Autor Tema: BMW 315 E21, 1983  (Posjeta: 48130 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Mihajlo

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: BMW E21, P106, Vitara turbo
Odg: BMW 315 E21, 1983
« Odgovori #60 : 17 Ožujka, 2015, 10:12:02 »
A Mihajlo, Mihajlo, moj Mihajlo, koje novce si moga zaradit da si otiša u Alpine ili Schnitzera! Ti si čudo, čudo jedno ha,ha,aaah hhha ha.

Onda smo dva čuda prijatelju.
Nisam teoretizirao ni najmanje. Samo sam iznio svoje iskustvo.
Ako je tebi problem prihvatiti tuđe mišljenje i iskustvo onda lupaj i dalje.
Nisam se vodio ni sa Alpinom ni sa Schnitzerom.

Moj mehaničar je stavio 2002 karb na m10b16 motor jer je taj imao pri ruci.
Ja sam samo vozio auto.

Ako je tvoj auto anemičan i neide nikud nikam onda nekaj ne valja s njim.
Moj je išao odlično!
Dalje na PM ako imaš kakvo pitanje da ne tipkamo Dabru po temi.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car and oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you.

Offline dabar

• Veteran member
  • Vozilo:: BMW E21
« Odgovori #61 : 19 Ožujka, 2015, 20:16:05 »
neka, neka, samo vid diskutirajte, dok je padaju glave nije loše  :suicide:

inače, ajmo malo konstruktive. sve češće mi se dešava da starter ne uzubljuje od prve. znači okrenem ključ i nikom ništa. onda ga gurnem u 4-tu, malo zaljuljam i kreše ko ISIL po francuzima.

koja su moguća rješenja problema, osim odlaska u dućan po novi? i tamburanja nekim alatom po njemu. :cofee:

Hvala  :big_boss:

Offline exile

• Antique Member
« Odgovori #62 : 20 Ožujka, 2015, 10:47:08 »
Da ISIL, Ameri.

Pa bar anlasera ima po pet banki a na M10 ga nije muka promijeniti.
DIY or die!

Offline dabar

• Veteran member
« Odgovori #63 : 27 Travnja, 2015, 21:52:59 »
Pozdrav momci,

auto bi ovih dana trebao biti registriran, konačno je izvučen iz mračne garaže  :drinks:

dobro bi mi došao jedan dio, ako netko od E21 eksperata može pomoći s nazivljem, hintom ili linkom. Radi se o gumenom dijelu sa slike (vakuum za karb). Pierburg 1B.

Zahvaljujem  :secret:

Offline exile

• Antique Member
« Odgovori #64 : 28 Travnja, 2015, 08:12:07 »
pitaj kod Tonića, te stvari znaju biti smiješno jeftine a original dok u dučanu za zamjenske traže brda i doline.
DIY or die!

Offline dabar

• Veteran member
« Odgovori #65 : 12 Svibnja, 2015, 17:28:19 »
pitaj kod Tonića, te stvari znaju biti smiješno jeftine a original dok u dučanu za zamjenske traže brda i doline.

Hvala na savjetu.

Spomenuti dio je kod Baumgartnera 35% jeftiniji nego u lokalnoj prodavaoni (kontaktirao mailom) rezervnih dijelova  :lol:

Moram navratiti do Tomića (jebalo ih radno vrijeme od 8-16) pa ću tamo uzeti ako bude da se ne moram jebati s poštom.

Inače, auto je registriran i vraćen u promet  :perfeto:

Zahvaljujem kolegama na preporuci za pravog karburator meštra :thmbup:

Inače, ako netko za razumne novce nudi prednji "bubreg" u neudubljenom stanju, zainteresiran sam.

Isto tako, trebam jedan komad ovoga: http://thumbs4.ebaystatic.com/d/l225/m/m8_CQ3hvw5IDT5PjSgdhq2Q.jpg
Stanje znaka nebitno, metalni dio mi treba neoštećen.

Bonus pitanja:

Ima li E21 nekakvo osvjetljenje interijera osim urica? Znači, svijetle li one komande ventilacije ili ispod nema nikakvih sijalica?  :thmbup:

Kako je u originalu izveden spoj grijača zadnje šajbe?
Kao što se vidi, ova žica se odlijepila. je li to tako "genijalno" švabo osmislio?
Čime se to da fiksirati, a da je vodljivo i da ne uključuje lemljenje? Lemilica + staklo =  :heat:

:smajlold:

Offline exile

• Antique Member
« Odgovori #66 : 12 Svibnja, 2015, 18:52:06 »
Pošto je baš na spoju ak ja to dobro vidim možda lemilicom ne bi bil takav problem dok za ove "niti" znam da ima za kupiti nekaj a la lak za nokte a unutra je ta neka mješavina koja vodi struju/grije. Namažeš tanku crtu, zalijepiš pik trakom da ne izgleda ko da je mikelanđelo pijan bacal kisteve po kapeli i obnoviš si kaj treba.

I sječam se da je lik kupoval i da je koštalo 75 kuna.
DIY or die!

Offline dabar

• Veteran member
« Odgovori #67 : 12 Svibnja, 2015, 19:41:11 »

Nije stvar u "nitima", niti se lako riješe tekućim srebrom ili nečim takvim. Ovdje je fora u tome da se ovaj "konektor" odlijepio i kabel visi dolje - vidi se na ovoj stražnjoj polici.

ako je ta izvedba originalna (a nemam razloga sumnjati da jest - koliko god glupo izgledalo) - zanima me kako/čime se taj metalni "konektor" lijepi za grijač na staklu.

Mislim da lemilica nije najpametnije rješenje jer bi je pod

a) prilična kosina da bi bilo dostupno za lemiti i prići lemljećom žicom
b) puno veći problem - vjerojatno bi staklo puklo kao repa.

Čini se najmudrije otići do autostaklara i pitati za rješenje  :biggrin2:

Ali puno bi mi pomoglo bar da znam izgleda li to tako u originalu :D

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #68 : 12 Svibnja, 2015, 20:36:04 »
Možda da probaš onim kompletom tekućeg metala zaljepiti.Drži ko mutav,ništa ne griješ a provodi letriku.

Offline dabar

• Veteran member
« Odgovori #70 : 12 Svibnja, 2015, 21:26:50 »
aha aha, to bi moglo biti rješenje. nisam znao da to čudo lijepi.

vjerojatno će se onda pronaći i u lokalnim "željezarama". ali sačekati ćemo da se javi ova banda što rastavlja sve do zadnje vide  :big_boss:

oni sigurno znaju što napraviti kad se šajba vraća na mjesto  :music:

btw, ovo izgleda kao item koji vrijedi te novce:

http://www.ebay.com/itm/Wire-Glue-is-a-electrically-conductive-adhesive-/261880835272?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cf9506cc8
« Zadnja izmjena: 12 Svibnja, 2015, 21:51:32 dabar »

Offline dabar

• Veteran member
« Odgovori #71 : 22 Svibnja, 2015, 20:21:41 »
Ekipica,

rutinsko pitanje - izgleda da mi je termostat prdnuo u čabar. Sutra idem u nabavku novog. Mijenja li se kompletan komad:

http://static.schmiedmann.dk/ProductPictures/image_1234_big.jpg

ili unutra postoji uložak koji se mijenja?

Nadam se da je dio nabavljiv u razumnom vremenu  :popcorm1:

Hvala  :smajlold:

Offline goran16v

« Odgovori #72 : 23 Svibnja, 2015, 00:22:22 »
Kompletan komad. Ja sam ga kupovao bez problema u nekoj prodavnici autodijelova u Sarajevu. Povedi racuna da je temp. odgovarajuca. Cesto se desi da za zamjenske termostate katalog daje isti dio za vise modela, a razlika je u temperaturi otvaranja. Ja sam zbog toga promjenio 2 kom jer je 1. zamjenski imao visu temp i auto je bio blago pregrijan (kazaljka malo preko sredine).

Offline dabar

• Veteran member
« Odgovori #73 : 23 Svibnja, 2015, 08:32:55 »
Kompletan komad. Ja sam ga kupovao bez problema u nekoj prodavnici autodijelova u Sarajevu. Povedi racuna da je temp. odgovarajuca. Cesto se desi da za zamjenske termostate katalog daje isti dio za vise modela, a razlika je u temperaturi otvaranja. Ja sam zbog toga promjenio 2 kom jer je 1. zamjenski imao visu temp i auto je bio blago pregrijan (kazaljka malo preko sredine).

OK, hvala. Izgleda da je termostat dobavljiv u roku 2 radna dana. Nude mi neki Vernet-ov. Nikad čuo, ali valjda će biti OK  :read:

Što se tiče temperature kaže 80°C, taj podatak sam našao i na W&T. S tim da se tamo prodaju i od 75° i neki "sportski" 71°. Uglavnom, 80 bi trebao biti standardan.

Offline dabar

• Veteran member
« Odgovori #74 : 27 Srpnja, 2015, 17:00:48 »
Jedno ekspresno za bmwljupce.

Danas mi se tu i tamo počela paliti lampica senzora istrošenosti kočionih obloga.

Pošto je sve pregledano pred cca 2 mjeseca, nekako nevjerujem da su pločice potrošene. A kočiona tekućina je nova.

Jutros me ulovio solidan pljusak, pa pretpostavljam da senzor pizdi poradi toga? ima li smisla? što se da učiniti po tom pitanju? pretpostavljam da bi trebalo skinuti prednji kotač, provjeriti žicu/spoj i eventualno kontakt sprejem našpricati konektor?

Hvala  :byeg:

Inače, kad su pločice istrošene, da li ta lampica svijetli konstantno ili samo kad se pritisne kočnica?