :))
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline adam 2

• Junior member
  • **
« Odgovori #4 : 07 Veljače, 2015, 22:34:51 »
Uglavnom da dobar put za nastaviti sa novim inf idemo dalje....interesira me model na struju..ovo mi se ne ćini niti pametno a ni efikasno npr za izvuči udubljeni prag ima li frićće išta boje....brže žešće efikasnije manje gadljivie....lp
« Zadnja izmjena: 07 Veljače, 2015, 22:36:36 adam 2 »

Offline chaos

« Odgovori #5 : 08 Veljače, 2015, 00:46:17 »
Ako misliš na ovo - to ti je pravljenje šupljeg sira od lima.
Nisan pobornik kita, ali 100 puta bolje od ovog.

Svaki lim, pa i onaj za kojeg kažu da je dupli, tj. zatvoreni možeš ispraviti. Uvijek sa one druge strane koja je pogledu skrivena imaš rupe u limu (npr. kad makneš tapet možeš do praga).
Pošto se udubine ne ravnaju udaranjem kontra smjera nastanka udubine, znači da kroz te rupe lako možeš uvući babicu, a sa one bande di je udubina čekićati.

Uostalom možeš se poslužiti i jednostavnim bušenjem male rupice za lim-vijak na kojeg staviš klizni čekić i kad ispraviš udubinu rupicu samo zavariš i pobrusiš.
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline Igor V.

• Antique Member
    • OTK Ivanić
  • Vozilo:: AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE
« Odgovori #6 : 08 Veljače, 2015, 08:27:45 »
Ako imas pravi spoter nema rupica .
Zavisno koliko para pljunes.
Plati pa se rugaj.
AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE

Offline jemict78

• Antique Member
« Odgovori #7 : 08 Veljače, 2015, 18:58:41 »
Ako imas pravi spoter nema rupica .
Zavisno koliko para pljunes.
Plati pa se rugaj.

Tako je :thmbup: i trba znat radit s njim ak ne namjestis dobru amperazu, interval punkta i ak bakrena plocica nije cista imat ces rupu naravno ;D ... Inace "aparatka" je zakon,,, imas manju udubunu na vratima stranici ili pragu netrebas nist rastavljat gotov si cas posla :perfeto: evo moje kante ja sam za rabljenog dao 500 evrica...

Offline ivmatic86

« Odgovori #8 : 10 Veljače, 2015, 18:47:28 »
Jeli temperatura prilikom "lipljenja" spotera za lim uništi boju sa suprotne strane lima? Nešto mi govori da je  :dntknw: pa da bi i drugu stranu kasnije tribalo zaštitit.
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

Offline chaos

« Odgovori #9 : 10 Veljače, 2015, 21:01:04 »
Citat: ivmatic86
Jeli temperatura prilikom "lipljenja" spotera za lim uništi boju sa suprotne strane lima? Nešto mi govori da je  :dntknw: pa da bi i drugu stranu kasnije tribalo zaštitit.

Znan da će me sad svi oni koji su "stručnjaci" za limariju napasti, ali nije bit problema spotera u probijanju boje, nego nečeg puno goreg.
Ono što ti "stručnjaci" za limariju prešućuju, jer ili ne znaju ili im je bitna lova, je to da svaki lim prije nego što izađe iz valjaonice u završnom postupku se zaštiti, tj. lim dobije "prirodni" zaštitni sloj debel svega par mikrona (to ti je ono zašto se lim sjaji). e, kad se na takav lim djeluje malo većom temperaturom, onda taj zaštitni sloj ode u tri pisaće mašine, a za koje vrime i sav novac koji si da.

Prije san napisa da je to pravljenje šupljeg sira i iza toga stojin.

A ovo su slike sa moje "Šporkuje" da vidite što je spotanje lima...

E, onda se pitajte kako izgleda vaš lim sa one druge strane koju ne vidite,  uređen kod "stručnjaka".
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #10 : 10 Veljače, 2015, 21:23:19 »
Nije krivo spotanje zato kaj poslije nije bačena zaštita.Normalno da će biti spaljen sa druge strane.

Offline Igor V.

• Antique Member
    • OTK Ivanić
  • Vozilo:: AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE
« Odgovori #11 : 10 Veljače, 2015, 21:46:35 »
Kriv je onaj koji je stulio auto.
Ili koje vec drugo prijevozno sredstvo.
AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE

Offline jonge

• Veteran member
  • Vozilo:: Fiat 128 sc
« Odgovori #12 : 10 Veljače, 2015, 22:52:36 »
Nisam limar, ali me ne ovo odavno fasciniralo

Offline adam 2

• Junior member
  • **
« Odgovori #13 : 13 Veljače, 2015, 21:40:10 »
Zadovoljan viđenim kao mišljenjima te komentarima, gdje ima zastupnik ili gdje potražiti polovni  uređaj . :hi: hm kad bi bušio rupu u limu te pomoću navoja izvlačio lim i zavarivao rupe, mislim da bi vlasnik auta dobio ospice il neku vrstu bjesnoće.... :unsure2:

Offline vinc

« Odgovori #14 : 14 Veljače, 2015, 09:31:57 »
ovo nije znanstvena fantastika
ima boljih rijesenja jedenostavnijih i puno brzih
moj aparat ima dvoja kljesta za punktiranje koja su non stop na njemu(neskidaju se)
i klasicni harpun :biggrin: u kojeg svakakvi nastavci tj neidu u n jega nego u njegovu drsku
od grafitne igle do nastavaka za varit navoje pimpeke za kopce i opcenito za puktiranje i te gluposti
i nije bio skup :klinac: :klinac:

36.000kn     :suicide:

godinu dana sam bio na dijeti
Panta Rei