Autor Tema: BMW 315 E21, 1983  (Posjeta: 48125 )

0 Članova i 6 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Aki

• Antique Member
  • Spol: Muški
    • PrijemnoOdeljenje
  • Vozilo:: Yugo 1.6, Yugo 1.3
Odg: BMW 315 E21, 1983
« Odgovori #75 : 27 Srpnja, 2015, 23:02:14 »
Trebalo bi da svetli kada spoji masu. Svetli samo kada pritisnes kocnice... jer tada spaja masu. :) Mozda je zica negde u laganom prekidu, pa prespaja...

Offline Mihajlo

• Antique Member
  • Vozilo:: BMW E21, P106, Vitara turbo
« Odgovori #76 : 19 Rujna, 2015, 11:40:49 »
Nadasve krasna vozilica  :klinac:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car and oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you.

Offline dabar

• Veteran member
  • Vozilo:: BMW E21
« Odgovori #77 : 23 Siječnja, 2016, 14:52:39 »
Ekipa, još jedno tehničko.

Postoji li metoda da se ispita multimetrom ispita senzor pritiska ulja?

Naime, lampica od ulja bi morala svjetliti svaki put kad se da kontakt prije paljenja motora. Meni X puta svjetli, pa onda Y puta ne svjetli. Mogu li na neki jednostavan način ustanoviti da li je problem u senzoru ili u kontrolnoj tabli? Odspojio sam konektor sa samog senzora i on dobiva 12V, probao sam očistiti kontakt, ali bez promjene.

Offline exile

• Antique Member
« Odgovori #78 : 23 Siječnja, 2016, 15:52:17 »
Provjeri kontakt žice koja ide od senzora, ovo zvuči ko da prekida.
DIY or die!

Offline dabar

• Veteran member
« Odgovori #79 : 23 Siječnja, 2016, 16:16:51 »
otkačio sam žicu sa senzora i kad dam kontakt na njoj ima 12V, a lampica ne svijetli.
to bi značilo da je žica u redu, zar ne?

Offline Mihajlo

• Antique Member
  • Vozilo:: BMW E21, P106, Vitara turbo
« Odgovori #80 : 02 Veljače, 2016, 20:32:51 »
isto je bilo i meni.. malo svjetli malo ne
sad je tako i na pežou.  :glavauzid:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car and oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you.

Offline dabar

• Veteran member
« Odgovori #81 : 13 Travnja, 2016, 20:43:56 »
Dižem  :cofee: :cofee: :cofee:

trebam pomoć kramoljubaca. lagano mi blokira prednji lijevi kotač. nakon malo dulje vožnje lijeva felga je prilično topla. prije odlaska mehi sam bio na TP i izmjerili su 30% razliku na prednjoj osovini. nakon toga je mehaničar razradio kliješta i kaže - riješeno. međutim napravim đir i opet isti klinac.

ovih dana vozim nazad da pogleda, ali preko telefona kaže da bi onda mogla biti fleksibilna cijev.

koliko se ja razumijem u problematiku to bi trebalo biti ovo:

https://www.wallothnesch.com/bremsschlauch-vorn-fuer-alle-modelle-und-baujahre-passend-wird-2x-pro-auto-benoetigt-34-04-01.html

vidim da je cijena smiješna, a ono što me interesira prije nego krenem zivkati - je li netko negdje kod nas u zadnje vrijeme uzimao taj dio i ako da gdje? prvi pick je Tomić.

i naravno, postoji li neka pametna misao što bi treće moglo biti? diskovi su dobri, pločice nove, kočiono ulje izmijenjeno lani.

Offline gruđo

« Odgovori #82 : 13 Travnja, 2016, 21:35:05 »
Mislim da ti ipak mehaničar nije dobro razradio kliješta. Imao sam isti problem prije restauracije. Mislim da je ipak do kliješta.

Offline Števa 071

« Odgovori #83 : 13 Travnja, 2016, 22:11:51 »
To se jednostavno provjeri, kad skineš kotač odšerafi odzračnik na čeljusti i ako se disk lakše okreće  i ne blokira onda je do lajtunga, ako ne treba raskopati čeljust i prekontrolirati klipiće i gumice , klip ne smije biti hrđav ,ne znam od kud si ali u ZG postoji firma vephidraulika koja radi lajtunga po uzorku

Sent from my iPhone using Tapatalk
elektrika i mehanika ,Ex Volvo servis.   http://www.autoklima-hrastinski.hr

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #84 : 14 Travnja, 2016, 07:14:55 »
Promjeni sve gumene lajtunge,napravi kompletnu reparaturu kočionih kliješta,cilindara i miran si.To se na tak starom autu obavezno radi,a ne da te zeza svaki čas kočnice na kotačima.

Offline bubuleja

« Odgovori #85 : 14 Travnja, 2016, 13:31:05 »
Ovo sto deda kaze..nebi trebalo kostat vise od 300 kuna..al si na miru
Adio mare

Offline dabar

• Veteran member
« Odgovori #86 : 14 Travnja, 2016, 21:09:18 »
Ovo sto deda kaze..nebi trebalo kostat vise od 300 kuna..al si na miru

Apsolutno se slažem. Iako su kočnice relativno novo obnovljene (da ne ispadne da nisu dirane 30 godina  :rofl:)
Odvesti ću ga ovih dana ponovno meštru da pogleda što je, odnosno što nije. Uglavnom, hvala na sugestijama.

Ja isto ne vjerujem da su problem fleksibilne cijevi, ali pošto se radi o smiješnim novcima, ne bi bilo loše obnoviti.
Vidjeti ćemo ujutro kako lokalni dealeri stoje s nabavkom dijelova.

Offline Bellof

« Odgovori #87 : 15 Travnja, 2016, 09:37:49 »
Apsolutno se slažem. Iako su kočnice relativno novo obnovljene (da ne ispadne da nisu dirane 30 godina  :rofl:)
Odvesti ću ga ovih dana ponovno meštru da pogleda što je, odnosno što nije. Uglavnom, hvala na sugestijama.

Ja isto ne vjerujem da su problem fleksibilne cijevi, ali pošto se radi o smiješnim novcima, ne bi bilo loše obnoviti.
Vidjeti ćemo ujutro kako lokalni dealeri stoje s nabavkom dijelova.

Živimo u vrimenima kad je problem redovito održavat jedno auto u kući a kamoli još nekog raspadajućeg oldtimera ali bez obzira na situaciju krpat kočnice i neke druge za glavu bitne stvari su za mene idiotizam. BMW je poznat kao marka koja je ima i još uvik ima "lošije" kočnice, promini sva criva jer nakon 30 godina rada i nekoliko godina ležanja nema šanse da se nisu iznutra raspala i da im je protočnost kakva treba bit, pretpostavljam da je ista priča i sa cilindrima od zadnjih kočnica koji su porozni i znaju propišat nakon par godina ležanja pa ponovnog korištenja. Repariraj kompletno klišta pa ukoliko su i sajle od ručne se rastegle zamini i njih da budeš siguran da te barem kočnice neće dovest u situaciju da ti se ljudi smiju kako si najeba zbog gluposti i "neimaštine".

Offline Gogo9

• Senior member
  • Vozilo:: trenutno bez oldschool vozila
« Odgovori #88 : 15 Travnja, 2016, 15:59:43 »
Po čemu to BMW ima lošije kočnice,na koji model ciljaš,ili baš svi su za k...c što se tiče kočnica?
Gogo

Offline dabar

• Veteran member
« Odgovori #89 : 16 Travnja, 2016, 08:27:15 »
Živimo u vrimenima kad je problem redovito održavat jedno auto u kući a kamoli još nekog raspadajućeg oldtimera ali bez obzira na situaciju krpat kočnice i neke druge za glavu bitne stvari su za mene idiotizam. BMW je poznat kao marka koja je ima i još uvik ima "lošije" kočnice, promini sva criva jer nakon 30 godina rada i nekoliko godina ležanja nema šanse da se nisu iznutra raspala i da im je protočnost kakva treba bit, pretpostavljam da je ista priča i sa cilindrima od zadnjih kočnica koji su porozni i znaju propišat nakon par godina ležanja pa ponovnog korištenja. Repariraj kompletno klišta pa ukoliko su i sajle od ručne se rastegle zamini i njih da budeš siguran da te barem kočnice neće dovest u situaciju da ti se ljudi smiju kako si najeba zbog gluposti i "neimaštine".

Meni osobno, srećom trenutno nije problem održavati auto. Što se kočnica tiče nemam namjeru ništa krpati, i bespredmetno je uopće raspravljati o kočnicama starim 30 godina, jer kočnice nisu stare 30 godina  :moto:

Uostalom, auto je do pred par godina održavan u BMW Tomiću, što mislim da se može reći za rijetko koji toliko star auto. Zadnje kočnice i ručna su riješene.

Inače, za kolege kojima će koristiti:

za ovaj komad https://www.wallothnesch.com/bremsschlauch-vorn-fuer-alle-modelle-und-baujahre-passend-wird-2x-pro-auto-benoetigt-34-04-01.html u Tomiću traže ravno 4 puta više  :balkidance: